Kardeş 5 yıldır hep sürekli arpa ekerim.Yatan yerlerim çok oldu ama arpa süt olum döneminde olsada Peynirleşme döneminde olsada malasef verim kaybı oluyor.Yatan yerlerde taneyi besleyemiyor ve çekilme oluyor.Yatan yerleri biçer alıyor sıkıntı olmuyor.Herşey nasip kısmet diyelim.
Başak tarlaya değecek neredeyse o kadar yattılar birazda olsa kalkma birbirne yaslanma olsa kabul edilebilir. Kalkıyor mu biraz onu merak ediyorum. Bizde 40-50 yıldır bu işi yapıyoruz ilk defa bu kadar boy ve yağışla beraber yatma gördük
Bekleyip göreceğiz o halde boyları cok uzun olduğu için yatmada aşırı oldu. Bel seviyesine geliyor şuan arpalar (boyum 1,82)
Merhabalar, yer uzunyayla kayseri bugün yağan yağmur arpaları tarlaya serdi. Arpalardaki tane peynir kıvamında şuan. Daha yeşiller. Yatan ekinler geri kalkar mı ? Tane de fire olur mu? Bilen arkadaşlar cevaplasın lütfen
Kalkmıyor sadece son boğumdan kıvırılıyor oda biçer alması için yeterli..Başak tarlaya değecek neredeyse o kadar yattılar birazda olsa kalkma birbirne yaslanma olsa kabul edilebilir. Kalkıyor mu biraz onu merak ediyorum. Bizde 40-50 yıldır bu işi yapıyoruz ilk defa bu kadar boy ve yağışla beraber yatma gördük
[MENTION=60401]Yaşar Akgün[/MENTION] abi "Kanar xerge pıviğağups" abi bu konuşmalarınız hangi dil? Merak ettim.
[MENTION=76077]adige[/MENTION] "heyrke tham jıım" bu yöresel bir dil mi?
Çerkez dili Cenap kardeşim. Ben Allah hayırlısıyla biçmeyş nasip etsin yazdım. Öteki arkadaşın yazısında hayırlısı Allah'ı dediği olur manasına geliyor