bakalım beğenecekmisisniz




eski holder (ilaçlama makinsı ) vardı onu parçaladım traktörün arkasına hidroliliğe takılan römark yaptım yaparken aşama aşama resim cekmedim sonradan aklıma geldi çekmek ama iş işten gecti bir günde yaptım zaten.
 
Ynt: bakalım beğenecekmisisniz

bizim beldede ilk ben yaptım gören banada yap diyor.bizim orolarda hep tahtadan yaparlar çeki demirinin yada t kolunun üzerine korlar kırılır hızlı gidersen kayar düşer. kapalı yapmadım yaparken bu şekle geldi ilkin kenarları yoktu eski osul tahta şeklindeydi tarlaya gübre götürdüm kayıp durdu çuvarlar sonradan kenarlarını yaptım arkası kaldı orayada açılıp kapanan kapak yaparsam yeter



bak bu ilk hali arkada görünüyor
 
Ynt: bakalım beğenecekmisisniz

teşekkürler herkese. aslında öne bi şekilde takabilsem daha iyi olcak fırfır yada mibzer takınca öne gübreyi buğdayı koyar eve gelgit olmaz yada ikinci traktöre gerek kalmaz bakalaım belkide yaparım sabit olur iner kalkmaz ama söküp takılabilir boş kaldıkca uğraşacağım hayalimde var.
 
Ynt: bakalım beğenecekmisisniz



Ben fırfır yada mibzerin arkasına takmak için 2. el at arabası alıp, çeki yaptım güzel oldu. Ufak tefek getir götürlerde de kullanıyoruz, mibzerin fırfırın holderin arkasına takarakta kullanıyoruz.
 

Ynt: bakalım beğenecekmisisniz

bizim burda senin tahta şekülde kulandığın gibide kullanıyolar bu şekildede ama genelde köylerde kullanıyolar süt toplama yerine götürmek için kullanışır güzel olmuş
 

Benzer Konular