Arpa Silajı

Ynt: Arpa Silajı

Konu güzel bende yeni silajcı adayı olarak takip ediyorum :)
Arpayı sırabağımsız makına biçebiliyormu peki. Yoksa ot silaj makinasımı biciyo.

sira bagimsiz ile biciyorum bn ot silaj makinalari buyuk yapiyo bzmki misira yakin yapio yerden 10/15 cm yukaridan biciyos anca cok duzgun deil bzm buralrda arazi daglik taslik faln ovada olda 5 cm a kadar duser bicme yuksekligi

rhmgrsn link=topic=76518.msg904326#msg904326 date=1404683992' Alıntı:
sira bagimsiz ile biciyorum bn ot silaj makinalari buyuk yapiyo bzmki misira yakin yapio yerden 10/15 cm yukaridan biciyos anca cok duzgun deil bzm buralrda arazi daglik taslik faln ovada olda 5 cm a kadar duser bicme yuksekligi
bizede % 50 hibe hakkı çıktı sırabagmsz çelikel alacağz b7 makinayı alırjen yanında yedekparça olarak ne almalıyz ençok hangi parça lszım olur aşınır vs. Birde baca uzatması gibi opsiyon başka parçalarıda varmı acaba.

vla bnde celmak var gecen sne aldim bzde ole opsiyon yoktu uzun baca sanirim 4m yukseklige sarabiliyon kamyona tira faln yedek parca kayis olabilir bunlarin sigortasi kayis oluyo yandimi degistiriyon 100 tl celmakin kayisi ama celikeli bilemem ne dersem yanlis olur

Biz ot sılaj makinası ile yaptık yıllarca iri uzun bırakır ot sılaj , değerli bir kaba yem enerji protein değerlerini bilemem,yerinden öbekten sökmek zor oldu.
Sıra bağımsız makina ile yapınca ince olur ve yerinden öbekten almak kolay olur.
Biraz kötü kokar eline falan bulaşınca, mısır sılajı gibi zamanını iyi ayarlamak gerek yeşilliğini kaybetmeden.

volkanuzel link=topic=76518.msg904327#msg904327 date=1404684417' Alıntı:
bizede % 50 hibe hakkı çıktı sırabagmsz çelikel alacağz b7 makinayı alırjen yanında yedekparça olarak ne almalıyz ençok hangi parça lszım olur aşınır vs. Birde baca uzatması gibi opsiyon başka parçalarıda varmı acaba.
Volkan benim makinanın 12 bıçak 1 tane ana bıçağı toplam 300 tl dedi..Opsiyonel olarak 30 cm baca uzatması vardı..
Senin makinanın bıçak fiyatı farklıdır tabi ve baca uzatması ile spot ışık opsiyonel satılıyor tabi bi sorarsın nedir diye...

ismail_17 link=topic=76518.msg904335#msg904335 date=1404691112' Alıntı:
Biz ot sılaj makinası ile yaptık yıllarca iri uzun bırakır ot sılaj , değerli bir kaba yem enerji protein değerlerini bilemem,yerinden öbekten sökmek zor oldu.
Sıra bağımsız makina ile yapınca ince olur ve yerinden öbekten almak kolay olur.
Biraz kötü kokar eline falan bulaşınca, mısır sılajı gibi zamanını iyi ayarlamak gerek yeşilliğini kaybetmeden.
abi dönümden ne kadar verim aldın tavsiye eder misin mısır silajının görevini görür mü varsa dezavantajı nedir

buğra link=topic=76518.msg904402#msg904402 date=1404736973' Alıntı:
abi dönümden ne kadar verim aldın tavsiye eder misin mısır silajının görevini görür mü varsa dezavantajı nedir

1.5 - 2 . ton gibi ortalama, hafif olur arpa slajı .
Mısırın görevini görür ama enerji protein değerleri farklı olabilir.
Dez avantajını görmedim bütün slajlar gibi dengeli bir rasyona bağlı vermek gerek çoğu zarar.
Tavsiye ederim.

eeemreee link=topic=76518.msg904435#msg904435 date=1404756478' Alıntı:
bu tarz mahsullerin slajı uğraştırır çok . triticale nin ki sıkışmak bilmemişti bir türlü.
silaj paket makinası ile paketlenince sorun olacağını sanmam hem sulama derdide yok arpanın bizim arpalar kurudu ama biçer bulamıyoruz keşke silaj yaptırsaydık inşallah seneye artık

karma kullanıyorsanız paketle uğraşması biraz sorun oluyor . onun yerine işi bi ekibe verip yapabilirsiniz. biz o şekilde yaptık fakat kamyonlara traktör yetmedi başka bir traktör daha kiraladık 130 bg lik öyle çözdük dediğim gibi iyi çiğnenmiyor

CELAL KARABULUT link=topic=76518.msg904463#msg904463 date=1404762287' Alıntı:
silaj paket makinası ile paketlenince sorun olacağını sanmam hem sulama derdide yok arpanın bizim arpalar kurudu ama biçer bulamıyoruz keşke silaj yaptırsaydık inşallah seneye artık
çivrilde biçer yok mu?

tavaslı_okan link=topic=76518.msg904468#msg904468 date=1404763736' Alıntı:
çivrilde biçer yok mu?
arkadaşım çivrilde arpa buğday eken mi kaldı bizim tarlalar kurakta da ondan ekiyoruz gökbaşlı mevkiinde bizim tarlalar ne gelen var ne giden 2 yıldır böyle bizim tarlalarda sulak olsa bizde ekmeyiz