Yeni Çelmak 10'lu Ot Tırmığımız

Ynt: Yeni Çelmak 10'lu Ot Tırmığımız

tumosannn link=topic=66257.msg752428#msg752428 date=1371131862' Alıntı:
takacan bunu ferguson 135 e fazlada yakmaz bas gaza guzelde iş cıkartır ama agırlıgı ne kadar acaba :S

135 ' li ferguson hem tek çeker olduğu hem de az yaktığı için çok güzel iş çıkartır da makina pistonlu olduğu için iki hidrolik çıkışına ihtiyaç duyuyor. Pompa değişirse olur herhalde. Bu ara bende de bir adet 1978 model John Deere 1120 var. ona da bağlamamız gerekecek ama sırf tek hidrolik çıkışı yüzünden bağlayamıyoruz. bi çözümünü buluruz herhalde.

Bu ara makina yaklaşık 600 kg.

bereket. link=topic=66257.msg752539#msg752539 date=1371151175' Alıntı:
hayırlı olsun güle güle kullan. ayrıca paylaştığın bilgiler için tşkkr ederim...

Estağfirullah. Bu makinayı almadan önce hakında çok araştıma yapmıştım ama maalesef ayrıntılı bilgi bulamamıştım. Şimdi benim durumuma düşecek kişiler için bir klavuz olur. inşallah faydalı oluruz.

doganbey1 link=topic=66257.msg752405#msg752405 date=1371123473' Alıntı:
Güzel bir makina abi. Faydalı olacağı kesin. Yerleri nasıl biçiyorsun neredeler? 6000 dekar ot olan yer tek kalemde nasıl buldun?

Askeriye ihalesi. Başka türlü trakada zor. 4 makina biçiyor. Bu yeni aldığımız makina çeviriyor ki 4 makina bunun önüne iş yetiştiremiyor. 1 makina da bağlıyor. Bağlama makinasını da çift vardiyaya çıkartıcaz galiba. O da yetmemeye başladı

sebazios link=topic=66257.msg752547#msg752547 date=1371152197' Alıntı:
135 ' li ferguson hem tek çeker olduğu hem de az yaktığı için çok güzel iş çıkartır da makina pistonlu olduğu için iki hidrolik çıkışına ihtiyaç duyuyor. Pompa değişirse olur herhalde. Bu ara bende de bir adet 1978 model John Deere 1120 var. ona da bağlamamız gerekecek ama sırf tek hidrolik çıkışı yüzünden bağlayamıyoruz. bi çözümünü buluruz herhalde.

Bu ara makina yaklaşık 600 kg.

Estağfirullah. Bu makinayı almadan önce hakında çok araştıma yapmıştım ama maalesef ayrıntılı bilgi bulamamıştım. Şimdi benim durumuma düşecek kişiler için bir klavuz olur. inşallah faydalı oluruz.

aynen 135 e ıkı cıkıs bırde hıdrolık dıreksıyon on agırlıklarda tam olucakk ooooo yemede yanında yat tam onun işi az yakıt çok iş grin-*-s ;D

tumosannn link=topic=66257.msg752723#msg752723 date=1371220931' Alıntı:
aynen 135 e ıkı cıkıs bırde hıdrolık dıreksıyon on agırlıklarda tam olucakk ooooo yemede yanında yat tam onun işi az yakıt çok iş grin-*-s ;D

Çift çıkış hidroliğe gerek kalmadı. Makineyi tek hidrolik çıkış ile kullanılır hale getirdik. Tam 135 ' e göre oldu:)

Bu arada 3000 dekardan sonra çevirmeyle ilgili son görüşlerimi de yazıcam bi ara ama zaman bulamıyorum.

sebazios link=topic=66257.msg779269#msg779269 date=1380404691' Alıntı:
Çift çıkış hidroliğe gerek kalmadı. Makineyi tek hidrolik çıkış ile kullanılır hale getirdik. Tam 135 ' e göre oldu:)

Bu arada 3000 dekardan sonra çevirmeyle ilgili son görüşlerimi de yazıcam bi ara ama zaman bulamıyorum.
süpermiş abi ;D ))) anlş-*s

İş sonunda traktörler ekipmanları taşımakta meşgul olunca tırmığı taşımak da L200 ' e düşmüştü.

e7anatuh.jpg

yte4uret.jpg

ave6a8y8.jpg

Çok güzel bu arada , tekrar geçmiş olsun arabayı toplattınızmı? değiştirdinizmi? kazadan vücudunuz da kalıcı hasar yoktur inşallah, ağrı acı .

Arabayı toplanacak gibi değildi, hurdaya verdik. Kalıcı hasar yok çok şükür. Komple ayaklandık artık. Ufak ufak iş yapmaya da başladım. Allah bugünleri de gösterdi ya, gerisi pek de umrumda değil aslında.

