Yulafta ot verimi için hangi yaprak gübresi

Abi kusura bakma ilk defa yapacağım için bu işi acemiyim bide pis bi huyum var bişeyi öğrenmek içinde çoğu insana göre az olan bildiğimi öğretmek içinde insanın başının etini yerim. Uan 32 azotlu yaprak gübresi , sygenta isabion da yaprak gübresi aminoasit hayvansal menşeili, gübretaş combi toz gübre de belli elementleri içeriyor. Bunlar bi arada atınca tarlaya herhangi bir zararı olurmu mahsulü yakarmı yani 400 litre holderle atcam büyük ihtimalle. 3 ilacın bana maliyeti 300 lira civarında internet fiyatı tabi bunlar.
kardeş sıvı gubreleri almadıysan eger gubretas bahcem isimli bir site var oradan temin edebilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: HarunAkgn7468
yulaf için kullanamdım.Uan 32 aslında azotun yaprakdan hızlı bir şekilde alınması için geliştirilmiş yaprak gübresidir.Azot bitkide boylanmayı sağlar.Senin yapman gereken azotlu gübre verip aminoasit ile ısı ve don stresini minimuma indirmek.Hatta yanına magnezyumda verirsen fotosentezi teşvik eder daha yeşil canlı yaprakların olur.Magnezyum içeren şelatlı gübretaş combi de kullanabilirsin.Uan32+isabion aminoasit+combi güzel olur.
Yapraktan azot olarak sadece üre ile besleme yapılır, amonyum zararlı dahi denebilir.
Yapraktan azot beslemesi yapılacaksa normal üre de olabilir , fakat düşük bi üreli üre daha fazla doz kullanılabiliyormuş.
Uan 32 de nitrat da var amonyum da, bunlar yapraktan faydasız.
 
Yaprak gübreleri genel olarak insan beslenmesindeki Multi vitamin gibi diyebiliriz. Minnacık bir hap yada damla ile günde 1 tane eser miktarda B12, D, C , A vitamini vb.
Fakat bunlar ana beslenmenin yerini asla tutamaz. Yeterli ekmek köfte yemeyen biri vitamin hapından 5 tane bile içse de doymaz.
Ama sadece ekmek bol bol yese de vitamin eksikliğinden saçı dökülür, cildi pullanır vb şikayetleri olur.
Yani yaprak gübresinden fayda beklentisine girerken ana besin maddelerini taban gübresi ve azotlu gübre yi ihmal etme. Mikro besin maddeleri olan yaprak gübresi işini görür. Zirratçiye ilaçlama suyu için ph önerisi al, suda ph fazla ise bir az miktar limon tuzu eklenebilir. Bitkinin sağlıklı kalması için kök boğaz gerekirse at.
Ana mantık olarak ot verimini en fazla potsyum ve azot etkiler. üst gübreyi tek seferde atarsan aşırı hormon etkisi ile yatmaya sebebiye verebilir, ikiye bölerek ver, Mart ayı ekimi olduğu için 26 nitrat verirsen bitkiye daha hızlı etki eder. Üre attığında ürenin toprakta faydalı hale dönüşümü için 1 hafta gerekli.
 
  • Beğen
Tepkiler: HarunAkgn7468

Benzer Konular