Arpalar yattı

Merhabalar, yer uzunyayla kayseri bugün yağan yağmur arpaları tarlaya serdi. Arpalardaki tane peynir kıvamında şuan. Daha yeşiller. Yatan ekinler geri kalkar mı ? Tane de fire olur mu? Bilen arkadaşlar cevaplasın lütfen

Tarlalar güzel düzlendi ve silindir de çekildi taş yok umarım güzel olur [emoji3] teşekkürler yorumlarınız için

Kardeş 5 yıldır hep sürekli arpa ekerim.Yatan yerlerim çok oldu ama arpa süt olum döneminde olsada Peynirleşme döneminde olsada malasef verim kaybı oluyor.Yatan yerlerde taneyi besleyemiyor ve çekilme oluyor.Yatan yerleri biçer alıyor sıkıntı olmuyor.Herşey nasip kısmet diyelim.

Kardeş 5 yıldır hep sürekli arpa ekerim.Yatan yerlerim çok oldu ama arpa süt olum döneminde olsada Peynirleşme döneminde olsada malasef verim kaybı oluyor.Yatan yerlerde taneyi besleyemiyor ve çekilme oluyor.Yatan yerleri biçer alıyor sıkıntı olmuyor.Herşey nasip kısmet diyelim.

Başak tarlaya değecek neredeyse o kadar yattılar birazda olsa kalkma birbirne yaslanma olsa kabul edilebilir. Kalkıyor mu biraz onu merak ediyorum. Bizde 40-50 yıldır bu işi yapıyoruz ilk defa bu kadar boy ve yağışla beraber yatma gördük

Başak tarlaya değecek neredeyse o kadar yattılar birazda olsa kalkma birbirne yaslanma olsa kabul edilebilir. Kalkıyor mu biraz onu merak ediyorum. Bizde 40-50 yıldır bu işi yapıyoruz ilk defa bu kadar boy ve yağışla beraber yatma gördük

Kalkması için artık geç gibi, erken yatışlarda güçlü Poyraz eserse kalkıyor ama başak doldurmaya başlarsa kalkmaz, verimde de düşüş yaşanır, eğerki tane dolumunu tamamlayıp hafif sertleşmeye başladığında yatma olursa verimi etkilemez hatta daha iyi bir verimin de göstergesidir. Kabardey kardeşim.

Bekleyip göreceğiz o halde boyları cok uzun olduğu için yatmada aşırı oldu. Bel seviyesine geliyor şuan arpalar (boyum 1,82)

Yaner ham yapıs deyip geç, strese gerek yok.

Yatışın sebebi yağmur gibi gözükse de asıl sebep sık ekim ve fazla gübrelemedir. Komple bir yatma yoktur, umarım.

Yaner sıpıs le olmuyor ki [emoji3] komple yattı abi [emoji3] dathenu koaje ?

Merhabalar, yer uzunyayla kayseri bugün yağan yağmur arpaları tarlaya serdi. Arpalardaki tane peynir kıvamında şuan. Daha yeşiller. Yatan ekinler geri kalkar mı ? Tane de fire olur mu? Bilen arkadaşlar cevaplasın lütfen

Zor başak verip saradıktan sonra yatsa verim alınırdı. O sene bizim 40 dönüm yattı biçerci sağolsun 1 gün akşama kadar uğraşıp biçti. Sen Örenşehir"liydin demi? Kanar xerge pıviğağups

Kalkmıyor sadece son boğumdan kıvırılıyor oda biçer alması için yeterli..

Kardeş arpa yatar.Diz boyunu geçtimi ortalama bir yağışla alan alan yatmalar olur şiddetli yağışla tarlanın %80 ni yatar.Buüday kadar dayanıklı değil arpa.Arpanın dini imanı potasyum onuda yaprak gübrelerinle filan versende pek faydası olmuyor yatmaması için.Tabandan kullanmak lazım yada 2 sıralı kısa boylu arpa ekilmesi grekir.Senin arpa 6 sıralı galiba.6 sıralı arpa çok yatar.Yatıncada verim düşer.Komple yere yatıklsa en altta kalan başaklar kararır tane bağlamaz çekilir.Üsttekilerde yatmayan yer gibi tane doldurmaz..Bu sebeble verim düşer.Samandada sıkıntı olur.Başıma çok geliyor bu sene bendede 15 dekar yer komple yattı.Arpa ektiysen yatma riski buğdaya göre çok fazladır.2 sıralı arpalar 6 sıralılara göre yatma riski çok daha az..2 sıralı arpanın Verim potansiyalide 6 sıralılara göre kurak şarlarda bile çok çok fazla.

Tarlanın tümü yattı altında 25-27kg süper çinko 20-20 var üst gübresi kullanmıyorum arpalara. Arpa 2 sıralı. Takip ediyorum kalkarsa bu hafta kalkacak yoksa yapacak da bir şey yok

[MENTION=60401]Yaşar Akgün[/MENTION] abi "Kanar xerge pıviğağups" abi bu konuşmalarınız hangi dil? Merak ettim.
[MENTION=76077]adige[/MENTION] "heyrke tham jıım" bu yöresel bir dil mi?

[MENTION=60401]Yaşar Akgün[/MENTION] abi "Kanar xerge pıviğağups" abi bu konuşmalarınız hangi dil? Merak ettim.
[MENTION=76077]adige[/MENTION] "heyrke tham jıım" bu yöresel bir dil mi?

Çerkez dili Cenap kardeşim. Ben Allah hayırlısıyla biçmeyş nasip etsin yazdım. Öteki arkadaşın yazısında hayırlısı Allah'ı dediği olur manasına geliyor