4x4 traktörlerde ön diferansiyel kilidi eksiği

Ynt: 4x4 traktörlerde ön diferansiyel kilidi eksiği

ismail_17 link=topic=78249.msg926264#msg926264 date=1413357436' Alıntı:
Bizim tümosanın öndefransiyel corrara , sistemini şöyle anlattı usta.
Direksiyon düz iken ikisi beraber kilitli gibi .
Direksiyon sağa dönünce sağ tekerlek içte olduğu için sistem boşa çıkarıyor içteki tekeri sağ teker asılmıyor.
Direksiyon sola dönüncede yine aynı soldaki teker içte kaldığı için boşa çıkıyor dıştaki asılıyor.
Sistem nasıl çalışıyor dersek yukarıda videoda görünen defrasiyelin biraz değişiği.
Ayna mahruti dişlileri ile aks arasındaki aktarma milinin üzerinde balatalar varmış .
Balatalar direksiyona duyarlı direksiyonu çevirdikçe gerektiği gibi açılıp kapanıyormuş .
Sistemin ismini bilmiyorum hangi sisteme girer.

Ama ben isterim bir düğme önleri bağlasın.
Bir düğme ön defransiyeli ayrı kilitlesin .
Bir düğme arkayı ayrı kilitlesin .
Bir düğme ön ve arkayı beraber kilitlesin .,

Biz çok yağış alan bir bölgede olduğumuz için çok kullanırım kilit

Aynen ben de böyle olsun isterim. LSD çok kafa karıştırdı :)

en azından diferansiyel kilidine bastığımızda önleri ve arkaları beraber kitlese o bile yeter.

ön diferansiyel kilidi tüm ön çekerlerde otomatik şekilde olur benim bildigim hatta new hollandlarda öyledir ön tekerlerde senkronize bozuklugu olunca otomatik kilitler diger markaları bilen söylesin ama nhde kesin böyle

Arkadaslar lsd zaten otomatık olarak zaten bır kılıttır yanı soyle anlatayım sıstemı otomatık olarak kendı ayarlıyor ayrıca sız arkadakı dıfrensıyelı kıtleyınce onlerıde kıtlenıyor fakat askıdayken onlerın bırı calısmıyor yanı 4 teker yere basıyorsa sız de arka dıfrensıyele basınca 4 teker bırden hareket eder lsd sıstemde ama on tekerın bırı havaya kalkınca dıfrensıyelı kıtleyınce sıstem uc teker olarak calısıyor

kılıtlı difrensıyelde ıse ustekı anlattıklarım hepsı var ve + olarak on teker yanı askıdayken sıstemını kıtleyınce sıstem 3 teker değil 4 teker olarak calısır buda bır artıdır.

lsd iyidir ama askıda kalınca bır tekerı otomatık olarak devre dısı bırakıyor gucu havadakı olan tekere verıyor

rahimavci link=topic=78249.msg926298#msg926298 date=1413370645' Alıntı:
ön diferansiyel kilidi tüm ön çekerlerde otomatik şekilde olur benim bildigim hatta new hollandlarda öyledir ön tekerlerde senkronize bozuklugu olunca otomatik kilitler diger markaları bilen söylesin ama nhde kesin böyle
tümosan ve samede on dıf lock varmıs

zac link=topic=78249.msg926435#msg926435 date=1413411296' Alıntı:
aramaya gerek yok lsd var abı ole bılıyorum

Peki var ise konunun başlarında paylaştığım videoda neden sadece havadeki lastık dönüyor? neden diğerine az da olsa güç aktarılmıyor?

Olaya başka bi açıdan yaklaşcam o ilk yerdeki tekerin çabalamadığı yerden... SADECE arkaları kilitli en basit/küçük motor bile çıkar gider..

yani elimizdeki cephaneyi doğru kullanırsan biçok şey kolaylaşır.. yoksa her tarafın kilit/lsd OLSA neye yarar :)

not: MF 2620 ' de önde LSD varsa bile 'niye yerdeki hiç' çabalamadı'... tahminim yerdeki yere doğru dürüst oturmuyo yada arızalı.. bide adı üstünde sınırlı yani azıcık çabalayacak.. onuda kaçırıyo..

