valla bütçe şuan 0 tl

85-80 verip üzerinede biraz nakit ekleyip arta kalan kısımada kredi çekeriz diye düşünüyorum. ha evdeki hesap çarşıya uymaz o zaman yapacak bişey yok tümocan ile bir kaç yıl daha devam ederiz.
üstün körü incelediğim traktörleri yazayımda o liste üzerinden gidelim

1-) nh tr6120 ve tr5115 galiba inş yanlış yazmamışımdır.
2-)jb 6115 mc ve 5105m
3-)case jx110 ve farmal 115
arkadaşlar bu arada alıntı işini beceremediğim için herkese cvp veremedim. ama hepinizin yazdığı tek bir cümle bile çok değerli benim için, kusuruma bakmayın yeni aranıza katılan bu kardeşinizi mazur görün bi süre
Kayseri liye ticaret öğretmek haddimize değil. Çünkü Söyleyeceklerimizi Kayserili doğuş tan biliyordur ama hatırlatma babında söyleyeyim.
1-) Dolar hala yükseliyor, yarın ne olacağı belli değil.
2-) Devir.. Elindeki varı yoğu "mala" yatırma devri değil. Nakit de kalma devri.
3-) Bildiğim kadarı ile; Bankalar da "kredi verme hangi kredi olursa olsun.. kestiler.". Çünkü onlarda "NAKİT" de kalıyorlar. Verirlerse bile "ÇOK PAHALI" kredi veriyorlar.
4-) Bu böyle giderse; Piyasa doğal olarak, ürettiği malı satamadığı (veya değerinde satamadığı) için, kredi borçları nedeni ile traktörünü değerinin çok çok altında satışa çıkaranlar ile dolacak.
5-) geçen sene 35.000$ a ama kur 2,5 TL iken 1 yaşındaki atıyorum kubato almış birisinin traktörünü 50.000-55.000 TL ye satarken;
Sen, gene 35.000$ a ama peşin 175.000 TL ye alırsan çok üzülürsün. (tabii kullandığın pahalı kredi harici)
ONUN İÇİN NAKİT PARASI OLANA BİLE; BENİM TİCARET ANLAYIŞIMA GÖRE TRAKTÖR ALMASINI TAVSİYE ETMEM-EDEMEM. BU GÜNAHA GİRMEM.
Dostum sana tavsiyem... Kendini zorla ve bir an önce tümosan nına aşık olmaya bak. Çünkü elindeki tavuk, başkasının elindeki hindiden daha iyidir.