Ynt: Yeşil Gubreleme Nedir?
ismail_17 link=topic=86582.msg1037321#msg1037321 date=1448133519' Alıntı:
Toprağın tavıda önemli bu iş için öylemi Yılmaz , yoksa çok kuru bir tav olsa hava rüzgarlı olsa bu kadar güzel olmaz , videoda ne güzel toprak yapışıp kalıyor .
İsmail Abi kısır döngü bu aslında. Organik madde yükseldiği an, toprağı sürmek oyuncak oluyor. Benim videoyu hatırlarsın. Kubota 5 ' li 14 pullukla küldür küldür gidiyo
Organik madde varsa, her daim tav var. Bakıyorum, cogu kisi ekipmana, traktöre odaklanmış. Tamam, onlar da iyi. Ama isin asli dediğin gibi toprakta. Adam boyu ot olan tarla, tek sürüm ile mibzerilen girilip ekilecek hal geliyor.
BlackStorm link=topic=86582.msg1037327#msg1037327 date=1448134274' Alıntı:
Müthiş,Bunu bende yapmak istiyorum baharın patates yerine çavdarla yapıcam plan değişikliği olmazsa. Bu olay normal gübreye olan ihtiyacı bitirse müthiş olur gerçekten. Ekilecek bitki türünün toprağa kattığı minaraller ve kimyasal gübreye göre ne kadar fark ediyor bu bilgiler belirlenebilse soru işareti kalmadan daha rahat yapılacak bir uygulama.
Yeşil gubrelemede kullanacağınız materyal önemli. Baklagil ektiniz diyelim. Gelişimi de yukarıdaki gibi olsun, tabi yine tahlile bakmak gerekir ama tahminim (azotu) gübreye ihtiyac kalmaz.
İsmail Pelit link=topic=86582.msg1037339#msg1037339 date=1448136689' Alıntı:
Baklagil olması daha iyidir çavdarın yeşil aksamı az olduğu için daha avantajsız. Baklagil, tohumu ucuz ve iklime uygun yetişen bitkiler daha iyi olur.
Dışarıda (çoğunlukla) baklagiller, kanola, ayçiçeği ve hububat kullanılıyor gubrelemede. Lakin adamlar rast gele ellerinde ne varsa onu kullanmıyorlar. Her gubreleme gibi bunu da bilinçli yapıyorlar. Mesela:
Potasyum ihtiyacı olan arazilerde, potasyumca zengin olan ayçiçeği ve kanola,
Azot ihtiyacı olan arazilerde yem bezelyesi, fig, bakla
Besin icerigi olan ama sadece organik madde ihtiyaci olan arazilerde hububat ile yapıyorlar yeşillik gubrelemeyi.