yeter ki çiftçi, üreten kazanmasın

Ynt: yeter ki çiftçi, üreten kazanmasın

arazim dalgalı ve rampa 50-60 hb lik bir traktörün iş degil.nohut ekiyorum mübzer tohum çok agır düzgün ve iyi ekilmesi gerekiyor güçlü ve agır traktör olmalı.288 g tek çeker burnumuzdan getirdi.pullukta ve tohumda bilmiyorum ne olack.

bu durumları görüp, birebir kendisi yaşayıpta, hala AQP ' ye oy veren ÇİFTÇİLERİMİZE yazıklar olsun... kız-*sw

köylü link=topic=37340.msg317600#msg317600 date=1293041916' Alıntı:
arazim dalgalı ve rampa 50-60 hb lik bir traktörün iş degil.nohut ekiyorum mübzer tohum çok agır düzgün ve iyi ekilmesi gerekiyor güçlü ve agır traktör olmalı.288 g tek çeker burnumuzdan getirdi.pullukta ve tohumda bilmiyorum ne olack.
moralini bozma.şu anda traktör almak her zamankinden kolay.CASE lerde kampanya varmış.
(kutsal kase ile karıştırmayalım.)
http://www.ziraat.com.tr/tr/tarimsal/kampanyalar/katki_payli_traktor_kampanyasi.aspx

arkadaşlar ben öyle çok fazla tarım yapmıyorum küçük baş hayvan çiftliğimiz var hayvanların yemi samanı kadar ekin ekiyorum bundan 2 sene önce hayvan piyasası ölüydü bu işi yapan adamlar dayanamayıp bıraktılar yani hayvancılıkla uğraşan insan sayısı azaldı kimsenin sesi çıkmadı ee hayvan kalmayınca et uçtu gitti millet bağırmaya başladı devlet habire kredi veriyo hayvancılık yapsınlar diye bu buğday arpa vs işi de böyle olucak yakında bu işi de yapan az sayıda insan kalacak sonra aynı et fiyatı gibi tarım ürünleride para etmeye başlıcak şimdi sesi çıkmayan bazılarının aklına bile gelmeyen millet yine bağırmaya başlicak dünyanın en pahalı buğdayını kullanıyoruz diye hayvancılığın ölü olduğu dönemde bi arkadaşım bu paraya bu işle uğraşılmaz dedi 2, 3 sene sonra görürsün dedim deli para edecek o zamanlar düşünüyodum bu yazdıklarımı yanılmamışım

köylü link=topic=37340.msg317616#msg317616 date=1293043133' Alıntı:
sagol arkadaş sagol.süper iş yaptın arasam bulamazdım tabloyu.
önemli değil.öyle denk geldi işte.belkide senin nasibindir.Allah hayırlı olanı versin.

Gerçek üretici olan 'Köylü milletin efendisi'ydi. Ama artık T.C. yasalarının üstünde( henüz değilse bile bu yöndeki kararlılığımızı gösteren imzalar atılmıştır) görülen Avrupa Birliği Müktesebatına göre köylüler 'HALL' edilmesi gerekli zümrelerdir.
AB politikaları sayesinde kendi toprağınızın üzerinde gerçek bir üretici olup efendi gibi yaşamak varken şimdi insanlarımız kentlere yığılıp, fabrikalarda, hizmet sektörlerinde birer amele olarak çalışmaktadır. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu ' nun yıkılış döneminde olduğu gibiyiz şu an.
Köyden kente göçün sebebi yönünü şaşırmış devlet politikamızdır. AB istedi diye çiftçiye desteği kaldır, Gümrük duvarını kaldırarak sübvanse edilmiş dış tarım ürünlerini ithal et... Köylü kurtuluşu kente göçüp tabiri caizse 'uşak' olmakta bulacaktır. : ' (

