anladım teşekkür ederim ama haksızlık derken nasıl bı durum oldu açıklayabilir misiniz 10 tarla 5 e nasıl düştü dekar olarak ne kadar fark etti en kuçuk tarla ne kadar kaç dekar oldu mesela neye göre bu ayarlamalar yapıldı ?ismettt link=topic=70118.msg800458#msg800458 date=1385464189' Alıntı:İki yil önce bizim buralarda yapildi.toplulastirma tam olarak amacina ulasmadi.itirazlar ve anlasmazliklar yuzunden ..bizim toplulastirma sahasindaki 10 tarlanin sayisi 5 e dustu .haksizliklar ,adaletsizlikler olabiliyor.
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için abi ...uzay kasa link=topic=70118.msg800464#msg800464 date=1385465248' Alıntı:Osmaniye ' de 20,50,100,200 dekar şeklinde toplulaştırma yapılacağı söyleniyor.Bu işin 2015 yılında sonlandırılacağını Tarım İl Müdüründen bizzat işittim.Sulu araziler kendi içerisinde,kuru araziler kendi içerisinde değerlendirilecekmiş.%5-10 oranında haktan vazgeçme durumu söz konusu olacakmış.(tarla yolları vb için.)Tarlalar hak miktarının çokluğuna göre ve verim miktarına göre bölünecekmiş.Kısmen toplulaştırılan araziler var.20 dönüm altı tarlaların alım satım işlemleri durduruldu şu an.Çiftçilik ile geçinmek,köyde ikamet etmek öncelik nedeni.Ziraat bankasından 3 yıl geri ödemesiz,7 yıl faizsiz kredi alınabilecek.20 dönüm altı tarlası olanlar ya hisse çoğaltacak,ya tarım şirketi olacak ya da hisselerini devredecekler.
uzay kasa link=topic=70118.msg800464#msg800464 date=1385465248' Alıntı:Osmaniye ' de 20,50,100,200 dekar şeklinde toplulaştırma yapılacağı söyleniyor.Bu işin 2015 yılında sonlandırılacağını Tarım İl Müdüründen bizzat işittim.Sulu araziler kendi içerisinde,kuru araziler kendi içerisinde değerlendirilecekmiş.%5-10 oranında haktan vazgeçme durumu söz konusu olacakmış.(tarla yolları vb için.)Tarlalar hak miktarının çokluğuna göre ve verim miktarına göre bölünecekmiş.Kısmen toplulaştırılan araziler var.20 dönüm altı tarlaların alım satım işlemleri durduruldu şu an.Çiftçilik ile geçinmek,köyde ikamet etmek öncelik nedeni.Ziraat bankasından 3 yıl geri ödemesiz,7 yıl faizsiz kredi alınabilecek.20 dönüm altı tarlası olanlar ya hisse çoğaltacak,ya tarım şirketi olacak ya da hisselerini devredecekler.'Bu yazdıklarım sadece duyumdur.Resmi bir açıklama değildir.'