ASLA MALINI ALMAYACAĞINIZ FİRMALAR

Ynt: ASLA MALINI ALMAYACAĞINIZ FİRMALAR

GÜRKAN link=topic=71128.msg818738#msg818738 date=1388349893' Alıntı:
:D 12 metre benim kollar. hayret edilecek durum yamulması. birde piston çok sıkı, yukarı kaldır aşağı inmiyor kendi kendine :D biri arkadan bastırması lazım.

Gürkan hoca benim hayalimdi bu makina , çizdin karizmasını :)

:D 12 metre benim kollar. hayret edilecek durum yamulması. birde piston çok sıkı, yukarı kaldır aşağı inmiyor kendi kendine :D biri arkadan bastırması lazım.
bakalım bizde nasıl olacak daha parlayanı kullanmadık garajda uyuyor inşallah benzer sorunlar çıkmaz

GÜRKAN link=topic=71128.msg818731#msg818731 date=1388349338' Alıntı:
bende parlayan aldım 2 yıl önce beyaz depolu 800 lt kol yüksekliği pistonlu. 1 sezon sonunda kollarda kendi kendine eğilmeler oldu. yandan bakınca yılan gibi duruyor. boyası çok ama çok kalitesiz. ayrıca altta astar boya yok. demir aksamlarda kaynaklar sağlam değil. el yıkamak için bulunan temiz su deposu delik çıktı, hatır belasına bayide başka makineden söküp değiştirdik. ayrıca kolların ucunda bulunan denge yayı önceden kullanılmış, kırılmış, tekrar kaynatıp benim makinaya takmışlar. kırılınca farkettim bunu. yani italyan pompa olması vasat bir makina. bir daha alırmıyım, almam.

Gürkan şikayetinin sebebini az çok tahmin edebiliyorum. Bahsettiğin zamanlarda bende 800 lt lik kollu aldım. Fakat bana verdiği tarihten 2 ay sonraya getirdi. Getirdiklerinde trakya tarafına mal yetiştiremiyoruz sözümüzü yememek içinde gece gündüz uğraşıyoruz aynı zamanda malzeme peşinde koşuyoruz demişti. O ara desteklemelerde hayli fazla idi. Bu yüzden sizin makine karambole gelmiş olmalı. Benim parlayandan hiç bir şikayetim yok (600 lt turbo ve 800 lt kollu makinelerini kullanıyorum) tık demediler belkide bize alelacele hazırlanmış malı göndermediği için olabilir belkide.
Ben bunun benzerini azimde yaşadım. Adamlardan havalı mibzer aldım fakat almadan ben bunu kullanmayı bilmiyorum ekimde öğretecek kadar gelecekseniz alayım yoksa hiç düşünmüyorum bilinen bir firmadan AB AD mesela en azından kullanıcısı var alayım diye konuştuk. Oradaki eşref ya da şeref isimlibir elemanları sen hiç merak etme geliriz dedi. Ekim günü geldi yarın oradayız dediler ertesi günü arıyorum açan yok en son mesajımdan sonra açtı. Tabii ki münakaşa ettik telefonda iş bitti gelin alın malınızı dedim tek kelimeyle. Aldığım bayi sözde bunları s.çmış sıvamış. Fabrikadan Süleyman isimli bir usta geldi sağolsun iyi bir ustaymış sorunları giderdi 3 yıl kullandım ve ilk fırsatta ekonomiyi düzeltir düzeltmez gönderdim makinayı. Sonradan duydum bana makine sattıklarına pişman olmuşlar, neden geriye almadınız madem diye haber gönderdim ama yüz astar olmuş bence adamlarda.

Gürkan kardeşim o durum piston sıkılığından ziyade kollar iki kalın dikme üzerinde aşağı yukarı hareket ediyor. Aşağı yukarı hareket ederken değdiği yerlere biraz sıvı gres sıkarsan rahat indiğini görürsün sende. Aynı şikayeti bende ilettim çift çıkışlı yapmaları gerekirdi diyerek ama her traktörde çift piston olmadığını düşünerek yapmış onlarda.

ydincbayram link=topic=71128.msg818754#msg818754 date=1388350651' Alıntı:
Gürkan kardeşim o durum piston sıkılığından ziyade kollar iki kalın dikme üzerinde aşağı yukarı hareket ediyor. Aşağı yukarı hareket ederken değdiği yerlere biraz sıvı gres sıkarsan rahat indiğini görürsün sende. Aynı şikayeti bende ilettim çift çıkışlı yapmaları gerekirdi diyerek ama her traktörde çift piston olmadığını düşünerek yapmış onlarda.