arkadaşlar ben işlerimde hep ekonomiyi ve hükümeti dünyayı hava olaylarını ve yaşam olaylarını takip ederek anliz ederek kendi kafama göre bir yol çiziyordum.bu insanların elinde olmayan kader mi kaza mı derler ya işte öyle ekinimi kasko yaptırrırım en yükesk limiten ve özel tüm bilgilerimi araştırmalarımı tarıma yatırdım.köyümde dolu oldu geçen yıl dolu komşu köyün dagında başlar hiç bir yere dokunmadan veya zarar sayılmayacak şekilde bir zararla benim tarlaya kadar gelir tarlamı vurur oradan 300 m ilerideki tarlamıda vurur ta kırşehir yozgat gider.15 gün sonra duydum geldim tarsim yetkilileri geldi.tek söylediğim arkadaş tarlamdaki hasarın oranı hakkı ne ise sakın hakkının üzerinde bir oran kesinlikle istemiyorum haram olmayacak şekilde dedim ben ankaraya geldim başında kardeşim vardı işte köyden birileri eksperin biri yakın köylümüz çıktı tanıyorum ama o beni tanıyormuş babamdan dolayı velhasıl hasarım %50 -80 arası yetkililer %30Birini hasar %50 olanı %80 olanı %18 gösteriler bunların %10 muaf anamı aglattılar tratörümü sattılar.ALLAH enkötü güne koysun art niyetli olanları ve beni magdur edenleri.velhasıl üzerine birbardak soguk su ve traktör içtim.
insanın başına herşey gelir bu hayat bu çiftçilik böyle.hiç unutmam 1983 85 yıllarında özal başbakan ozamanda tüm köylü çiftçi aglıyordu.biçerimiz vardı mazot zammı yüzünden sattık ... oluyor burası dünya üstelik türkiye

orkun 16
kesinlikle doru amac çifçi sayısını azaltmak daha 10 -15 sene elle tutulur bi destek olmaz çifçiye ,

DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ OKUDUM, HEPSİNE KATILIYORUM FAKAT NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM, BİLMEM ANLATABİLDİMMİ...!

hep karamsar hep karamsar diyebilirsiniz açtım haber sayfasını mazota zam.alt yazı buğday ithalatında 1 milyon ton ithalat izni.hadi karamsar olma.tarlada pullukda vitesten sallanır mı bu traktörler.ama benim tarla çok rampa kazayagında tohum da vitesten sallarım neyapayım.tabi nasip olurda traktör alırsam.

Benzin fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı. Buna göre 95 oktan benzinin litresi yüzde 1,85 ' lik artışla 3,91 liraya, 97 oktan benzin ise 3,98 liraya çıktı.

Tüketicinin akaryakıta ödediği her 100 TL ' nin 65 lirası ÖTV ve KDV olarak doğrudan devlete gidiyor.
TARİH 28.12.2010

herkesin yorumlarına teker teker katılıyorum. 2000 li yıllarda parcara kota koydular üretimi azalttılar sonra şekerimiz yetmiyo dediler kamış şekeri ithal ettiler. son zamanlarda et fiyatları yükseldi dediler sığır ithal ettiler. ve şimdide buğday. otokontrol sistemini kurup adam gibi denetleyip düzenliyemiyoruz demiyorlarda bu şekilde birilerinin cebini dolduracak çözümler ( çözüm denirse) buluyorlar. ancak bizlerde de suç var tam bir örgütlenemiyoruz. evet ziraat odalarına üyeyiz felan ama oralardakileride bizi savunmuyorlar çiftçiden kesilen harcırahları nereye harcıyacaklarının hesabındalar. ve çiftçimizi 7 yıllık 5 yıllık faizsiz kredi diyerek borçlandırdılar ve bir nevi kendilerine bağımlı yaptılar. rabbim hakkımızda hayırlısını versin yar ve yardımcımız olsun.
saygılar.

başbakan kredi faizlerini indirmiş seçim yakın akaryakıtıda indirsinde görelim allah sonumuzu hayır etsin

şuan bir ankete baktım tarhan erdemin anketine göre %48 oyu var.sonuç ne olur bilemeyiz.burası türkiye.