Zetor 135 lik -fiyat verebilecek var mı ?

Massey Ferguson 6460 ı değiştirmeyi düşünüyoruz. Bi ihtimal zetor olabilir. Fiyatları cok oynak ama yardımcı olurmusunuz? alk-*s

Ynt: Zetor 135 lik -fiyat verebilecek var mı ?

Zetor şuan muallakta.. çok firmanın adı geçiyo ama durum bu.. doğruya doğru..

Paran olsa da Zetor bulmak-almak bi mesele bu yüzden..

Geleyim sadede;

*Forterra 135 HSX daha ülkemize HİÇ girmedi

*Kaldıysa İstanbulda Forterra 135 olabilir.. En son 1 adet Sakarya ' ya satıldı.. alana ulaşamadım ben de performansını merak ediyom.. fiyatı kurban pazarlığı.. şaka değil.. biz Proxima 90 ' ı aldığımızda merak edip koltuğuna oturdum.. liste fiyatı 170 bindi geçen sene avro yükselmeden..

*Sonra forumdan bi arkadaş toplu pazarlığa girdi 75-80 ' e kadar indi ama olmadı..

*Son duyum 100 tl civarı

*Eğer 0 KM bulamazsan Sakaryada 60-125 BG arası 10-15 adet 2. el var.. orda rahat bulursun.. 10641 modeline 60-65 tl istiyorlar 102 bg ama 120 niyetine kullan..

Kısaca hatırlatmak isterim;

*Zetor motorun icat edildiği ülkede İLK 3-4 içinde ve birçok avrupa bilinen markadan ÇOK satıyo..

*1946 ' dan buyana 1,2 milyon traktör üretip satmış ki rüya bi rakam.. ülkemizdeki TÜM motorların toplamı eder..

*Elimizde Proxima 90 var.. 1 senede hastası, gönüllü reklamcısı oldum.. ki Forterra 135 motorun dibi.. Fent ' i geçtiği videoyu paylaştım vaktiyle..

*Yazdıkça yazarım ama kısaca bu..

Sorun varsa Zetor kısmına bi göz at, yerli olarak EN FAZLA bilgi-belge-video bu forumda.. zaten binen-bilen yok denecek kadar az.. elimden geldiğincede yardımcı olurum.. fahri distirübütörüm :)

UÖZKAN.77 link=topic=72744.msg845195#msg845195 date=1392146213' Alıntı:
Zetor şuan muallakta.. çok firmanın adı geçiyo ama durum bu.. doğruya doğru..

Paran olsa da Zetor bulmak-almak bi mesele bu yüzden..

Geleyim sadede;

*Forterra 135 HSX daha ülkemize HİÇ girmedi

*Kaldıysa İstanbulda Forterra 135 olabilir.. En son 1 adet Sakarya ' ya satıldı.. alana ulaşamadım ben de performansını merak ediyom.. fiyatı kurban pazarlığı.. şaka değil.. biz Proxima 90 ' ı aldığımızda merak edip koltuğuna oturdum.. liste fiyatı 170 bindi geçen sene avro yükselmeden..

*Sonra forumdan bi arkadaş toplu pazarlığa girdi 75-80 ' e kadar indi ama olmadı..

*Son duyum 100 tl civarı

*Eğer 0 KM bulamazsan Sakaryada 60-125 BG arası 10-15 adet 2. el var.. orda rahat bulursun.. 10641 modeline 60-65 tl istiyorlar 102 bg ama 120 niyetine kullan..

Kısaca hatırlatmak isterim;

*Zetor motorun icat edildiği ülkede İLK 3-4 içinde ve birçok avrupa bilinen markadan ÇOK satıyo..

*1946 ' dan buyana 1,2 milyon traktör üretip satmış ki rüya bi rakam.. ülkemizdeki TÜM motorların toplamı eder..

*Elimizde Proxima 90 var.. 1 senede hastası, gönüllü reklamcısı oldum.. ki Forterra 135 motorun dibi.. Fent ' i geçtiği videoyu paylaştım vaktiyle..

*Yazdıkça yazarım ama kısaca bu..

Sorun varsa Zetor kısmına bi göz at, yerli olarak EN FAZLA bilgi-belge-video bu forumda.. zaten binen-bilen yok denecek kadar az.. elimden geldiğincede yardımcı olurum.. fahri distirübütörüm :)
özkan abi 16valfli zetorlar ne zaman türkiyeye gelir bu konuda bi bilgi mevcutmu?

