Akaryakıta çifte zam


Bundan sonra daha kötü olacak ki yönetim el değiştirsin. Ama bu sefer de onlar daha önce almış olduğu yükleriyle başka yerlerde saltanatlarını sürdürmeye devam edecekler. Sadece olan, bu ülkenin emekçi ve gariban kesimine olacak. Ülke onlarca yıl geriye gitmiş olacak. Açılan yaraları sarmak ve oluşan borcu kapatmak zaman alacak.

Kısacası hepimizin hayalleri ve gelecekleri yok olacak.
 
Bir ülkenin en değerli ekonomik değeri parasıdır,Bizim ülkemizin parası şu an dünyanın en değersiz paralarindan ve dünyada hiçbir karşılığı yok siyasi iktidar'ın zaten TL degerlensin diyedd bir gayeleri yok varsa yoksa dolar altın'ı her fırsatta arttirmak.
Dünya piyasalari neyi gerektiriyorsa o politikaları izlemezsen iline bilime ve ekonomiye inanmayıp kendi bilmediğin okumadigin tecrübesini dahi etmedigin ucube bir sistemi halkın üzerinde denersen sonuç enflasyon %150 olur.Ekonominin başına ekomistler gelmeli derhal dünyanın kabul ettiği ortadoks para politikasına donulmeli ne gerekiyorsa o yapılmalı faizmi artacak artsın dolarmi düşecek düşsün ama halk perişan oldu böyle ekonomi yonetilmez işin başına liyakat sahibi işi bilen düzgün samimi ve kararlı adamlar lazım yoksa vay halimize bakın göreceksiniz bunlar dünyadan Fed den daha iyi biliyor İngiltere vb.ulkeler faiz artırır bunlar indirir neden nas öyle diyor o zaman faizi sıfırla herkes kurtulsun o zaman nas bişey demiyormu saatlik kararlarla ekonomi yonetilmez kişisel inatlarla ülke batmak üzere lütfen herkes işini yapsın işine baksın ülkemizde birçok uzman var karışmayın herkes işini korkamadan yapsın doğru neyse onu söylesin valla ben bıktım artık ne dayanacak gücüm ne psikolojim kaldı
 
CHP zihniyeti iste😊 Bunlari gec. Yol, kopru, havaalani , tunel yapildi dolas dur. Millet bahcelerinin yapimi tam gaz, sallan yuvarlan, top kek ye. Seneye dogalgaz bedava olacak. TOGG al coluk cocuk gez.
Valla doğru diyosun kapat gözlerini 6 ay sonra aç bı bakmışsın nebattin bey hiç bişey bırakmamış gerçi eskiden buzdolabını vardı ucakmi vardı ise eşekle gider evde ateş yakar sonrada geyik yakalayıp kurban keserdik ne günlerdi be ya
 
Küçükbaş hayvan piyasası şu an o durumda, 3 ay önce baskül 39₺ ye koç vermiştim fiyatlar 55-58 e çıkmıştı şimdi kurban önü olmasına rağmen piyasa 40₺ ye geri geldi milletin de paraya ihtiyacı var mecbur satıyor.
Büyükbas için fiyatlar uçuyor kaçıyor 20-30 binler havada uçuyor iş küçükbasa gelince geriliyor 15 tane erkek toklu var satılacak soranin adı yok
 
Petrol 100 dolar ve altına iniyor şuan 99 dolar.

Mazota gıdım gıdım indirim yapıldı

Mazotun bu fiyatıyla hiç bir iş yapılmıyor artık,

devletin bütün dairelerinden koltuklarından makamlarından pılıyı pırtıyı toplasınlar şimdiden artık hiçbişey kurtaramaz

bu sefer kesin tekmeyi yediler dahada eski günlerin yüzünü göremezler vesselam.
 
Yahu petrol 90 dolar, rusyadan 60-65 dolara almışlar çin hindistan ve buradakiler, ifşa oldular kimseden ses çıkmadı, ondan sonra dayan zammı topla parayı, ışte sonuç ortada, yaz ekonomisi ülkemizde traktör kamyon iş makinesi umutla çalıştırılıyorki para kazanıcak geçim olacak, acaba mazota zamalardan dolayı geçim olacakmı?

Olmaz yüksek vergi toplanacak öncelikle. Bu yüzden benzinden yüzde 30 daha pahalı mazot kullanacak millet, yahu ben bildim bileli mazot benzinden ucuz olur, şimdi vergi toplayacaz diye tersi oldu, olmaz demeyin oluyor işte, Bu kadar göstere gösterede olmazki, hadi olsun benzinden yüzde 30 pahalı olmaz ama oldu, oldurana yedirene bakın siz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Petrol 90 doların altında 87 dolarlarda ama pompada mazot fiyatı hala çok fahiş, milleti mahvetti dolaylı vergiyi topla ama niye sadece mazota yüklendinizki, çoktan 20 liranın altına düşmesi gerekirdi, fakat ne kadar çok paraya ihtiyaçları varmışki hala benzinden yüzde 20 daha fazla mazot fiyatı, bir kez daha yazıklar olsun.
 
Mazota bu gecede 1.5 tl civarı zam bekleniyor
3 gunde 3. Zam zamlar yağmur gibi yağmaya başladı
Zam değil fiyat güncellemesi demezler mi bir de! Çok değil bir kaç yıl önce pek aklımıza gelmezdi traktörde mazot var mı yok mu? yoksada illaki yedekte olurdu. Şimdi traktörü çalıştırırken iki defa düşünür olduk. Hayatını sadece çiftçilik yaparak idame ettirenlerin Allah yardımcısı olsun. Yakıtı, gübresi, ilacı, tohumu v.s derken astarı yüzünü geçiyor.
 
geçen yılın kopyası yaşanacak galiba

bu vakitler zamlar başlar, yılbaşına yükselmiş olur, tam o sıra yüksek maaş zammı yaparlar, ama malların fiyatları daha fazla arttığından yüksek zam aldık diye sevinen kesimler bakar kalır.

aynı zamanda içeriye çalışan tüm sektörler, başta tarım hayvancılık sektörü artan girdilerle kazandığını enflasyon devaliüasyona ezdrimiş olur

kısaca modern kölelik sistemi, en alt tabaka işçi köylü sabit gelirli kesimlerin alım gücünü düşürmek, ihracat yapan kazanacakmış.

madem öyle içeriye çalışan tarım kesimi hiç umutlanmasın, üretmesin çünkü iyi fiyat alamayacak ürününe, böylece artmayan fiyatla enflasyonu tutuyoruz diycekler, halbuki girdiler artar ürün fiyatı artmazsa üretici kazanmaz sermayesi ve işgücüyle iç piyasaya bedavaya köle olur, modern kölelik böyle bişey işte.
 

Benzer Konular