Yerli inek


250 kg da bir ineğe kesif yem olmadan kaba yem ile besleme yapabilirmiyiz oluyorsa eğer
5 kg yonca 5kg saman ile 6 litre civarında süt almak mümkünmüdür
 
250 kg da bir ineğe kesif yem olmadan kaba yem ile besleme yapabilirmiyiz oluyorsa eğer
5 kg yonca 5kg saman ile 6 litre civarında süt almak mümkünmüdür
bir süt ineginin teknik olarak süt verebilmesi için ögünde 6 kg karma yem ve 5kg saman vermek gerekli. karma yemi saman ile nemlendirek verirseniz hayvana daha verimli olur.
yerli ırk olan hayvanlarada 1,5 kg mısır , 2 kg arpa ,1 kg kaba kepek ,1 kg kırık bugday ve 4 kg saman verirseniz eger yerli ırktan alacagınız maksimum kapasite süt alırsınız. önce hayvan kendini besleyecek sonra süt üretimine geçecektir. dışardan hazır yem almaya gerek yok. ara ögün olarak az miktarda yonca verilebilir. amaç hayvanın ihtiyacı olan protein ve enerji ihtiyacını karşılamak.
 
yerli gri ineklerin süt verme 180- 240 gün dür. bü süre zarfında süt kapasitesi 800 -1000 kgdır.bir inegin günlük yem ihtiyacı canlı agırlıgının % 2,5- 4 dü kadar yeme ihtiyaç vardır.yerli inek süt üretimi sadece kendi besleme maliyetini karşılar. birde sizin yediginiz yogurt ve süt kar kalır. ama bugagı size kar kalır. şu an bir buzagı büyütüm canlı kesim kg fiyatı 23-30 tl arasıdır.
 
yerli gri ineklerin süt verme 180- 240 gün dür. bü süre zarfında süt kapasitesi 800 -1000 kgdır.bir inegin günlük yem ihtiyacı canlı agırlıgının % 2,5- 4 dü kadar yeme ihtiyaç vardır.yerli inek süt üretimi sadece kendi besleme maliyetini karşılar. birde sizin yediginiz yogurt ve süt kar kalır. ama bugagı size kar kalır. şu an bir buzagı büyütüm canlı kesim kg fiyatı 23-30 tl arasıdır.
O inekten ıyı buzagı da zor olur 3 bın bıle etmez bence belkı bayagı buyurse eder o zaman oda yem yer
 
O inekten ıyı buzagı da zor olur 3 bın bıle etmez bence belkı bayagı buyurse eder o zaman oda yem yer
bunun buzagı ahırda beslemeyeceksin biraz büyüdü mü çayıra salacaksın. bunlar soguk iklime dayanıklıdır. dolasıyla pek maliyeti olmaz. sadece kesim öncesi 1,5 ay önce besiye çekersin. sonra ver kesime et kalitesi yüksektir. bol bol çayır çimen yedigi için.200 kg canlı agırlık olsa 200 * 25 : 5000 tl eder.
 
bunun buzagı ahırda beslemeyeceksin biraz büyüdü mü çayıra salacaksın. bunlar soguk iklime dayanıklıdır. dolasıyla pek maliyeti olmaz. sadece kesim öncesi 1,5 ay önce besiye çekersin. sonra ver kesime et kalitesi yüksektir. bol bol çayır çimen yedigi için.200 kg canlı agırlık olsa 200 * 25 : 5000 tl eder.
Üstad sütü buzağıya yetecek kadar ne vermeliyiz sağım yapmayacağım bir de bunun fabrika yemine oranı nedir
 
Üstad sütü buzağıya yetecek kadar ne vermeliyiz sağım yapmayacağım bir de bunun fabrika yemine oranı nedir
mısır , arpa,varsa kırık bugday, kepek ile basit formül oluşturabilirsin. mısır süt için. arpa enerji için, kepek te selülozik için( tokluk hissi vermek ) kırık bugday süt ve enerji için. enerji hayvanı ayakta tutar ve zayıflamayı engeller. birde yemligine yalama tuzları var onlardan koy .3 kg mısır, 4-5 kg arpa, 6-7 kg kepek karıştır.
basit olarak 14-15 protein yem elde edersin. günlük hayvana yeter. arada yonca varsa ver. hem buzagıyı besler hemde evin süt ihtiyacını karşılar.iki kg süt kendinize ayır gerisini buzagıya bırak yeterli
 

mısır , arpa,varsa kırık bugday, kepek ile basit formül oluşturabilirsin. mısır süt için. arpa enerji için, kepek te selülozik için( tokluk hissi vermek ) kırık bugday süt ve enerji için. enerji hayvanı ayakta tutar ve zayıflamayı engeller. birde yemligine yalama tuzları var onlardan koy .3 kg mısır, 4-5 kg arpa, 6-7 kg kepek karıştır.
basit olarak 14-15 protein yem elde edersin. günlük hayvana yeter. arada yonca varsa ver. hem buzagıyı besler hemde evin süt ihtiyacını karşılar.iki kg süt kendinize ayır gerisini buzagıya bırak yeterli
Günlük zannımca zaten 6 kg çıksa en fazla oda ıyı bence
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt