Yılan çıkarsa

Abi çok iyi yapmışsın. Geçtiğimiz yaz tırpanla ot biçerken denk geldi. Elmas uçlu daire vardı makinanın ucunda. Bi anda kafayı kaldırdı bi anlık iç güdüyle duramadım bende. Günahını girdik çok büyüktü o. Bununda maşallahı var [emoji4]

Videodan bozyörük yılanı gibi duruyor.Haziran ayında karşına çıkma saldırır:D Ama Zehirsizdir bizim buralarda çok var..Öldürmemeniz çok iyi olmuş.Çiftçi dostu yılandır tarladaki zararlılara karşı yararları çok fazladır.

Bizim Adıyaman'ın yılanı çok zehirlidir. Kırsalda büyük boz yılan tarafından ısırılan bir insanın yaşaması için saniyelerle yarışması gerekir. Gözlerimizin önünde köpeği ısırdığı gibi 3-4 dakika içerisinde köpegi öldürdü. Bu yüzden boz yılanları gördüğümüz yerde öldürürüz. Bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Yalnız siyah yılanlara kesinlikle karışmayız ve esas çiftçi dostlarıdır.

Bize saldırısı ve zararlı bir canlı olmadığı sürece öldürmek günaha girmek bana göre. Bir sabah ilaç makinası ile tarlaya gidiyordum yolun üzerinde kıvrıla kıvrıla giden bir yılan gördüm , hemen gaza basıp öldürdüm hayvanı sebepsiz yere. Tarlaya gittim makinayı ilaç atımına hazırladım , makinayı saldım ve makina ilac atmadı , doğruca sanayiye gittik , usta makinayı boşaltmamızı istedi , ilacı koymuştuk. Yok yere bir makina ilac ziyanı. Bunu biraz ilahi adelete bağladım , yok yere hayvanı katlettim :) bir daha böyle birşey ile karşılaşsam aklıma hep bu geliyor :)