200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir

Ynt: 200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir

AKGÜN43 link=topic=16414.msg198552#msg198552 date=1248440102' Alıntı:
çitçİlİk ölMüŞ. . . Buğday 370 YAw dalga gecr gibi. . örneğin 5 6 döNm yere en az 5 cuvaL GbRE ATACAn . cuvalI 50 DEN SAy 250 mılyon. . bUnUN MAZOTU VAR . . . ılacı var . . . TRAktöün yıpranması VAR. ÇOK ZOR .

KARDESIm sen bI 255 TURBo al kafaNı dınle gucse guc . . . yakıtsa yaKıt hiç ama HİÇ KIMSE ınkar edemez. . . . 12 den baslar 20 e kadar ALIRSIN KARDESIm. .
akgün nasıl 5 dnm yere 5 çuval gübre atıyon anlamadım

doganbey1 link=topic=16414.msg198762#msg198762 date=1248473745' Alıntı:
akgün nasıl 5 dnm yere 5 çuval gübre atıyon anlamadım
biz buğdaylara ekerken.çıkınca bide başakta iken atarız yani 3 kere...20şer kg atsan yetmiyo bile dönüme bi çuwal

köylü link=topic=16414.msg201895#msg201895 date=1249397234' Alıntı:
hattat alda bat.yerli alanlar köşe oldu sıra hattat damı
burda aldı biri h65 adamla dalga geçerdim al bi hattat kazan kat kat diye....1-2 kere arıza yaptı..şimdi geri werdi...daha 5-6 ayda dağaldı motor....hiç bi işte yapmadı ot falan biçti kendine kadar az birazda tarla falan sürdü o kadar....
.....aldı hattatı yan yattı çamura battı..........

doganbey1 link=topic=16414.msg184309#msg184309 date=1244151588' Alıntı:
bana 200 dnm yer verecekler ben onunla senede40 milyar kazanırım 40 milyar az paramı bugün 2 öğretmen 1 yıl boyunca çalışıpta 40 milyarı tamamlayamıyor.arkadaşın biri 32 günde tüm işleri halletti eee geriye kalan zamanda da başka bir iş yap bak keyfine.hiç kızmayın ama bizim insanımız gevşek neden hicara verecek ya kahvede oturmasın gitsin çalışsın işte çifçilikte özendiğimiz avrupa ülkelerinde adamlar 80 yaşında ama hala elinde çapa traktör kullanıyor.bizim amcalar ne yapıyor kahvede sigara üstüne sigara karısını gönderiri tarlaya kendi oturur.sonra işine önm vermez yok biz çifçiler kan ağlıyoruz arkadaşlar iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmayacan 2 sinide kendine batıracan.bnm dedem o kadar hayvan varken 60 senelerininden bahsediyorum 300-400 tane hayvan var.abisi hayvanları alıp satıyo sonra geliyor eve zarar ettik paraları alamadık dio gidio.dedem o zamana kadar toprağı saksıda görmüş çifçilikle uğraşmamış hep hayvanla uğraşmış.cebinde parası yokken köye gitmiş 5 sene boyunca yatmamış uyumamış çalışmış köyden tekrar keşana gelmiş ve şimdi ondan önce işe başlayanlar hala batakta ama dedem iş yapmış domates biber tarlasında işçilerden sonrea motor ışığıyla çalışmış ve allaha binlerce kez şükürler olsun şimdi sülalesine yetecek kadar parası var ve bunlarıda 20 dönüm bahçeyle yaptı.BEN ONU BUNU BİLMEM İŞSİZLİK DİYE BİR ŞEY YOK İNSAN İSTEDİMİ HER ŞEYDEN PARA KAZANIR
bence cok haklı bızım buraların uzumu meshur yanı sarabı Kalecik Karası alıcaksın 150 donum yer ekeceksın kalecık karasını sonra bakıcaksın keyfıne ama satacagın yerle bı anlasman olacakkı sonra mallar elınde kalmasın ama noluyo bızımkıler ılla bugday ekıyo ondanda para kazanamıyolar zaten ama uzum ekseler sız ozaman bakın paraya

ya boş ver onu bunu al sen bi temiz bi fendt 106s çatır çatır işini yapar em yakıt ıda ideal bende var çok ama çok memnunum afedersin emmeyde geliyo gömmeyede bu lafta art niyet yoktur benim tavsiyem 106s dir

kardeş bizde 800 dönüm sulu var sadece massey 3060 phantom 4x4 var tavsiye ederim 4 lü 14 numara pulluk kullanıoz çok süper traktör

stayr al biz 15 yıldır kullanıyoz 400 dönüm yere yanına başak aldık ama steyr daha sağlam
1000 ton parlayan taral bile taşıyor ortakol özel yap taralı dağıtma .)
yakıt tasarrufunda 1 numaradır
mf lar fiyatlar 8 veya 12 ileri iken steyr 16 ileri ve çok uygun vitezi vardır.
her işe gelir
bayır aşağı yüklü remorkların itemediği bir traktördür
daha sayım mi ?

kişiden kişiye degişir.200 dekar için mf 65-165 den tutun 6 silindirli bir dev de alır kişi.yeni model lerden alacaksa alınackasa erkunt 70lik - 80 4x4 lik çok mükemmel.eski tip olacaksa 398-285 mf idael. şimdiden hayırlı olsun alana

şimdi arkadaşlar benim cevap biras gec oldu buraya ama yinede yazmadan gecmeyeceğim.kardeşim sayet tek ceker bişi düşünüyorsan mf 1976 model ingiliz temiz mf 185 bulabilirsen al işini rahat rahat gör.ama yok ben 4x4 bişi alcam diosan mf yada nh düşün.ama şunu unutmayın arkadaşlar GÜÇ HER ZAMAN EKONOMİYİ getirir.alcaksan 4x4 al derim sana işini gör.küçük bişi alıpta boş yere mazot yakma.saygılarımla...

kardeş bence massey fergusson alma. o gün tarladan 3 tonluk bi römork için akrabanın 285 s masseyini aldık. tarla biraz rampaydı. orada patanaja tutuldu daha yerinden kalkamadı. bizde TT65 new holland var canavar gibi. hiç dinlemiyor kolay kolay patanaja tutulmaz son çare olarak tutulur. massey az zora geldi mi hemen patanajı basar patanaja tutulduğu yerden kolay kolyada kurtulamaz. onun için sen new hollanddan vazgeçme.

Bu konu ile ilgili yazılan yorumlara bakıyorumda hayret ediyorum . Adam 200 dönüm yerim var diyor siz ver icara kurtul diyorsun ne bu küçümseyici tavırlar 200 dönüm yer işlemek azmı 240 massey fergusonla o iş olmaz özelliklede trakyadaysa. Sanırım hepinizin babasının çiftliği varda 200 dönüm yeri icare vermekten bahsediyorsunuz . Türkiye haritasında arazi bırakmadınız siz :D Ağa torunlarına çattık :D