inşallah ustam köyde birkaç kişi bu gün gübre attı.Bu sararma sıkıntı olmaz ya atar
Bizdede aynı sıkıntı var arpalarda ama arpalar atıyo sararmayı önceki yıllardada olmuştu.fakat benide buğdaylar düşündürüyo yabizim buğdaylarda sararma var aşırı derece deinşallah ustam köyde birkaç kişi bu gün gübre attı.
bana daha erken gibi geliyor gübre için hiç böyle sararma olmazdı bu sene herkesin arpalarda sararma var.
bilmediğimden soruyorum arpa atıp buğday atamıyormu.Bizdede aynı sıkıntı var arpalarda ama arpalar atıyo sararmayı önceki yıllardada olmuştu.fakat benide buğdaylar düşündürüyo yabizim buğdaylarda sararma var aşırı derece de
Buğdayla ilgili bilgim ve tecrübem olmadıbilmediğimden soruyorum arpa atıp buğday atamıyormu.
İsmail abi daha gübre almadım en erken haftaya cumartesi alıp pazar atabilirim ama yağmur durumu çok önemli. yarın yağmur gözüküyor ama baya lodos var gübre atılacak durum yoktu.Ikiye bölüp atacaksan şimdi tam zamani 10 ila 15 kg üre renk düzelir
Sonrada nitrat türü atarsin
Ama tek sefer atacaksan başka
yaklaşık 25 kg tohum attım.Ağabey dönüme kac kg arpa attın ? Ve verim ne oluyor genelde ?
ustam bayırda ı verim her zaman olmuyor.Dönüme 400 kg buğday çok iyi sizin topraklar pek verimli maşallah . Bizim erzurum çorak kuru arazi bizde arpa buğday ekiyoruz ama o kadar verimi ruyamizda görürüz ancak . Onun icin çok göc var. Mazot gübre tohum harcı borcunu kurtarmıyor. Buralar da genelde herkesin tarlası atadan kalma genelde bolunmemis tarlalar olduğu için destek de alamıyoruz
bir bidon doğanbeyden alayım diyorum humikasit vs satıyor.Mevsimsel farklılıklardan dolayı bitkide stres belirtileri bile var gübreyi parçalı atın ve hümik asitle beraber Amino asit kullanın toparlar daha kötülerini gördüm
bir bidon doğanbeyden alayım diyorum humikasit vs satıyor.
direkt ilçeden pancar koperatifinden alacak olsam bu hümik asit ve amino asit 8 dekar için masrafı ne olur.
yulafta var ama onda stres falan yok gayet iyi ilerliyor.
cumartesi günü pancarkoop açık oluyor.8 dekarın masrafı ne olacak aga taş çatlasa 50 lira olur ama ambalaj olarak küçük alırsan pahalı olur ihtiyacın olan 1 litre amino asit 3 litre hümik 800 gramda üre erit karıştır at
cumartesi günü pancarkoop açık oluyor.
gidip bi sorayım bu dediklerin varsa oradan alayım.
hem birazda gübre alırım fotolardaki arpalara hangi gübreyi atsak iyi olur.
ustam 8 de yulaf var ama yulafa ekstra bir destek yapmak gerekirmi.8 dekar arpaya 100 kilo üre at bu uygulamadan 1 ay sonrada 100 kg 26 can gübre at sonra seyret [emoji3] yaprak uygulaması çok önemli geçen yıl resmen ölü arpayı dirilttim Allah’ın izniyle tabiki de