Ynt: 20 başlık süt inekçiliği
Arkadaşlarında dediği gibi zahmetli bir yola girmeyi düşünüyorsunuz ben şuanada kameranın başında doğum yapacak düveyi bekliyorum bu saatte,arkadaşlarında dediği gibi işçiyle olmaz çok iyi bir işçi olması lazım ve sürekli işçiyi ve hayvanları kontrol altında tutmanız lazım,sağım çok önemli mastisistinde bir numaralı sebebi sağımlar arasıdaki zaman farkı,benim işletmemde 1,5 yıl kadar önce önemli oranda mastisis problemi vardı (sağımda önerilen metodları uyguluyorduk,ortamın hijyen olmasını sağlıyorduk ama yinede çözememiştim bu sorunu) ne yaptıysam çözemedim sonra sağım aralığını tam 12 saate ayarladım ve şükür tamamen çözdüm sayılır bu sorunu ama zor tabiki öğleden sonra 3,5 gece 3,5 ta sağım yapıyorum,işci tutarsanız şayet mutlaka 3 öğün sağım yaptırın o zaman mastisis problemi yaşamassınız.
Şuan izlediğim kameralardan bazılarını görüntüsü
Doğum yapacak düve geceden beri bekliyorum sabaha doğurur gibi inşallah.
Buda ineklerin yemliğinden görüntü gece 4,5 ta sağım bitiyor yem kilitlerine alıyorum hayvanları 1,5 saat sonra sabahın 6 sında salıyorum
NOT:Sağımdan sonra ineklerin meme uçları yaklaşık yarım saat kadar açık kalır ve o saatlerde mikropla temas ederse mastisis problemi yaşanır o yüzden sağımdan sonra yemleme yapın ve yemlikler kilitli sistem olsun hayvanların yatmaması için.