Hayırlı olsun hocam yeni görüyorum konuyu epey olmuş paylaşalı öncelikle geçmiş olsun fizik tedavi kaza ilemi alaklıydı? Benim ilgimi helikopter tırmıklar çekiyor bunun 4 lü tek yönlüsü var hiç memnun değilim bu çift yönlü olunca özellikle yoncada saçma yapmaz ama namlular kalın olur zannımca.

hayırlı olsun çok kullanışlı makina. bende 4 lüsü var bu sene piyasaya bile iş yaptım makinanın neredeyse parasını çıkardım. alk-*s alk-*s alk-*s

ydincbayram link=topic=66257.msg821863#msg821863 date=1388860046' Alıntı:
Maşallah çok güzel iş kaçırıyor. Yolda giderken genişliği sorun oluyor mu nasıl yapıyorsun.

Normalde olmuyor (traktörle giderken yani). Ama arabanın arkasındayken hidrolikler basılmadıgı için bir tarafa hafif açılma yapabiliyor. Ona çok dikkat etmek lazım. Yoksa ot yerine trafik levhalarını toplarsanız allah korusun. Bizim başımıza gelmedi ama dikkat etmek lazım. Açılma yapmasın diye ara zinciri var ama pek matrah değil. Ilk çalkantıda koptu. En iyi çözüm sağlam bir iple uçları birbirine ve şişeye bağlamak. Ne şeytanı gör, ne salavat getir.

hacimmet link=topic=66257.msg821906#msg821906 date=1388863658' Alıntı:
Hayırlı olsun hocam yeni görüyorum konuyu epey olmuş paylaşalı öncelikle geçmiş olsun fizik tedavi kaza ilemi alaklıydı? Benim ilgimi helikopter tırmıklar çekiyor bunun 4 lü tek yönlüsü var hiç memnun değilim bu çift yönlü olunca özellikle yoncada saçma yapmaz ama namlular kalın olur zannımca.

Sağol dostum. Fizik tedavi kaza sonrasıydı, çok şükür atlattık. Bunu almadan önce helikopter tırmıkları ile bunun arasında çok gittim geldim. O yüzden ben de çok inceledim. 3 sebepten dolayı helikopter yerine bunu tercih ettim.
1-) Çok savurma ve sarama yaptıgı için yonca, fiğ ve bezelye gibi geniş yapraklılarda ciddi şekilde yaprak dökmesi (şanzımanlı tırmıklarda çevirme vaktini çok iyi ayarlamak gerekiyor, biraz gazele döndü mü yada çiğ kalktı mı yaprak yerine sap bağlıyorsun resmen)
2-) Iri kayaların çıkabildiği yada çok taşlık arazilerde tel kırması yada bükmesi '
3-) Şanzıman kolay kolay arıza açmıyor ama sonuçta hareketli aksam. Bir arıza açtığında parça ve tamir için günlerce beklemen gerekiyor. Sezonda ise sen de bilirsin degil gün, saatler bile önemli. Bu yıl nakliyeciyi bir gün yamuk yaptı. Şans ya yağmur yağdı. tam 1500 balya ıslattık. O 1500 balyayı yarı parasına sattık. 7-9 bin arası zararımız oldu.

Son olarak da namlu konusunda haklısın. Ayarı tam açtığında 7 metreye yakın yer götürüyor. O namluyu da sen düşün. Balyalar üst üste düşmeye başlıyor. MF ' nin 1 ' in 1 ' i hızlı geldiği için yarım debriyajla gittiğimizi biliyorum. Bir kez deneme yaptık. Büyük bir araziydi. Sıra başında sıfırladım, Namlunun bitiminde 244 balya olmuştu :) Neyseki ayarları var. Daraltıp açabiliyorsun. Otun durumuna göre yani. Ha şu da var atın zayıf olduğu yerde de tadından yenmiyor.

Mesela burda bağlama işlerini yaptığımız 150 dekar yoncası olan bir abimiz var. Kendinde helikopter olmasına rağmen son biçimde bunu istedi. Niye diye sorduğumuzda da 'iş kaçıyo kardeşim' dedi. Hakikaten zaman tuttuk. 150 dekar yoncayı çevirmek 2 saat sürmedi :)

poyraz2030 link=topic=66257.msg821964#msg821964 date=1388867047' Alıntı:
hayırlı olsun çok kullanışlı makina. bende 4 lüsü var bu sene piyasaya bile iş yaptım makinanın neredeyse parasını çıkardım. alk-*s alk-*s alk-*s

Sağolasın. Ayarını yapınca bunların üstüne yok hakikaten, dağ taş dinlemiyor. Çöp bırakmıyor. Kütükleri kırmayacağını bilsem, budama sonrası bağ çubuklarını bununla toplayacağım :)

Ertuğ Aslan link=topic=66257.msg821968#msg821968 date=1388867343' Alıntı:
baya olmuş konuyu açalı ama yeni gördüm hayırlı olsun güle güle kullanın

Sağolun. Cümlemize.