abi neler sıkmadım oraya bir bilsen :D

ufukk link=topic=71128.msg818743#msg818743 date=1388350110' Alıntı:
Gürkan hoca benim hayalimdi bu makina , çizdin karizmasını :)
Gürkan hocam bende zirmağı verip bir parlayan patlatsam diyordum ki ... :)

alper4u link=topic=71128.msg818821#msg818821 date=1388353115' Alıntı:
Gürkan hocam bende zirmağı verip bir parlayan patlatsam diyordum ki ... :)
Bu sene bende desteklemeden 800 litrelik İstanbulda üretim yapan bir firmadan makina aldım.
Vatandaşların nasıl bir üretim planlaması varsa 3-4 defa ek süre almamıza rağmen hakkımız yanmak üzereyken uzatmanında uzatmasında son gün kavga dövüş zorla teslim ettirebildik makinayı , ben sana kaç ay önceden siparişi vermişim , sende destek evraklarını kabul etmişsin , ayrıca bunun bir tarihi prosedürü var , böyle duyarlı ve düzgün çalışan bir firma bunlarda. Ürünü henüz kullanmadık , bakalım inşallah kalitesinden memnun kalırız.

ufukk link=topic=71128.msg818637#msg818637 date=1388343674' Alıntı:
Şikayetvar bir nevi resmi platform sanırım , tam hukuki statüsünü bilmiyorum.
Muhtemelen şikayet gelince ilgili firmaya hakkınızda böyle böyle birşey var deyip bilgi veriyor , onlara cevap hakkı veriyor olabilirler.
Bir halt çıkmayabilirse yazılanlardan , lakin birine denk gelirsiniz canımızı sıkar , ben kendi adıma temkinli yaklaşmaya çalışıyorum.

Sikayetvar.com ' un ilk kurulduğunda herhangi bir resmi statüsü yoktu. Hala da yok. Sadece çözüm ortaklığı yaptığı firmalar var. Tamamen tüketiciyi koruyan bir yaklaşım içerisindeler. Burda bulunan iddia kanıtlandığı sürece sıkıntı olmaz. Yani hakaret, karalama yada küfür içermeyen her türlü şikayet tüketicinin en doğal hakkıdır. Bırakalım da işin sorun kısmını ayapılı mal satan firmalar düşünsün.

Hermiyas link=topic=71128.msg818635#msg818635 date=1388343412' Alıntı:
kötülemeden her şey yazılabilir şikayetwar.com da daha beterleri war...

Kesinlikle katılıyorum.

buke tohumculuktan aldığım pehlivan buğdayı arpayla karışıktı aldığım bayiyi aradım onlarda ellerin de ollan diğer buğdayları n çuvallarını açmışlar bakmışlar aynı durum var buke tohumu aramışlar onlarda yüzde 2 yabancı maade hakkımız var diye kendilerini savun muşlar bende bayiye ben sertifikalı olsun temiz olsun ilerki yıllar tohum edeyim diye aldım o zaman gider önceden eken köylünün birinden gider alırdım hem daha ucuz hem arpa yok bayi tanıdıktı yav idare et ne yapalım dedi şimdi bu firmanın tohumu altın olsa almam sertifikalı parasına karışık tohum satıyorlar 22 çuval almıştım ekime 1 ay kadar vardı çuvalları tek tek döküp annemle beraber içinde arpaları seçtim birkaç kez zehirlenme tehlikesi yaşadık (allah var tohumu iyi ilaçlamışlar bayerle) genede arpa yı kesemedim ofis proteini tuttuğu halde arpadan dolayı o sene düşük fiyattan yazdı sizin anlayacağınız paramızla rezil olduk .......aynı sorun aydan hanım arpasınddaa vardı için den çöp ot cavdar vardı .....

Firma olarak belirtmeyeceğim ama Çin ' de üretilen hatta Çin ' de üretilmese bile yolu Çin ' den geçen herhangi bir ürünü kesinlikle almam.

