Benzin ve motorin fiyatları zamlandı

Ynt: Benzin ve motorin fiyatları zamlandı

TT 55 link=topic=47496.msg456536#msg456536 date=1318869003' Alıntı:
araba vizeden geçecek 500 gider
araba rektefe olacak 1100 tl
gübre borcu yatacak. 5000
mazot borcu yatacak. 1 ton
birikmiş bağkur borcu bekliyor.1000
tarla kiraları yatacak.9000
soğan işlemek için götürdüğüm insanların yevmiyelerinin bir kısmı duruyor. 2000
kurbanlık alınacak. 1000
güzün ödenecek tamburlu yonca biçme 1800
bu yıl taban gübresi atmıyorum.
denizbank üretici kart 2500
muhtelif kredi kartları 2000
buğday ve arpa tohumları 1300 (bilirsiniz ne atarsan onu kaldırırsın.)
ayçiçeği patosu ve savurma kiraları 1100
500 çuval soğan satılmadı duruyor.
bu rakamlar size az gelebilir tabiki sattığın para etmeyince yada ürettiğini satamayınca hepsi ödenemiyor.
babamın emekli maaşıyla karnımızı doyurup şükrediyoruz...
off abi ALLAH kolaylık versin.bu gidişle üretici batınca yiyecek ekmek bulamayacaklar.....

mazot da lükse giriyor sigarayı içmedik.etkilenmedik.2500 motor arabada almadık.gübrede lüks dü atmadık.ne yapacagız bilen var mı?

saimbal link=topic=47496.msg456556#msg456556 date=1318869632' Alıntı:
off abi ALLAH kolaylık versin.bu gidişle üretici batınca yiyecek ekmek bulamayacaklar.....
arap şeyhleri para gönderirse ithal ederler. bim-*s bim-*s bim-*s bim-*s

simdiden 2012 kasimina 25000 tl borcumuz var daha baharda yapilacak sürümler icinde yok. ilaci yazlik gübresi 30000 u gecer. yagarsa az cok kendini kurtarir, hayvanlarin yemide kalir, belki 3 5 bin bizede kalir. yagmazsa yine bu senenin borcu icin seneye yine borclanacaz...tabi zamlar böyle giderse ne olur bilinmez. yaw aklima cok küfür geliyoda edemiyom. edemeyincede daha kötü oliyom...netcez böyle...bu kadarmi mal bir milletiz biz.

saimbal link=topic=47496.msg456556#msg456556 date=1318869632' Alıntı:

Dışarıdan ithal ederler merak etme, 'gemicik' ' lerde zaten bunun için yok mu?

Tarihten bir hikaye;
1789 yılıydı ve Fransız Devrimi tüm hızıyla cereyan etmekteydi. Paris’teki yoksullar ayaklandı, çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sırada Kraliçe Marie Antoinette (katı yürekli bir umursamazlık sergileyerek, komik olmaya çalışarak ya da yalnızca aptalca davranarak) ' ekmek bulamayanlar pasta yesin ' şeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attı.
Bu cümledeki umursamaz tavır, Fransız devrimi sırasında Marie Antoinette ve kocası 16. Louis’in başlarının vurulmasına neden oldu.

Allah sonumuzu hayır etsin...

dengesiz link=topic=47496.msg456609#msg456609 date=1318873214' Alıntı:
Dışarıdan ithal ederler merak etme, 'gemicik' ' lerde zaten bunun için yok mu?

Tarihten bir hikaye;
1789 yılıydı ve Fransız Devrimi tüm hızıyla cereyan etmekteydi. Paris’teki yoksullar ayaklandı, çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sırada Kraliçe Marie Antoinette (katı yürekli bir umursamazlık sergileyerek, komik olmaya çalışarak ya da yalnızca aptalca davranarak) ' ekmek bulamayanlar pasta yesin ' şeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attı.
Bu cümledeki umursamaz tavır, Fransız devrimi sırasında Marie Antoinette ve kocası 16. Louis’in başlarının vurulmasına neden oldu.

Allah sonumuzu hayır etsin...
bu günün yarınıda var hep ithal hep ithal sen düşün gerisini :)

2012 zor yıl oalcak.gübresiz ekimler yeni krediler zor işler zor yıllar.hep seneye hep seneye aktarmakla gidiyor bıorç ömür.aha bu yl aha seneye diye
kim bunlar anlamıyorum.
kavun eken ağlıyor.sogan eken aglıyor.
pamuk eken aglıyor
bugday arpa eken aglıyor.
besi yapan malı olan aglıyor
kim bunlar mutlu olanlar kim ler ben anlamıyorum.

bu şerefsizlerin mazota benzine gübreye zaman yapıpta buğdaya tahıla pancara zaman yapmayan şerefsiz kavatlara ben laf vurdukça,onların suçu neki petrolün fiyatı pahalı gübrenin maddesi pahalı diyen ŞERESİZ ARKADAŞIM ben ağzımı açtırma çok pis küfür ederim,çok zoruma gidiyor lan bu zamlar.

G....te giren şemsiye açılmaz yarın bismıllh deyip kralın marşına basacam yapcek bısey yok

bu mazot zamları ne zaman geçerli olacak bilgisi olan varmı. petroller daha zam yapmadıda onun için soruyorum

marmara591 link=topic=47496.msg456767#msg456767 date=1318880032' Alıntı:
bu mazot zamları ne zaman geçerli olacak bilgisi olan varmı. petroller daha zam yapmadıda onun için soruyorum

Yapmadılarsa hemen doldur depoyu yarın değiştirirler. :)