Anladım kardeşim aslında bu makine büyük balye için (400-600 kgr) çokdaha uygun olur,çift yönlü olunca dediğin gibi tek seferde epey cılga toparlar tek yönlüde ben hep yonca yaptığım için söylüyorum tamburla biçilen 3 sıraya 2 gitmek zorunda kalıyorsun bu yıl ilk biçimde 40 dekar yoncayı gece 11 gibi başladım sabah 6 ya kadar anaca yapabildim sabaha kadar adeta boğuçtum yoncayla balyeciyide çağırmıştım 2-3 ten sonra iyice iba çöktü o biçimden 700 balyeyi kesmek zorunda kaldım.

hacimmet link=topic=66257.msg822327#msg822327 date=1388954230' Alıntı:
Anladım kardeşim aslında bu makine büyük balye için (400-600 kgr) çokdaha uygun olur,çift yönlü olunca dediğin gibi tek seferde epey cılga toparlar tek yönlüde ben hep yonca yaptığım için söylüyorum tamburla biçilen 3 sıraya 2 gitmek zorunda kalıyorsun bu yıl ilk biçimde 40 dekar yoncayı gece 11 gibi başladım sabah 6 ya kadar anaca yapabildim sabaha kadar adeta boğuçtum yoncayla balyeciyide çağırmıştım 2-3 ten sonra iyice iba çöktü o biçimden 700 balyeyi kesmek zorunda kaldım.

O tek yönlü yıldız tirmiklardan bende de var. Dar alanda, zeytinlik altı, cevizlik icinde güzel is çıkartıyor ama tarlaya / çayıra geldiginde İnan hamallıktan başka bişey değil. hiç ama hiç is kaçırmamıyorlar. Ben hesaplamistim; 4 ' lu çevirmeyle adam gibi bir is cikartarak, yani otu kırmadan, yaprağı dökmeden, ot bırakmadan çeviricem dediğimde, ayni yeri 165 ' lik tamburla bicerken gecen zaman kadar zaman tutuyordu.

Misal 20 dekar yeri biçmek 4 - 4,5 saat falan sürüyor. Çevirmek İnan buna yakın tutuyordu. Oysa otu çevirmek için uygulanması gereken güç çok ama çok düşük. Şimdi bazıları inanmayacaktir ama hani o Kubota ' nin yaptıgı 16hp bahçe traktörü var: B1610. Bildigin oyuncak. Bir arkadasım o motoru on ağırlıklarından tutup havaya kaldırdı :) on iki teker yerden kesildi :)

İste denemek için bu 10 ' lu çevirmeyi çok bayır olmayan bir alanda ve seyret otta denedik. Çok da güzel is çıkardı. Bu bahsettim motor 10 litre mazotla 10 saatten fazla çalışan bir motor :)

Burda anlatmak istediğim şey, otun kalitesine çok büyük etkisi olan çevirme işinin aslinda çok ama çok düşük bir is gucu ve maliyetle halledilebilecegi. Bazen görüyorum. 90hp-100hp motorun arkasına o 4 ' lu çevirmeden takmışlar, ot çevirmeye gidiyorlar. Yakılan mazota mi üzülürsün, harcanan zamana mı?. Ucuz oldugu için zamanında biz de aldık ama düzenli kullanılacaksa ciddi zarara sokar adamı.

sebazios link=topic=66257.msg822421#msg822421 date=1388959110' Alıntı:
O tek yönlü yıldız tirmiklardan bende de var. Dar alanda, zeytinlik altı, cevizlik icinde güzel is çıkartıyor ama tarlaya / çayıra geldiginde İnan hamallıktan başka bişey değil. hiç ama hiç is kaçırmamıyorlar. Ben hesaplamistim; 4 ' lu çevirmeyle adam gibi bir is cikartarak, yani otu kırmadan, yaprağı dökmeden, ot bırakmadan çeviricem dediğimde, ayni yeri 165 ' lik tamburla bicerken gecen zaman kadar zaman tutuyordu.

Misal 20 dekar yeri biçmek 4 - 4,5 saat falan sürüyor. Çevirmek İnan buna yakın tutuyordu. Oysa otu çevirmek için uygulanması gereken güç çok ama çok düşük. Şimdi bazıları inanmayacaktir ama hani o Kubota ' nin yaptıgı 16hp bahçe traktörü var: B1610. Bildigin oyuncak. Bir arkadasım o motoru on ağırlıklarından tutup havaya kaldırdı :) on iki teker yerden kesildi :)

İste denemek için bu 10 ' lu çevirmeyi çok bayır olmayan bir alanda ve seyret otta denedik. Çok da güzel is çıkardı. Bu bahsettim motor 10 litre mazotla 10 saatten fazla çalışan bir motor :)

Burda anlatmak istediğim şey, otun kalitesine çok büyük etkisi olan çevirme işinin aslinda çok ama çok düşük bir is gucu ve maliyetle halledilebilecegi. Bazen görüyorum. 90hp-100hp motorun arkasına o 4 ' lu çevirmeden takmışlar, ot çevirmeye gidiyorlar. Yakılan mazota mi üzülürsün, harcanan zamana mı?. Ucuz oldugu için zamanında biz de aldık ama düzenli kullanılacaksa ciddi zarara sokar adamı.
Çok haklısın bende o yüzden silindirli makineye biçtirip çevirme işini bıraktım bakalım ilerde bu tip yada helikopter tırmık almayı düşünüyorum.