benim bugdaylarda son durum bu

Ynt: benim bugdaylarda son durum bu

arkadaslar marifet erken ekıp gur olması değil biz daha buğdayları yenı ektık olması gerekende bu ekim ayı buğday ekimi için çok erken kasımın 15 ini geçmesi lazım buğday ekimi için

Ben de,bugün buğdayları dolaştım. Fotoları telefonla çektiğim için hepsi pek net olmadı ama son durumları gayet güzeldi. :)

bereketli olsun Levent abi, sende bizim gibi tavı kaçırmadan ekmişsin, maşallah şimdilik sorun
yok gibi duruyor.Allah hayırlısınla biçeceğimiz günleride göstersin...

bartu link=topic=48924.msg481636#msg481636 date=1323016782' Alıntı:
bereketli olsun Levent abi, sende bizim gibi tavı kaçırmadan ekmişsin, maşallah şimdilik sorun
yok gibi duruyor.Allah hayırlısınla biçeceğimiz günleride göstersin...

Sağolasın Mustafa, cümlemize... gene de yağmura ihtiyaçları var, havada yağış belirtileri olmaya başladı inşallah yağar da tüm çiftçi arkadaşlarımız için bereketli olur. :) Mustafa, sen hiç Anapo ektinmi,nasıl bir buğday,ne gibi hizmetler istiyor biliyormusun? ben bu sene ilk defa 40 dönüm bir yer ektim ama Anapo hakkında çok fazla bilgim yok. Zaten bu yıla kadar buralarda bilinmiyordu,o yüzden ekilmedi. Bir iki yıldır Çorlu taraflarında ekiliyor herhalde,ben de tohumluğu o bölgeden aldım. Anapo,Pıoneer in tohumu. :)

768 link=topic=48924.msg481654#msg481654 date=1323017925' Alıntı:
Sağolasın Mustafa, cümlemize... gene de yağmura ihtiyaçları var, havada yağış belirtileri olmaya başladı inşallah yağar da tüm çiftçi arkadaşlarımız için bereketli olur. :) Mustafa, sen hiç Anapo ektinmi,nasıl bir buğday,ne gibi hizmetler istiyor biliyormusun? ben bu sene ilk defa 40 dönüm bir yer ektim ama Anapo hakkında çok fazla bilgim yok. Zaten bu yıla kadar buralarda bilinmiyordu,o yüzden ekilmedi. Bir iki yıldır Çorlu taraflarında ekiliyor herhalde,ben de tohumluğu o bölgeden aldım. Anapo,Pıoneer in tohumu. :)
Levent abi ben Anopa yı hç ekmedim seninde bahsettiğin gibi Çorlu taraflarında çok ekildiğini duydum.
geçen yıl bir arkadaş pıoneer firmasından yeni alım 8-10 dekarlık bir yer ekmişti toğumu genç diye hepsini toğumluk bıraktı.
verimini tartmadığını söylemişti ama iyi olduğundan bahsetti, değerlerini bilmiyorum yaptırdımı.aklımda kalan çok erkenci
olduğu hatta makinelerin içi hazır temizken arpadan bile önce biçti, ben ondan 15 gün sonrası golyeleri yeşil diye
biçememiştim.golyeden bile erkenci bir çeşit..

bartu link=topic=48924.msg481664#msg481664 date=1323018726' Alıntı:
Levent abi ben Anopa yı hç ekmedim seninde bahsettiğin gibi Çorlu taraflarında çok ekildiğini duydum.
geçen yıl bir arkadaş pıoneer firmasından yeni alım 8-10 dekarlık bir yer ekmişti toğumu genç diye hepsini toğumluk bıraktı.
verimini tartmadığını söylemişti ama iyi olduğundan bahsetti, değerlerini bilmiyorum yaptırdımı.aklımda kalan çok erkenci
olduğu hatta makinelerin içi hazır temizken arpadan bile önce biçti, ben ondan 15 gün sonrası golyeleri yeşil diye
biçememiştim.golyeden bile erkenci bir çeşit..

Erkenci olduğunu ben de sonradan öğrendim. Hatta o yüzden üreyi erken ve fazla atmamamı önerdiler. Bu yıl havalar soğuk gittiğinden fazla büyümemesi açısından şanslıyım. Değerleri ve verimi yüksek kılçıklı ve uzun boylu bir çeşit dediler. Hatta,170 dönüm eken birisi,130 ton buğday biçmiş diye duydum. Çok ağır çektiğini bizzat mibzerleri doldururken tespit ettim. Mibzer diğer çeşit ile 250 kg. ile dolarken,Anapo ile 300 kg. ile doldu. Benim bilmek istediğim,gübreleme çeşitleri ,miktarları ve zamanları. Bilmem artık becerebilecekmiyiz :S