ydincbayram link=topic=71128.msg818343#msg818343 date=1388282763' Alıntı:
Arkadaşlar hepimiz emeklerimizin ve paramızın boşa gitmemesi için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Aldığımız mallarda karşılaştığımız sorunları burada tarafsızca paylaşıp birbirimize katkı sağlamak amacıyla bu konuyu açtım ve eğer mümkünse sabitlenmesini ve kalıcı olmasını istiyorum. Para zor kazanılıyor ve tüm firmaların yaptıkları işin ya da aldıkları paranın hakkını vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Benim karşılaştığım bir sorun Pamukkale tohumculukla ilgili. Bu yıl Pamukkale tohumculuktan 6 ton Cumhuriyet 75 cinsi buğday tohumu aldım. Yaklaşık 15 torbada kurt pisliği ile karşılaştım ve bazı tohumlarda delikler vardı. Durumu telefonla firmaya bildirdim. Önce ben ne yapayım dedi, o zaman bende bir daha neden Pamukkale tohum alayım deyince, biz bayiye temiz olarak teslim ettik dedi. Israrım üzerine telefonumu bıraktım ve numuneleri görmesi için mutlaka uğramasını söyledim fakat geri dönüş olmadı. Ve ben bir daha asla pamukkale tohumculuktan bir mal almam. Sizlere de tavsiye etmem.
abi sertifikalı ise şikayet etseydin tarım il müdürlügüne ilçeye

umut71 link=topic=71128.msg819150#msg819150 date=1388421171' Alıntı:
buke tohumculuktan aldığım pehlivan buğdayı arpayla karışıktı aldığım bayiyi aradım onlarda ellerin de ollan diğer buğdayları n çuvallarını açmışlar bakmışlar aynı durum var buke tohumu aramışlar onlarda yüzde 2 yabancı maade hakkımız var diye kendilerini savun muşlar bende bayiye ben sertifikalı olsun temiz olsun ilerki yıllar tohum edeyim diye aldım o zaman gider önceden eken köylünün birinden gider alırdım hem daha ucuz hem arpa yok bayi tanıdıktı yav idare et ne yapalım dedi şimdi bu firmanın tohumu altın olsa almam sertifikalı parasına karışık tohum satıyorlar 22 çuval almıştım ekime 1 ay kadar vardı çuvalları tek tek döküp annemle beraber içinde arpaları seçtim birkaç kez zehirlenme tehlikesi yaşadık (allah var tohumu iyi ilaçlamışlar bayerle) genede arpa yı kesemedim ofis proteini tuttuğu halde arpadan dolayı o sene düşük fiyattan yazdı sizin anlayacağınız paramızla rezil olduk .......aynı sorun aydan hanım arpasınddaa vardı için den çöp ot cavdar vardı .....

Hocanın Özrü kabahattinden büyük hikayesine cuuuk diye oturuyor....

Ne demek %2 yabancı madde yahu, kapatsınlar bu işi yapmasınlar....Demiyor ki biz bilerek koyuyoruz, biz de yuttuk...Bilerek koyuyorlar...

Çİn-Hint mallarıyla ilgili... isterlerse yada isteyene iyi şeylerde üretebileceklerini düşünüyorum... arz/talep meselesi millet hatta dünya öyle istiyo onlarda öyle üretiyo :)

körsaban link=topic=71128.msg819184#msg819184 date=1388423152' Alıntı:
abi sertifikalı ise şikayet etseydin tarım il müdürlügüne ilçeye
Şikayet etsem belki çıkardı bir şey ama dedim ya bizi bayiyle papaz ederdi bu iş. Seneye de bir daha mal almam olur biter ancak öyle anlarlar hatalarını bunlar.

uzay kasa link=topic=71128.msg819160#msg819160 date=1388422119' Alıntı:
Firma olarak belirtmeyeceğim ama Çin ' de üretilen hatta Çin ' de üretilmese bile yolu Çin ' den geçen herhangi bir ürünü kesinlikle almam.
Çin ' de üretilmeyen mal yok. Ama şu var, Çin isteyene istediği kalitede mal üretiyor. Avrupalılar Çin ' de mal üretirken önce kalitesini soruyor, Türkler fiyatını soruyor. Ucuz etin yahnisi hesabı.

stulu link=topic=71128.msg819465#msg819465 date=1388476014' Alıntı:
Çin ' de üretilmeyen mal yok. Ama şu var, Çin isteyene istediği kalitede mal üretiyor. Avrupalılar Çin ' de mal üretirken önce kalitesini soruyor, Türkler fiyatını soruyor. Ucuz etin yahnisi hesabı.
ABD imalatı olan bir mısır kurutma makinesinde Çin malı parça gördüm. Kötü olsa kullanacağını zannetmem.

bir zamanlar japon malları dünyanın en kalitesiz malları olarak kabul edilirdi 1960 larda suan ise %100 japon üzerine kalite yok .kaldı ki japonlar bile çinde üretim yaptırıyor şüphesiz amerikaya ekonomik olarak tek rakip güç çin.bi gün gelicek japnlar gibi kaliteli ürünleriyle anılcakalr.