yetistirdigimiz en karli urun hangisi

Merhaba Arkadaslar. ektigimiz,yetistirdigimiz en karli urun hangisi?
gecen yil benim en karli urunum kanola oldu. kanola dan 409tl,bugdaydan 316tl, ayciceginden 134tl donum basina para kazandik. Bu rakamlara devlet destekleri harictir.
kanola 390kg,bugday 492 kg,aycicegi 151 kg verim ortalamasi olmustu gecen yil.

2017 yılında 15 dekar bir yerden dekara 300 kg leblebilik nohut almıştım o yıl da eleksiz naturel olarak 7.5 tlden verdik. Dekara 8kg tohum - 15 kg 20.20 ile ekip dekara 20-30 lira da koruma ve besleme için harcamıştık. Biçerle biçip direk vermiştik. Dekara 1500-2000 arası bişey kazandırmıştı hesabını bile yapamamıştım :)

Bilensoyu tavsiye ederim hocam. Ayrıca ekerken yerini iyi hazırlayın öyle ekin.

biz blueice ektik kasımda biraz geç kaldık yer manisa. çok ot yaptı boğdu yoncayı sogukta etkiledi sanırım. şimdi nisan da yan tarlasına bir 25 dönüm daha ektik. bu insallah güzel olur. yagmurlama var tesisat zarar görmüş işlerken o da masraf..

biz blueice ektik kasımda biraz geç kaldık yer manisa. çok ot yaptı boğdu yoncayı sogukta etkiledi sanırım. şimdi nisan da yan tarlasına bir 25 dönüm daha ektik. bu insallah güzel olur. yagmurlama var tesisat zarar görmüş işlerken o da masraf..
Ot boğsun Bi kere biçilse kurtarır kardeşlenir. Ama soğuğa karşı çare yok. Geç ekmişsiniz biraz. İlkbaharda ekseydiniz keşke.