Ynt: 100 Bg Sınıfında En Çekişli Traktör
ramazanpullu link=topic=66806.msg758158#msg758158 date=1373739124' Alıntı:
sana katılıyorum 398 çamurda çekemez ama gömülmezde
kuruda çekebilir
Yokmu bir çeltikçi mf 398 ve 3105 neden kullandığını anlatsın.
Çeltik yerleri harmandan sonra pulluk ile sürülürken toprağın üzeri yerine göre bir veya iki karış balçık olur bu yerde en güzel dar ve yüksek yapılı tekerlekleri ön ve arka teker genişlikleri aynı birbirinin izinde gidebilen
(ön tekerin çamurda açtığı ize arka rahat oturan tabandan giden)traktör olduğu için birde ön defransiyelleri 4x4 olduğu için kilitli gibi çalışır buda avantaj.
Geniş traktörler lastikler genişte olunca ağırda olsa üst tarafı bir iki karış balçık olan çeltık yerinde balçık kısımda patinaj yapar yürüyemez .
Bu benim dediğim üstü yumuşak altı sert toprak diye geçer üstteki yumuşak kısmı açıp sağlamı tabanı daha güzel bulur mf 3105 ,398 yalnız bunlar. Diğer mf lerdeğil dar ve yüksek olduğu için.
Üzeri sert altı yumuşak toprak olsa o zaman geniş ve çapraz sistemli traktörler sert zemini bozmadan genişliği ile yürürler ön defransiyelleri çapraz çalıştığı için sert zeminden zarar görmezler.dar ve yüksek traktörlerde bu toprağa uygun değil 4x4 sistemlerde üzeri sert olduğu için zarar görür.