Çukurova çiftçisi karpuz da zarar etti


Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova çiftçisinin karpuzdan, kavundan ve domatesten zarar ettiğini söyledi.
Bu yil mayıs ayı içinde hasatina başlanan karpuz da fiyat 2 tl civarında iken haziran ayında fiyatların birden gerilemesiyle 50 kurus hatta 30 kurusa kadar geriledi.
Bazı çiftçiler tarlasını bozdu bir kısmı mecburiyetten sattığını söylediler
snsjsj.jpg
 
Bazi ureticilerin birden buyutup satma ve para kazanma arzusu iyi sonuç vermiyor sonuç bu oluyor
Aynen adana karpuzunu alan bir daha almıyor.çünkü orada sistem tarlaya girilip olmuş kozak hepsi toplanıyor.kozak kopan karpuzu yiyen vatandaş bidaha almıyor.bafranın karpuzu yeni çıktı.eylül10 kadar bitmez kızak kesim nadir çıkar.kabak aşı çıkto çokalı 10seneyi geçti karpuz ekmiyorum masrafı ağır para etmiyor.bütün tarım ürünlerine bölge bölge bir planlama gerekiyor bu devlet eliyle olmalı çiftçi çalışa çalışa batıyor .devletin çiftçiyi düşünen bir tarım politikası yok.devlet çiftliklerini hatrı sayılır kişilere 49 seneliğine kiralamak tan başka akılları bir şeye basmıyor.
 
Görüntü güzel tat yok çiftci de hepsınden bırde kazanayım dıyor tutturduğu seneyı hiç söylemiyor
Çok ekmeğini yedik ama kabak çıkmadan önce mil getirirdik yanmış kemreyle karıştırıp torbalara ekip küçük seralarda fidemizi kendimiz yetiştirirdik o zaman az ekim olurdu.şimdi hazır fide var.herkes karpuzcu oldu.kazandık ama 10 senedir yapmıyorum .hani bir laf var bıldıra diye .macera için yaparım en fazla 10 dönüm.
 

Benzer Konular