Forterra ' ların 2013 ' te çıkan HSX serisinin tamamı 10-140 bg arası hepsi 16 valf.. bunlar yeni mümessile girer inşallah ülkeye.. ama 150 bin TL üstü olur fiyat..

Ülkemizdeki HSX olmayan Forterra ' larda sadece 135 ' ler 16 valf.. HSX ' ler biraz daha donanımlı.. ama ana yapı %90 hep aynı..

Zetor tarafsızca ülkemizdeki durumu; Fayda/masraf olarak ÇOK iyi, 2. eli ÇOK zayıf, güç/tork/çekiş/tork yedeği anlatılmaz yaşanır :), servis/parça şimdilik ÇOK zayıf..

En özet olarak; 3R... Retro (klasik ama modası geçmeyen), Robust (mühendislikte onlarca olumlu anlamı var, olması gerektiği gibi tam kararında diyelim) ve Rüya :) tam bi traktör sürüş keyfi var, hep 1 adım, 1 tık fazlasını yapar şaşırtır..

Özellikle ağır/tonajlı çeki, ağır ekipmana, hafriyata tavsiye ederim..

Ama almadan önce 2 kere düşünmek gerek.. ülkemiz şartlarında böyle.. tez zamanda mümessillik meselesi çözülürse başka..

Ülkemiz için şimdilik çok cazip gibi gözükmese de... Sezarın hakkı sezara, Zetorun hakkı zetora :)

Zetor hakkında epey bi forum okudum, oldukca fazla bilgim var ama yaptıgınız her acıklama ıcın tesekkurler.. Sahibinden de bir ilan vardı '' http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-tarim-makineleri-traktor-emlakrium-dan-proxima-zetor-traktor-145100974/detay '' link bu. Elinde 2 adet 135lik varmış.

ademin link=topic=72744.msg845330#msg845330 date=1392154256' Alıntı:
6460 dan inip zetora mı bineceksiniz :S
Biraz mantıksız gözüküyor haklısınız ama anlatılanlara gore sahane bir motor. Elimdeki 6460 ta 2005 model . Biraz eskidi yani, canaar gibi ama fazla geliyor özellikleri biraz, rahat traktoru bunlar... Ama zetor a bakıyorum delifişek.. Hoşuma gitmedi degil.. Ve fazla meşakkati yok.. Onun için kafama yatmadı değil.. Aslen konuyu bilgi tazeleme,cogaltma amaclı actım ben .. İşim belli olmaz.. :)

UÖZKAN.77 link=topic=72744.msg845367#msg845367 date=1392156934' Alıntı:
Forterra ' ların 2013 ' te çıkan HSX serisinin tamamı 10-140 bg arası hepsi 16 valf.. bunlar yeni mümessile girer inşallah ülkeye.. ama 150 bin TL üstü olur fiyat..

Ülkemizdeki HSX olmayan Forterra ' larda sadece 135 ' ler 16 valf.. HSX ' ler biraz daha donanımlı.. ama ana yapı %90 hep aynı..

Zetor tarafsızca ülkemizdeki durumu; Fayda/masraf olarak ÇOK iyi, 2. eli ÇOK zayıf, güç/tork/çekiş/tork yedeği anlatılmaz yaşanır :), servis/parça şimdilik ÇOK zayıf..

En özet olarak; 3R... Retro (klasik ama modası geçmeyen), Robust (mühendislikte onlarca olumlu anlamı var, olması gerektiği gibi tam kararında diyelim) ve Rüya :) tam bi traktör sürüş keyfi var, hep 1 adım, 1 tık fazlasını yapar şaşırtır..

Özellikle ağır/tonajlı çeki, ağır ekipmana, hafriyata tavsiye ederim..

Ama almadan önce 2 kere düşünmek gerek.. ülkemiz şartlarında böyle.. tez zamanda mümessillik meselesi çözülürse başka..

Ülkemiz için şimdilik çok cazip gibi gözükmese de... Sezarın hakkı sezara, Zetorun hakkı zetora :)

Tekrar tekrar teşekürler :)

Nerdesiniz, Zetor merakı nerden geliyo acaba..

Agco-MF ' lere laf yok ama o motorun 2. eliyle bile şuan Forterra 135 veya 2. el 12441 almak mümkün..

