bereket tv dev traktörler belgeseli

Ynt: bereket tv dev traktörler belgeseli

bütün traktörler süperdi chelenger mf john deere cravetsi class ama fendt i cok cabuk geçtiler

saat te 100 litre nerden baksan 2 saatte 900 e yakın :D adam demekki yıllık 3 5 tirilyon para kazanıyor

1 hektara 15 litre, yani dönüme 1,5 litre yakıyor diyor.yani bizimkilere kıyasla yakıt aynı.
amaaaa saatte kaç dönüm sürer siz hesaplayın...
demekki kendi dev ama bizimkilerden az yakıyor...

Tüh ya nasıl kaçırdım ben bunu...Tekrarı ne zaman acaba bilen var mı?...Onlar şimdi iyi reyting almışlardır yine yayınlarlar... :)

Bu belgeseli izleyerek, büyük MF yazan massey fergusonların ingiliz olduğunu gördük.. Bazıları benimle iddiaya girmişti brezilya diye :) Sonuç olarak yine ben kazandım :D Adamlar king 150 hektar ne demek yav ))) Orjinali 350 hp olan massey motorunu çıkarmış Tank motoru takmış sonra diyorki orayı burayı dağıttı :) Demekki neymiş traktörlere sonradan turbo attırmak riskliymiş :) Bu programın olduğunu haBerdar eden Sivas ' lı abimize sonsuz teşekkür.. Haftaya bugün aynı saatte aynı program yine izleyeceğim..

Dqn link=topic=51879.msg528668#msg528668 date=1328392662' Alıntı:
Bu belgeseli izleyerek, büyük MF yazan massey fergusonların ingiliz olduğunu gördük.. Bazıları benimle iddiaya girmişti brezilya diye :) Sonuç olarak yine ben kazandım :D Adamlar king 150 hektar ne demek yav ))) Orjinali 350 hp olan massey motorunu çıkarmış Tank motoru takmış sonra diyorki orayı burayı dağıttı :) Demekki neymiş traktörlere sonradan turbo attırmak riskliymiş :) Bu programın olduğunu haBerdar eden Sivas ' lı abimize sonsuz teşekkür.. Haftaya bugün aynı saatte aynı program yine izleyeceğim..
ben teş edrm hemşerim

Iyiki kaçırdım denecek programdi bizle alakası olmayan bir programdı kaç tane var bu traktörlerde ülkemizde 300; 500. Beygir Bizim çiftcimizin kulanabileceği traktörler olması lazımdı 80; 150; beygir arası olması gerekirdi. Biri diyor kamyon biri diyor dozer case traktör.e benziyordu diğerleri boş bence bize faydası olmayan bir yapıtı

Araklamacı habercilik bnde birşey sanmıştım hayal kırıklığına uğradım desem yeridir mehmet bey ta oralara gidip çekim yapacak sanmıştım

Ağır Abi link=topic=51879.msg528739#msg528739 date=1328400036' Alıntı:
Araklamacı habercilik bnde birşey sanmıştım hayal kırıklığına uğradım desem yeridir mehmet bey ta oralara gidip çekim yapacak sanmıştım
zaten o şahıs anlatsaydı, izlemezdim olur biterdi, Türkçe ve soru katili.:) Nesini beğenmediniz anlamadım, anlatım süperdi.

Çevirilerde bazı yerlerde hatalar vardı. Tabi oda biraz çevirmenin çiftçilik veya tarım makinaları terimlerini bilmediğinden kaynaklanıyor. Tırtıl traktör gibi mesela...:D Paletli demesi gerekliydi. Ama genede birçok doğru bilgi yer alıyor. Mesela Cat ile CLAAS ' ın satış politikasına dair ortaklığını ve ayrılmasını falan doğru bir şekilde anlattı. Sadece bazı teknik terimlerde sıkıntı vardı. Onun dışında ben beğendim. Zaten bizim sunucularımız bu şekilde gidipte açıklayıcı bir sunum yapamazlardı. O kadar teknik terim ve tecrübeye henüz kanallardaki sunucular sahip değil. Programda belgesel şeklinde hazırlanmış zaten. Birkaç bölüm sürüp sonra başka taraflara yönelecek diye tahmin ediyorum. Yani Dev Traktörler fazla uzun soluklu olmaz tahminim. Yalnız ülkemizdeki çiftçilerin kullandıkları traktörlere ve ekipmanlara dair çalışma prensipleri, traktörlerin kullanımı, donanımı, özellikleri, yakıtı vb... bu programa benzer bizim çiftçilerimiz ile yapılırsa dahada güzel olabilir. Ben bu programdan hoşlandım. Babam bile kahvede duymuş. 2-3 gün öncesinden bana sordu ne zaman çıkacak diye. Akşam programı izleyecek diye kahveden bile erken geldi...:D Ama işte böyle dev traktörleri, ekipmanları, çiftlikleri görünce biraz morali bozuldu...:D

Bereket tv dev tiraktorler belgeseli

Arkadasim kacirmayalimda o gosterdikleri tiraktore benzemiyor ki yada onlar tiraktorse bizimkiler ne bizimkiler tiraktorse onlar neler :) .

Ynt: Bereket tv dev tiraktorler belgeseli

Hebun021 link=topic=51879.msg534679#msg534679 date=1328968210' Alıntı:
Arkadasim kacirmayalimda o gosterdikleri tiraktore benzemiyor ki yada onlar tiraktorse bizimkiler ne bizimkiler tiraktorse onlar neler :) .
zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

Maksat o traktörlere sahip olmak değil,insanın ufkunun genişlemesi yeni düşüncelere sahip olmak bana göre :) İlk bölümünü kaçırmıştım bu sefer inş bir mani olmaz da kaçırmam :) Gerçi hafta içi tekrarı kesin oluyor ama olsun yine de insan merak ediyor :D