Yem Karma Makinemiz Geldi

Hayırlı olsun traktör çekililerin fiyatı biraz daha yüksek olduğu için mi bunu tercih ettiniz yoksa farklı bir sebebi var mı?

Evet hocam 300 başa yetecek kadar. Fakat biz besiciyiz danalarımız var ineğimiz yok

Şimdi daha da meraklandım bende 4-5 yıldır içerde koyun yapıyorum para kazandırıyor kötü değil ama büyük baş besi mi yoksa içerde koyun mu bir türlü karar veremedim büyük yatırım olacak birazda korkuyorum açıkçası.

Tenta diyom kafa mi buluyon gozunu seveyim el arabasiyla 300 mala yem dagitilir mi sanki hic motor yok mu ahira bi trilyon para harcadin :))

Ben de sasirdim. 250 bas besi demek ahir haric enazindan 1.5 milyon pesin para demek. 250x5000 0lsa 1.250.000 bir 250.000 yem isleri icin pesin olsa kalani vadeli alinsa yine yapiyor enazindan 1.5 milyon.

Emektar ikinciel Fiat elden gecirmek dahil 40.00o desek sasirmakta hakliyim galiba.

Patpat iki cesit var.
Birisi fotograftaki gibi, sanayiye gidip bakacaksin, mutlaka yapan vardir.
Ikincisi kucuk capa makinelerine arkadan baglayip yapanlar var, ayirinca capa yapiyor, cekeri biraz daha dusuk oluyor.

Satilik patpat yazip ararsan epeyce var, 8.000 den 14.000 e kadar fiyatlari.

Hayırlı olsun traktör çekililerin fiyatı biraz daha yüksek olduğu için mi bunu tercih ettiniz yoksa farklı bir sebebi var mı?

Şimdi daha da meraklandım bende 4-5 yıldır içerde koyun yapıyorum para kazandırıyor kötü değil ama büyük baş besi mi yoksa içerde koyun mu bir türlü karar veremedim büyük yatırım olacak birazda korkuyorum açıkçası.

Hocam deneyecekseniz 3-5 tane alın besi yapın deneyin baktınız oluyor yavaş yavaş büyütürsünüz

Ben de sasirdim. 250 bas besi demek ahir haric enazindan 1.5 milyon pesin para demek. 250x5000 0lsa 1.250.000 bir 250.000 yem isleri icin pesin olsa kalani vadeli alinsa yine yapiyor enazindan 1.5 milyon.

Emektar ikinciel Fiat elden gecirmek dahil 40.00o desek sasirmakta hakliyim galiba.

Hocam öyle olmuyor işte ahır bize 1 milyona maal oldu ana paramız buydu geri kalanı kredi ile hallettik. Traktörü almakla bitmiyor ki mazotu yağı suyu bakımı hepsi maddiyat yavaş yavaş olacak inşallah

Sende haklisin insan. Ne yapacak diyon ahir ne durumda canim gidiyor yolda ahirlari ve mallari gordukce ortaligin pisligi temizlensin de bizde heral de tekrar girecegiz ama bu sefer buyuk girecegiz

Abi hayırlı uğurlu olsun uygun fiyata uygun makina almışsın ama el arabası isi seni gercekten yoracağa benzer. Ama yapabilirsen ne ala. Bide abi rasyonda sadece saman ve yem var yanlış anlamadıysam neden yonca ve az bi silaj falan verip bi rasyon hazirlamadiniz? Hayvan basi yemden kac kg vereceksiniz?

hayırlı olsun keşke raylı sistem yaptırsaydın traktörle çalışandan almak istemediysen 300 hayvan ile el arabasını yan yana düşünemiyorum.

Hocam deneyecekseniz 3-5 tane alın besi yapın deneyin baktınız oluyor yavaş yavaş büyütürsünüz

Eyvallah aynen arıyorum şu aralarta hesaplı denk getirirsem alıcam hayvan yiyeceği bol zaten

Şimdi yerler betonsa şu AVM lerde mal taşıma için kullanılan el arabaları var baya büyük ama 1 kişi çekiyor :) Kaynak makinesi spral taşı varsa hemen başla projeyi çizmeye :) bakıcıyada kolaylık olur :D

Eyvallah aynen arıyorum şu aralarta hesaplı denk getirirsem alıcam hayvan yiyeceği bol zaten

Şimdi yerler betonsa şu AVM lerde mal taşıma için kullanılan el arabaları var baya büyük ama 1 kişi çekiyor :) Kaynak makinesi spral taşı varsa hemen başla projeyi çizmeye :) bakıcıyada kolaylık olur :D

Yiyeceği bolsa alın demeyin hocam. Yerler beton hocam 2.70 metre traktör yolu var ama traktörümüz yok el arabamız var :)

Yiyeceği bolsa alın demeyin hocam. Yerler beton hocam 2.70 metre traktör yolu var ama traktörümüz yok el arabamız var :)

Zaten doğru olanda odur. demir başa o kadar para bağlamaya gerek yok. İşletme de altın kural minimum demirbaş, maksimum kazanca yönelik yatırım. sonra bol kazanç sağlıyorsan eğer demir başa yatırım :)

el arabası biraz büyükçedir inşallah :D

Zaten doğru olanda odur. demir başa o kadar para bağlamaya gerek yok. İşletme de altın kural minimum demirbaş, maksimum kazanca yönelik yatırım. sonra bol kazanç sağlıyorsan eğer demir başa yatırım :)

el arabası biraz büyükçedir inşallah :D

Yani hocam ana amaç maliyeti azaltmak zaten arkadaşlarım abilerim illede traktör diyor ama maliyetin arttığını hesaba katmıyorlar. Ve herkes uzun zaman alacağını söylüyor. Anlamadığım şekilde herkes her iş kısa ve karlı olmasını istiyor ama emek olmadan yemek olmaz bu genç yaşımda bunu öğrendim.