2011 yılı buğdayda ton başına verilen destek miktarı ne kadar

Ynt: 2011 yılı buğdayda ton başına verilen destek miktarı ne kadar

zamlardan daha düşük olur

atom karınca link=topic=47362.msg471773#msg471773 date=1321652300' Alıntı:
nankörlükle ilgili birşey yok burda herşey ap açık ortada sen halinden memnunsundur ona birşey diyemem ama, mazota gübreye ve BİR ÇOK şeye zam yapılırken buğdaya ve diğer verdiği sadakalara zam yapmaması sinirlendirici bir konu. EVET ALLAH DEVLETİMİZE ZARAR ZEVAL GETİRMESİN AMA hükümete aynı şeyleri diyemem... noo*-*-
mazot ve gübre için 10 liraya yakın para almıyormusun?
ufukk link=topic=47362.msg472141#msg472141 date=1321726895' Alıntı:
Allah devletimize ve ülkemizin bütünlüğüne zeval vermesin. Heryıl küçük çiftçi veya ortlama ve altı verimli topraklarda çiftçilik yapanlar için işler biraz zorlaşıyor , maliyetlerimiz artıyor lakin ürün fiyatları aynı doğrultuda artmıyor. Bunu hangi siyasi düşünceye mensup olursanız olun bir defa kabul edin. Bunun ne kadarı iktidarın suçudur , ne kadar dünya ekonomisindeki gelişmelerdir bilemiyorum artık. Bulunduğum Trakya bölgesinde hali hazırda buğday piyasası çok durgun bu aralar kırmızı yarı sert buğdaylarımızı 55 kr dan satmayı başarı olarak görüyoruz bu dönemde ancak onada tücarlar çok isteksiz , yok Tekirdağ a yeni buğday yüklü gemi geldi , yok ukraynadan bilmem kaç bin ton buğday geldi , ne kadar doğrudur bilemem. Mevcut şartlarda buğday 65-70 kr aralığında olmalıki en azından azda olsa nefes alalım. Şimdi diyeceksiniz bir sürü Traktör satılıyor vs , inanın birçoğu hesapsız iş , seneye bankalar elinden alacak insanlarda var , bir kısmıda hayvancılığı kuvvetli yaparak tarım tarafını finanse etmeye çalışıyor. Zaten son birkaç yıldır köyde yeni mal alanların çoğu damızlık hayvandan kazandılar biraz o sıçrama yaptırdı biraz. Lakin buğday fiyatlarının düşüklüğüne hükümet bir çare bulmalı , üretici bu kadarda tücaara ezdirilmezki , yetkililerin bu duruma bu kadar seyirci kalmasına üzülüyor insan , 3-5 tücaar almış piyasayı eline istediği gibi at koşturuyor. Bu noktada belki bir müdahale olabilir. Beklentilerimiz ve dualarımız bu yönde.

sizin bölgenizi yada buğdayınızın kalitesini bilmem ama ben esperia cinsi buğdayımı 69 diğerlerinide 65 kuruştan sattım ,köye kantar kurup 48 kuruştan alan fabrikada var ama pazarlık yapıp anlaştıkdan sonra götürünce güzel oluyor

Arkadaşlar konuyu siyasi yöne çekmeyelim.
Daha dikkatli ve saygılı yazalım ok .

qarizmatiqa link=topic=47362.msg472269#msg472269 date=1321734703' Alıntı:
mazot ve gübre için 10 liraya yakın para almıyormusun?
sizin bölgenizi yada buğdayınızın kalitesini bilmem ama ben esperia cinsi buğdayımı 69 diğerlerinide 65 kuruştan sattım ,köye kantar kurup 48 kuruştan alan fabrikada var ama pazarlık yapıp anlaştıkdan sonra götürünce güzel oluyor
ne 10 lirası be kardeşim ne 10 lirasından bahsediyorsun bu dönem MHP-CHP dönemi değilki 10 liradan 22 liradan tarla parası alalım geçen sene 6.25krştan aldık. bu sene ise 1-15 lira zam geldi yine 10 lira olmadı mazot gübre kendini aştı gitti sen ise hala burda yalancı şahitlik yapıyorsun.

altansat link=topic=47362.msg472321#msg472321 date=1321738915' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu siyasi yöne çekmeyelim.
Daha dikkatli ve saygılı yazalım ok .
sayın bölüm başkanı bir konuda kavga hakaret küfür vs. vs. istemiyorsan haklıdan yana ol

altansat link=topic=47362.msg472339#msg472339 date=1321739890' Alıntı:
zaten bu tür konuları editladım yani sildim...
sayın başkan bu bence bi çözüm olmaz biraz doğruları konuşmak, hakları savunmak, terbiyesizce olacak ama şakşakcıların dazgirlerin söylemiş olduğu sözlere sizin tarafınızdan doğru bir şekilde cvp verilmesi daha güzel olur.

burası forum kimse taviz olamaz özellikle siyasi ve küfür ve aşalayıcı konular...

altansat link=topic=47362.msg472348#msg472348 date=1321740369' Alıntı:
burası forum kimse taviz olamaz özellikle siyasi ve küfür ve aşalayıcı konular...
yalancı içeriklere yer vermekte yasakmı burda???

altansat link=topic=47362.msg472352#msg472352 date=1321740678' Alıntı:
başkan senden istediğim o zaman yalan söyleyen insanları bölümde yalan söyletme küfürde olmaz kavgada sonuçta burası forum...

atom karınca link=topic=47362.msg472353#msg472353 date=1321740760' Alıntı:
başkan senden istediğim o zaman yalan söyleyen insanları bölümde yalan söyletme küfürde olmaz kavgada sonuçta burası forum...
bu tür konuları ve mesajları bize bildiriseniz geregi yapılacaktır ok sop-*-sa :)

sılajlık mısır 75 liradan 55 liraya düştü fiğ desteği 50 tlden 30 düştü arpa buğday yerinde sayıyor mazot gübre biçer fiyatları uçtu hala hayal aleminde yaşayanlar var ya ben buna inanamıyorum demekki yalakalık böyle birşey....