Ziraat traktör kredisi hakkında

Herkese selamlar, geçen yıl traktör almak için ziraat bankasından kredi kullandık, benim sizlere sorum kasko ile ilgilidir. Traktörün kaskosunu geçen yıl kredi çekerken mecburi ziraat bankasına yaptırdık. Bu yıl yaptığım araştırmada 650 tl ye dışarıdaki bir kasko firmasına yaptırabilecekken, ziraat kendi firmasına 900 tl civarında bir bedelle bize sormadan kasko evrakını otomatik hazırlamış, henüz ödeme yapmadık, benin sorum şuki zirai kredi ile aldığımız traktör de kasko illaki bankanın sigorta şirketine mi yaptırılmalıdır. Yoksa dışarıdaki sigorta şirketine yaptırılıp bankaya mı evrakı verilmelidir. Bunu bilen araştıran oldumu acaba, il dışında olduğumuzdan henüz bankayla görüşemedik. Sizlerin tecrübesini de öğrenip öyle banka ile görüşmek istiyorum. İlgilenen herkese teşekkürler...

Kredi başka şirket tarafından yaptırılacaksa kredi faiz oranı değişir . Size tavsiyem kaskonuzdaki riskleri azaltmak. Sadece deprem sel vb zorunlu teminatlarla kasko bedeli düşebilir. Sanırım size geniş kapsamlı kasko yapılmış. Bir dilekçe ile şubenize başvurabilirsiniz.

Ziraat eskiden kaskoyu serbest birakiyodu ama sanirim smdi sadece kendisi yapiyor :( ama arada yuzde 50 gibi bi rakam varsa bence ziraat sigortadaki temsilcinizle bi gorusun bu farkin asgari oranda dusurulmesini talep edin. Onlarin istedikten sonra yapamayacagi bisey yok. Sonucta sattiklari mal degil hizmet.

Krediyi çekerken kaskoyla ilgili sözleşme yapılmıştır Bankadan kasko yaptırmakla diğer şirketlerden kasko yaptırmak arasında faiz farkı oluyordu eskiden şimdi nasıl onu bilmiyorum

banka başka yere yaptırmaya izin vermiyo ancak police hazırlıyo sizin hesabınızda para olmazsa tahsil edemeyip iptal ediyo o zamanda siz başka yerde yaptırabılır mısınız sormak lazım baska sırketlere yada yaptırmak ıstemezsenız

İlk sene kredi için mecburdur ister dışardan ister bankadan.Süresine yakın bankayla görüşürsün istersen dışardan yaptırırsın istersen hiç kasko yaptırmazsın öyle bir şey yok.İptal edebilirsiniz

banka başka yere yaptırmaya izin vermiyo ancak police hazırlıyo sizin hesabınızda para olmazsa tahsil edemeyip iptal ediyo o zamanda siz başka yerde yaptırabılır mısınız sormak lazım baska sırketlere yada yaptırmak ıstemezsenız
Valla kardesim bizden 150 tl faizle aldilar yani bu sene 2. Taksiti yatirmaya gittigimizde 900tl yapilan police bedelini bu sene 1050 olarak kredi ile birlikte tahsil ediyorlar yani iptal gibi birsey soz konusu olmuyor aliyorlar hemde bagirta bagirta

Valla kardesim bizden 150 tl faizle aldilar yani bu sene 2. Taksiti yatirmaya gittigimizde 900tl yapilan police bedelini bu sene 1050 olarak kredi ile birlikte tahsil ediyorlar yani iptal gibi birsey soz konusu olmuyor aliyorlar hemde bagirta bagirta

zaten ıkıncıde olur ılkınde olmaz ıptal bırde bız makıneyı nısanda alıp ekımde odedıgımız ıcın makıne alındıgı tarıhten ıtıbaren kasko yapıyo eski poliçenize bakın bitiş tarihi diyelim 2017 haziran yenısınınde 2018 hazıranda bıtmesı lazım ama gec yaptıkları ıcın sızden 150 tl faız dedıgınız kısım aslında agustosa uzadıgı için aylık kısmı. zararda mısınız hayır kasko suresı uzadı cunku. bızım bıcerdoverde aynı durum oldu yaklasık 2400 lıra kasko bedelı var babamın hesaptan sureklı parayı somuruyodu zıraat bankası benım hesaba yatırdı paraları bunlarda alamamıs ve kaskoyu ıptal etmısler bız taksıtı odemeye gittiğimizde ordakı memur tutustu. babamdan dılekce ıstıyo gecmıse yonelık yapın dıye babamda yumusak yuzlu verdı dılekceyı bıze donusu aynen dedıgım gıbı 3000 lırayı gectı. dedımkı bızım malımıza zarar gelse kasko yapmamıssın neyın parasını ıstıyosun o gune cok mutlu baslamıstım babam yuzunden moralım bozuldu. NOT: Şunuda belirtmek isterım kı adıyaman kahtada gecen sene tarla sahıplerı husumetlı ımıs tarlayı yakmıslar hersene yakıyolarmıs adamlar tarlayı. tarla barajın kenarında tel orgulu kacacak yer bıle yok makıne son anda babamın işi bılmesınden kurtuldu makıne yansa bıtmısız bankadakı haberımız yokmus ve adam gecmıse yonelık para aldı Güzel ÜLKEM