Yukarda verdiğim tablolar çok açık.. motorun yatağı İngiltere ' de marka bilinirliği.. Traktör denince akla İLK gelen firmalardan biri.. hatta geçen paylaştım 'Red Zetor Day' İrlandalılar.. aynen ifadesiyle Zetor 3011 için.. fantastik kondisyonundan o kadar hoşlanmışlar ki böyle bi gün bile tertip etmişler :)

Yakıt tablosu üstte 2. sırada.. hatta (bence) 1. sırada niye;

1. Sırada olan Fendt 165 bg olmalı
2. Sırada olan Zetor 135 ve diğerleri de hep 130 bg civarı..

*Motor büyüdükçe özgül yakıt tüketimi AZALIR.. g/kWh.. eğer Fendt/Zetor aynı bg sınıfında karşılaştırılsın ya eşit ya Zetor ekonomik çıkar derim.. Zaten 135 ' e kendi sınıfında en ekonomik motor ödülü verdi Alman-DLG..

Madem konu pekiştirme amaçlı şunu samimiyetle diyeyim;

Zetor günümüz devleri/grupları arasında farklı bi yerde.. Elbette bi JD grup (dünyada İLK sırada galibe ve sadece ARGE ' ye ayırdığı parayla bikaç toplama motor fabrikası kurulur).. AGCO (Fendt, MF, Valtra..vd).. CNH (Case, NH..) ile ekonomik boyut, küreselleşme olarak YARIŞAMAZ!

Çünkü Zetor Zetordur.. dünyada 1 fabrikada 1947 ' den buyana aynı şekilde BUTİK üretime devam ediyo.. 1,2 milyonu deviren tek tük firma vardır ama Zetor gibi tek kalite ve 1 fabrikada çıkaran ÇOK az..

Küresel boyut olarak devlerle yarışamaz ama.. Sadece KALİTE/SAĞLAMLIK ve ÇEKİŞ olarak yarışır ve İLK sıralarda yeri var.. tamamen sağlamlık/ömür ve ÇEKİŞE odaklanmış.. Çek çeliği ve işçiliği (Alman sağlamlığı Rus basit ama işgörür mantığı=Zetor..) ile çekiş Zetor bu..

Zaten SMART CHOİCE 'AKILLI-MANTIKLI SEÇİM' diye pazarlıyo üretiminin %90 ' ını 90 ülkeye..

Sağlamlığın/ömrün ispatı; halen 1947 ' de İLK çıkan Zetor 25..vs ' den nette biçok çiftçi elinde faal çalışan görmeniz mümkün..

Çekişin ispatı; 30 en bilinen markanın yarıştığı rampa-çekiş yarışında ŞAMPİYON oldu 2. ve 3. Agco ' dandı.. bide bizim motor buranın en büyük motoru değil (87 bg) ve burda 120 bg ' e kadar motorlar var ama Zetor ' a güvenip buranın şimdilik EN büyük römorkunu yaptırdık.. 30 tona yakın toplam kütleyle videolarını paylaştım..

Daha özet olarak acizane kanaatim Zetor=3R..

*Retro (eski ama eskimeyen, klasik ama modası geçmeyen)

*Robust (mühendislikte onlarca olumlu anlamı var, kısaca motor gibi motor diyelim)

*Rüya (tam bi sürüş keyfi var.. sesi, gidişi 'ben motorum, kaçılın yoldan, iş yok mu iş' diyo.. hep şaşırtır hep 1 fazlasını yapar.. bitter çikolata tadı var yani sadece traktör! reklamında yazdığı gibi 'Tractor is Zetor')

Gelelim Zetorun EN BÜYÜK dezavantajına.. Zetor yüzünü batıya/yıllardır bilindiği pazarlara dönmüş zaten yıllık 5-10 bin motor anında/rahat satılıyo.. Türkiye ' ye bi türlü gelmemiş yerleşmemiş.. Zetor uğraşmamış bizimkilerde akıl edip şu motor gibi motoru alıp getir(e)memiş..

Selam saygı...

Allah herkese gölüne göre versin :)

ağzınıza sağlık umut bey kımse zetoru sızın kadar güzel anlatamaz ben 2 yıldır kullanıyorum her halıyle memnunum ama ıkıncı el ve yedek parcadakı tekelleşme beım canımı sıkıyor bırılerı çıkıp su fırmayı sırtlaması gerekır