Yem karma makinesi 20 baş


Abiler arkadaşlar maksimum 20 baş hayvan bakıyorum
Yem karma makinesi almak istiyorum
Kaba yem toz saman alıyorum elle karıştırmak için artık zor ve zaman alıyor ve ot hayvanlar altına çekiyor ziyan oluyor

Dikeymi yataymi alım kaç m alım
Yemi.hayvanların önüne elle çuval el arabası yardımı ile dokecem ağırım o şekilde sabit yerine taşınabilir elektrikli istiyorum cevremde burkan. Çelmak . Ressam makine gibi markalar var dik olan elektirli olanların kayışlı ve redüktörü olanları var hangisi tercih etmeloyimetmeliyim neye dikkat etmeliyim kaç m almalıyım 2 - 2.5 - 3 ?
 
Küçükbaşlarım için (yaklaşık 70 anaç) bir sezondur AGL marka (Aksaray üretimi) 4 m3, şaftlı, tekerlekli (ama bende sabit duruyor), kantarlı dikey yem karma kullanıyorum. Karıştırılan rasyon: Korunga kuru otu, yonca kuru otu, arpa sapı (haşbaylı). Makina 6 küçük balyayı rahat alıyor (8 adet alabilir). Elektrikli, şaftlı+elektrikli, şaftlı modelleri mevcut. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

20 Büyükbaşa ne kapasite gerekir bilmiyorum, ama bir atasözünü yazmadan geçemeyeceğim:

''Öv küçüğünü, al büyüğünü''
 
Alırken büyük almakta fayda var zamanla aldığın malzeme sana küçük gerekebilir yenilemek zorunda kalmadan daha uzun süre kullanabilirsin
Günde 2 kez yem karmak yerine birkez topluca yemi hazırlayıp yarısını akşam yarısını sabah dökmek hem zaman hem yakıt tasarrufu sağlar bu işte geleceğim var dersen 5 m3 ideal olabilir
 
Eve güçlendirilmiş elektrik aldık, eski tabirle sanayi ceryanı çektik.
Çevrede, 2 m^3 sabit dikey, 3 m^3 dikey arabalı , 4 m3^ yatay arabalı , 5 m^3 yatay arabalı , 6 m^3 yatay arabalı yem karma kullanılıyor.
Rottest 200 bar yıkama makinesi ve elektrikli yem karmada güçlü elektrik kullanmak gerekiyor.

20 hayvana 4 m^3 yem karma alıp tek seferde hazırlayıp yarısını akşam yarısını sabah döküp çıkarsınız.
 

Benzer Konular