teşekkürler...Ekilir..ben ekiyorum çokta iyi oluyor..ayrıca çok güzel bir çeşittir.. tarlanın taban ,yarıtaban veya kıraç olma durumuna göre 20 ila 25 kg tohum kullanabirsiniz
Tarm-92 yazlık diye biliyorum. Biz kışlık arpayı biçerdöver gelmeden hasat olgunluğuna geldiği için bıraktık. Yazlık ekiyoruz. Buğdaylardan 10 gün önce biçim olgunluğuna geliyor. Yalnız yazlık arpanın aldığı yağış az olduğu için kışlığa göre %15-50 (yağış rejimine bağlı) az verir.Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba;
Tarım-92 arpa tohumu yazlık olarak ekilir mi? malum iklim koşulları değişti yağışlar artık geç yağıyor. Tohumu arttık şubatta ekmeyi düşünüyorum. Görüşlerinizi bekliyorum....
%15-50 Çok fazla bi oran, bizim bölgede arpalar max 350-400 kg verir. Bu durmda en iyi şartlarda yazlık arpadan 200 kg verim alınmış olunur. Bununda 100-150 kg maliyet dir. Hep hüsran hep hüsran....Tarm-92 yazlık diye biliyorum. Biz kışlık arpayı biçerdöver gelmeden hasat olgunluğuna geldiği için bıraktık. Yazlık ekiyoruz. Buğdaylardan 10 gün önce biçim olgunluğuna geliyor. Yalnız yazlık arpanın aldığı yağış az olduğu için kışlığa göre %15-50 (yağış rejimine bağlı) az verir.
Dediğim gibi yağış rejimiyle alakalı.mesela kurak bölgede ekersin 100mm toprak+ 150 mm ilkbaharda yağar. 200-250 alırsın. Bizde pek farkı yok. Mesela bu yıl ilkbaharda 300 mm civarı yağmur aldı. 100-150de toprağı sayarsak. 350-400 bulur bakımla.%15-50 Çok fazla bi oran, bizim bölgede arpalar max 350-400 kg verir. Bu durmda en iyi şartlarda yazlık arpadan 200 kg verim alınmış olunur. Bununda 100-150 kg maliyet dir. Hep hüsran hep hüsran....![]()