Bahçe trakrörü


5 dönümlük zeytin bahçemde çapa ve ilaç atabilecek kabiliyette traktör almayı düşüyorum.deneyimlerinden ve gözlemlerinden hangi traktör almamda fikir verirseniz sevinirim.
 
5 dönümlük zeytin bahçemde çapa ve ilaç atabilecek kabiliyette traktör almayı düşüyorum.deneyimlerinden ve gözlemlerinden hangi traktör almamda fikir verirseniz sevinirim.

ekonomik olarak başak leyland işbora 415 fiat x35 massey düşünülebilir.
ileride bahçe almayı düşünüyorsanız da 54c 240 480 540 gibi modeller düşünülebilir.
135 ve 415 ikisinin arasında ikisinin arasında ideal traktörler
 
Fatih bey öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim.

bu traktörlerin içinde başak hariç hepsi 400 litrelik ilaçlamayı rahat çalıştırır.Başak kullanan görmedim hiç bu yüzden bişey diyemem. 135 ideal olanı dediğim gibi 30 40 dekar bahçeyi uzun yıllar çekip çevirir
54c 5 dekar için biraz fazla fiyat olarakta fazladır zaten
bu arada 2 defa ilaç atarak zeytinliğe bakamazsınız
zaten iki defa bordo atacaksınız 1 defa pamuklu bite karşı çiçeklenme öncesi 2 defa da zeytin sineğine karşı insektisit uygulansa en az 5 ilaçlama yapmanız lazım ben yaprak gübreside uygularım en az 2 defa 7 defa ilaçlamayı takıyorum yılda.
135 liğe 1 tonluk atomizer takanlar var. ne kadar doğrudur bilmiyorum ama çalıştırıyor.
kalıbının çok üstünde bir traktördür sadece arka tekerlere ağırlık takılamıyor. bu yüzden alırken ya değişim yapılmış cant alın yada antifirizli su basarak idare edin
 
hepinize yorumlarınız dan dolayı teşekkür ederim. zeytinliği alalı 5 ay oldu zeytincilik hakkında fazla bir bilgim yok. tarlamın etrafındaki zeytin bahçe sahiplerinden sorarak ve onların tavsiyeleri doğrultusunda bakım yaptırıyorum tabi ki bakım işlerinde en önemli yardımcı araç traktör ve edevatı.tavsiyeleriniz doğrultusunda mf 135 traktöre göre çapalama kmakinası ve 400 lt ilaç makinası almaya kararımı verdim. tüm arkadaşlara saygılar.
 

Benzer Konular