Akaryakıta çifte zam

Devlet başka sektörlerden alamadığı vergiyi akaryakıttan çok kolay şekilde aldığı için varil fiyatına, döviz kuruna itibar edilmemeli

Devlet başka sektörlerden alamadığı vergiyi akaryakıttan çok kolay şekilde aldığı için varil fiyatına, döviz kuruna itibar edilmemeli
Ya hani diyorlar dı ya varil fiyatı artarsa zam geliyor düşerse indirim oluyor. Ona istinaden soylenmis bir şeydi. Yoksa hani trump diyor ya rusyadan almayın petrol ü.Bizimkiler rusyadan bayağı bir indirimli aldığı halde fiyat duzenlemeleri cok hissedilir oluyor...

Son zammi,varil fiyati 65 den 63 e düşerken yaptılar. Mehmet abi,enflasyon la mücadele program ını deliyor...
Mehmet abin yerine köyün çobanını oturtaydık o koltuğa, zamları yapar yapar oh mis gibi kolaylıkla icraatını yapardı, enflasyonla topyekün mücadele lafı güzaftan ibaret, saflar inansın diye mücadele başlatıldı ama icraatta hiç olmadı.

Son düzenleme:
İşte mazot durduk yere 60 ₺ yi geçti.

Bakıyorum petrol fiyatı uluslararası piyasalarda neredeyse bir aydır aynı fiyat, ama bizde mazota zam üstüne zama devamke.

Bu zamları uygun görenler hangi okulları bitirdi hep merak ediyorum, demekki bunlara üçgenin iç açıları toplamını öğretmemişler gittikleri okullarda, başka şey öğrenmişler belli.

Bundan sonra hayatında hiç lazım olmayacak şeyleri öğretmemek lazım okullarda, üçgenin iç açıları toplamı bana hiç lazım olmadı, ama şu akaryakıta zam yapmanın formülünü öğreten bir okulda eğitim alsaydımda, yaşarken hiç olmazsa her zam yapılışında şok olmasaydım diyorum kendime.

Nasıl formüller var haberimiz olmamış, enflasyonla mücadele tabi edemeyiz, ama şanslıyızki bizi yönetenler biliyo, çok cahil adamlarız ama bi o kadarda şanslıyız değilmi, durduk yere zam yaptıkça enflasyonla mücadelede çığır açan dehalar bizi yönetiyo, bizde dünyadan bi haber gezelim ortalıkta, çalışmamızın emeğimizin karşılığını görmemiz iyi oluyor, dahada çok zam enflasyonu yener.

Neymiş? Enflasyonla topyekün mücadele. Akaryakıta zam formülü öğrenmek lazım acilen, üçgenin iç açıları toplamını öğrenen kadar yediğim sopayı zam formülü öğrenirken yeseydim keşke.

Süte zam yapılınca enflasyona sebep oluyomuş ama mazota durduk yere zam yaptıkça enflasyon artmıyomuş diyolar ama, vay be ne kültürlü eğitimli insanlar değilmi? Başka ülkede yok işte, ya kimler var onlarda, yalancı uğursuz haysiyetsiz eğitimsizler sayesinde halkları yüksek enflasyonla yaşıyolar, yıllık yüzde 2.30 yüzde 2.9 offf bitik adamlar bizi kıskanıyolar.

İşte mazot durduk yere 60 ₺ yi geçti.

Bakıyorum petrol fiyatı uluslararası piyasalarda neredeyse bir aydır aynı fiyat, ama bizde mazota zam üstüne zama devamke.

Bu zamları uygun görenler hangi okulları bitirdi hep merak ediyorum, demekki bunlara üçgenin iç açıları toplamını öğretmemişler gittikleri okullarda, başka şey öğrenmişler belli.

Bundan sonra hayatında hiç lazım olmayacak şeyleri öğretmemek lazım okullarda, üçgenin iç açıları toplamı bana hiç lazım olmadı, ama şu akaryakıta zam yapmanın formülünü öğreten bir okulda eğitim alsaydımda, yaşarken hiç olmazsa her zam yapılışında şok olmasaydım diyorum kendime.

Nasıl formüller var haberimiz olmamış, enflasyonla mücadele tabi edemeyiz, ama şanslıyızki bizi yönetenler biliyo, çok cahil adamlarız ama bi o kadarda şanslıyız değilmi, durduk yere zam yaptıkça enflasyonla mücadelede çığır açan dehalar bizi yönetiyo, bizde dünyadan bi haber gezelim ortalıkta, çalışmamızın emeğimizin karşılığını görmemiz iyi oluyor, dahada çok zam enflasyonu yener.

Neymiş? Enflasyonla topyekün mücadele. Akaryakıta zam formülü öğrenmek lazım acilen, üçgenin iç açıları toplamını öğrenen kadar yediğim sopayı zam formülü öğrenirken yeseydim keşke.
bakalım, mazot kaç lira olunca, enfilasyonla mücadelede başarı gelecek....
(böyle bir mücadele olduğu, ocaktan önce ve sonra, ve temmuzdan önce ve sonra yapılan zamlarla açıkça görünüyor olabilir...)

1-mazota zam mapmakla, tüketimi azaltmak hedeflenmiş olabilir, malum mazot ithalatı var...
2-ya da hükümet buradan daha çok gelir elde etmeyi, hedeflemiş olabilir...
3-memlekette her alanda üretimi azaltarak, daha çok ithalat yapma imkanı ortaya çıkabilir, böylece ithalatı yapanlar daha çok kazanç elde etmiş olur...
tarımda, hayvancılıkta olduğu gibi...
4-mazot ithalatı yapmak için, ceviz kalmamış olabilir, yani döviz azalmış olabilir...
5-çiftçilere dayanıklılık testi de yapılıyor olabilir...:D
6-mazot fiyatlarını artırarak, bizim aklımıza gelmeyen, büyük hedefler hedeflenmiş olabilir...
mesela, hampetrol üretimini artırmak gibi...
7-vatandaşa yeni müjdeler vermek için de yapılmış olabilir...
8-ara sıra zam yaparak, vatandaşın dikkatini buraya çekmek de hedeflenmiş olabilir...
yine de, kesin bir şey söylemek, yanıltıcı olabilir...
bekleyelim görelim...birkaç mazot zammından sonra durum anlaşılır...

Son düzenleme:
Zannimca yılbaşı sonrasi fiyat düzenlemesi için ön hazırlıklar yapılmış oldu. Kırk güne bir iki ufak zam olursa ve yeni yıl ötv duzenlemesiyle 70 liralarda mazotu alırız.
Mazotun Haziran fiyatlarina yuzde 70 zam yapılmış olur ki,son 7 aydaki bu değişim enflasyon canavarını obez yapar ...
Bu arada Brent yeniden 62.5 usd...