Bayer "kelt" bugday icin uretilen yabanci ot ilaci...

Ekim sonrası uygulamamizi gerçekleştirdik.Bu yıl yaygın olarak satışı gerçekleşecek ilacın tanıtım semirenine gitmiştim ve Turkiyenin farklı bölgelerinde yapılan denemelerde %94 başarıya ulaştığı bilgisi verildi. Dar ve geniş yapraklilarda etkili olan ilaç ekim sonrası bir hafta içerisinde uygulanıyor. 300 gr toz şeklinde satılan ilacın maliyeti 230 tl olup 20 donumde uygulanıyor. Umarım beklentilerimizi karşılar... IMAG1663.jpgIMAG1664.jpg

Hammer kullansak olmazmı? 20 dönümé 230 tl çok değilmi?200 dönümé 2300 tl zehiri verirsek ilk yazın ilaç atmayacakmiyız? Kök boğaz pas süne evet bu yıl 80 kuruşa buğday sattık.senelere 85 kuruş.icarcılar falan süper ya

Gecen yıl koyumuzde Hammer, glean, attribut, axiel gibi ilaçlar da denendi fakat kara cim ile baş edemiyoruz, umarım bu yıl kurtuluruz bu durumdan... Evet maliyet yüksek gibi görünüyor fakat kesin çözüm olacaksa değer diye düşünüyorum. Sonuçta bir defa ilaclamayla yabancı ot mücadelesini yapmış olacağız ve kokbogaz ilacını sade bir şekilde atma şansımız olacak...

Ekimden hemen sonra buğday çimlenmeden önce kullanılmalı diye biliyorum. Bu durumda mibzere tarla yüzeyine işaret bırakacak teşkilattan da olması gerekli. Üst üste bindirme durumda yan etki de yapabilir. Söz konusu kırmızı köklü karaçim mi? Brom otu diye adlandırılıyor.

tarım aletleri, toprak işleme aletleri çoğaldı, yabancı otlar bayram etti, eskiden ne kara çim vardı, nede püsküllü çayır, her evde bi pulluk bide kazayağı vardı böyle giderse buğdayı saksıda yada 45 cm sıra arası mesafede yetiştircez yabancı ot mücadelesi için.

Dayımdan 285 tek çeker var.yazın buğdayı biçtiği gibi anızı derin sürer.köyden ağanın biri sormuş senin tarlalarında hepsi tertemiz yabancı ot hiç yok neredeyse. Soran kişide newholland 6040,kubota 125 ve mc cormıck t 110 var.alın buyrun.size ÇIFTÇiLIK

Geçen hafta Tekirdağ ticaret borsasında seminerine katıldım.Ekim sonrası 5 gün içinde en az 30litre/da su ile uygulanması tavsiye edilen yeni tip Grup K diye adlandırılan bir ilaç.Dirençli karaçimde başarılı olmuş.İlacın etki edemedeği yabani hardal ve geç dönemde gelen yulaf var.Onlarıda öldürmek için gramlık tabir edilen ilaçlar öneriyorlar.Dekara 11,5-12TL ciddi rakam bakalım kullananlardan yorumları alacağız ilerleyen aylarda.Genelde biz şubat sonu mart başı ot ilacına girdiğimizden pek alışık değiliz açıkçası.Ayrıca ilaç atıldıktan sonra yerin yağış alması ilacın etkinliğini arttırıyormuş.

Ekimden hemen sonra buğday çimlenmeden önce kullanılmalı diye biliyorum. Bu durumda mibzere tarla yüzeyine işaret bırakacak teşkilattan da olması gerekli. Üst üste bindirme durumda yan etki de yapabilir. Söz konusu kırmızı köklü karaçim mi? Brom otu diye adlandırılıyor.

Evet brom üzerinde ciddi etkili olduğu söylendi. Üst üste gelmesinin zararı yok diye bilgi verildi . Şunu da belirteyim 11 ay arpa ve 21 ay yulaf ekimi için süre veriliyor...

Türkiye'de ruhsatı var mı bilmiyorum.Çünkü ne bayer'in resmi sitesinde ne de bakanlığın sitesinde bulamıyorum.Bir süredir reklamını yapıyorlar ama tam anlamıyla bir bilgi edinemiyoruz.Bu türlü etkili ve kalıcı maddeleri nasıl ülkede insanları bilinçlendirmeden bu kadar kolay kullandırıyorlar anlamak zor.
Bi defa arpada kullanılmaz.Makarnalık buğdayda kullanılmaz.Zayıf ve kurak topraklarda maddenin kalıcılığı uzun sürer, yani tehlikelidir.Devam eden ekimlerde kanolada bodurluk yaratabilir(etikette de bazı fizyolojik etkiler görülebilir demiş..)
Etki mekanizması, tohumdan patlayan yabancı otların sürgünlerinin hormonal yapısını bozarak gelişimini engeller.Yani yabancı tohum patlar ve gelişemez.
Kolay gelsin.

ben de bayerin sitesinde bulamadım ama teknik satış elemanına telefonla sordum. o da var dedi fakat net bilgi alamadım pek kullanılan bir ilaç değil yukarıdaki resimde Türkçe etiket var

Köy göçüren denilen dikenli küçük bi ot var bi türlü öldüremiyoruz tarladan varmı bi bilgisi olan güz sürümü yaptık 5 kere kazayagi cektik yine cikiyor yine cikiyor