UÖZKAN.77 link=topic=78249.msg926456#msg926456 date=1413443217' Alıntı:
Olaya başka bi açıdan yaklaşcam o ilk yerdeki tekerin çabalamadığı yerden... SADECE arkaları kilitli en basit/küçük motor bile çıkar gider..

yani elimizdeki cephaneyi doğru kullanırsan biçok şey kolaylaşır.. yoksa her tarafın kilit/lsd OLSA neye yarar :)

not: MF 2620 ' de önde LSD varsa bile 'niye yerdeki hiç' çabalamadı'... tahminim yerdeki yere doğru dürüst oturmuyo yada arızalı.. bide adı üstünde sınırlı yani azıcık çabalayacak.. onuda kaçırıyo..
ben yenı 2620 mf lerde zannettım vıdeodakı mf eskı model oldugu ıcın lsd yok gıbı duruyor ama yenı model 2620 lerde var lsd

Hazır konusunu bulmuşken sorayım new holland td100 yeni kasa traktörümüz var diferansiyel kilidi elektro hidrolik yani düğmeli şimdi bu kilidi ben traktör hareket halindeyken bağlasam zararı olurmu dönüşlerde kendisi devreden çıkarmı? Çünkü pullukta sağ tekerin kaçırdığını düşünüyorum kilidi bağlayıp düz tarlaları o şekilde sürmek daha mantıklı gibi

İsmail Pelit link=topic=78249.msg940330#msg940330 date=1417125155' Alıntı:
Eski kasalara varmıydı o bizim eski traktörde hatırlamıyom ben nasıl devreye alınıyodu? İyi çekmiş bu arada helal 3105e :)
valla nasıl devreye giriyodu bilmiyorum ama ön difransiyelin içine şanzumandan doğru hidrolik bi hortum gidiyodu içeriden pedala basınca 4ü birden asılırdı.
hatta o hortum direksiyonun hidrolik hortumlarıyla yan yana gidiyodu toplam 3tane hortum vardı öne giden bi bak bakalım :)

İsmail Pelit link=topic=78249.msg940300#msg940300 date=1417118232' Alıntı:
Hazır konusunu bulmuşken sorayım new holland td100 yeni kasa traktörümüz var diferansiyel kilidi elektro hidrolik yani düğmeli şimdi bu kilidi ben traktör hareket halindeyken bağlasam zararı olurmu dönüşlerde kendisi devreden çıkarmı? Çünkü pullukta sağ tekerin kaçırdığını düşünüyorum kilidi bağlayıp düz tarlaları o şekilde sürmek daha mantıklı gibi
arkagaşlar bu konuyu bende merak ediyorum.bazen defransiyeli uzun tarlalarda kitliyorum.bunu servis söyledi yakıt ve ve çekişyen tasarruf için.ama tarlanın başında unutuyorum.direksiyonu çevirince devreden çıkar mı.ben fek farkına varamadım.aslında traktörü birisine versem dışardan izlesen fark edilir .

enesyasin link=topic=78249.msg940408#msg940408 date=1417176807' Alıntı:
arkagaşlar bu konuyu bende merak ediyorum.bazen defransiyeli uzun tarlalarda kitliyorum.bunu servis söyledi yakıt ve ve çekişyen tasarruf için.ama tarlanın başında unutuyorum.direksiyonu çevirince devreden çıkar mı.ben fek farkına varamadım.aslında traktörü birisine versem dışardan izlesen fark edilir .
elktro hıdtolık oldugu ıcın sıstemı elektrık kontrol unıtesı kontrol edıyor kendı yanı sız dıreksıyonu cevırınce o otomatık olarak devreden cıkarıyor duzeltınce tekrar dewreye sokuyor ama mekanıkte ole değil kırar.

Limited Slip difler de sistem sürtünme ye göre çalışıyor . yani kaçırma olunca sürtünme oluyor ve devreye giriyor . Bi yüzden Bi miktar kaçırma normal

zac link=topic=78249.msg940900#msg940900 date=1417347405' Alıntı:
elktro hıdtolık oldugu ıcın sıstemı elektrık kontrol unıtesı kontrol edıyor kendı yanı sız dıreksıyonu cevırınce o otomatık olarak devreden cıkarıyor duzeltınce tekrar dewreye sokuyor ama mekanıkte ole değil kırar.

zetor 90 ' da düğmeli.. basınca devreye giriyo zaten düğme hafiften yanıyo.. frene basınca devreden çıkyo, ışık sönüyo..

siz işi garantiye alın tamını öğrenin, arkalar kilitliyken manevra-hele dönüş yapmak.. sakatlık olmasın..

volkanuzel link=topic=78249.msg940325#msg940325 date=1417124777' Alıntı:
bizim eski 3105te vardı hidrolik ön difransiyel kiliti geenelde kamyon çekerken kullanıyoduk :D

İlk defa duydum kontrol edeceğim :)