trakkulup.net

zaten ıkıncıde olur ılkınde olmaz ıptal eski poliçenize bakın bitiş tarihi diyelim 2017 haziran yenısınınde 2018 hazıranda bıtmesı lazım ama gec yaptıkları ıcın sızden 150 tl faız dedıgınız kısım aslında agustosa uzadıgı için aylık kısmı. zararda mısınız hayır kasko suresı uzadı cunku. bızım bıcerdoverde aynı durum oldu yaklasık 2400 lıra kasko bedelı var babamın hesaptan sureklı parayı somuruyodu zıraat bankası benım hesaba yatırdı paraları bunlarda alamıs ve kaskoyu ıptal etmısler bız taksıtı odemeye gittiğimizde ordakı memur tutustu. babamdan dılekce ıstıyo gecmıse yonelık yapın dıye babamda yumusak yuzlu verdı dılekceyı bıze donusu aynen dedıgım gıbı 3000 lırayı gectı. dedımkı bızım malımıza zarar gelse kasko yapmamıssın neyın parasını ıstıyosun o gune cok mutlu baslamıstım babam yuzunden moralım bozuldu. NOT: Şunuda belirtmek isterım kı adıyaman kahtada gecen sene tarla sahıplerı husumetlı ımıs tarlayı yakmıslar hersene yakıyolarmıs adamlar tarlayı. tarla barajın kenarında tel orgulu kacacak yer bıle yok makıne son anda babamın işi bılmesınden kurtuldu makıne yansa bıtmısız bankadakı haberımız yokmus ve adam gecmıse yonelık para aldı Güzel ÜLKEM

trakkulup.net
Dogrudur ama bizim hesapta da para yoktu sadece tlefonumuza mesaj geldi 900 tl karsiliginda kaskonuz yenilenmistir diye bizde vermedik ama kredinin taksitini odemeye gittigimizde aldilar. Tessekkur ederim bilgilendirdiginiz icin

yazin bana da 1700 ya da 1800 gibi fiyata kasko yapmislar mesaj geldi ben de disardan daha dusuk fiyatli kasko ciktisini aldim bankaya goturdum emsal gosterdim bankadan yapmaz isek faiz puani artacagini soylediler bende bu fiyata yaparsaniz sizzden yaptirayim yoksa krediyi tum kapatacagimi soyledim sagolsunlar! benim goturdugum tekliften yaptilar 250 tl gibi daha ucuza

dışardan yaptırabilirsin bankaya gitme sigortacıya git o sana bi evrak verecek onu götür kimseye zorunlu bişey yaptıramazlar tüketici mahkemeleri ne güne duruyor

Aynı durum bendede oldu, banka müdürü arkadasım dısardan yaptırabilirsin deyince bankaya gidip bağrış çağrış çıkardım, 1170 tl ye yaptıkları kasko parasını ve 110 tl sağlık sigortası parasını geri iaede ettiler dışardan 600 tlye kasko yaptırdım. Ayrıca traktör sıfır ise ilk iki yıl kasko sartı yokmus banka kâr amaçlı yapıyormus.

Aynı durum bendede oldu, banka müdürü arkadasım dısardan yaptırabilirsin deyince bankaya gidip bağrış çağrış çıkardım, 1170 tl ye yaptıkları kasko parasını ve 110 tl sağlık sigortası parasını geri iaede ettiler dışardan 600 tlye kasko yaptırdım. Ayrıca traktör sıfır ise ilk iki yıl kasko sartı yokmus banka kâr amaçlı yapıyormus.
Verdiginiz bilgi kesin ve net bir bilgimidir sonra bankayla aramızda bir sıkıntı cikmasin

e94fdf300bd484ceef6e5cb0459305ba.jpg

Bilgi için teşekkürler. Üzerine düşünce işi yapıyorlar. Ben aldığımda kendileri kasko yaptılar traktör 73.000'di kasko bedeli 80.000 çıktı. Onlar yapmasada ben yaptıracaktım zaten. Benim kasko her yıl düşüyor bu yıl 448 yada 485 liraya yenilediler. Traktörü 2015 yılında aldım sonradan bankacılıkta düzenlemeler yapıldı ama içeriği hakkında bilgim yok.