*** Besicilerin Ruhuna Fatiha - Ette TaVaN fiyat uygulaması ***

Bu haberi ilk baştan onlarda daha pahalı bizde yinede ucuz diyecekler diye okudum. Ancak sonuna geldiğinde aradaki uçurumu ortaya koydu. 58 bin dolar nere, 7 bin dolar nere? Sözde enflasyon yok, refah yüksek, zengin ülkeyiz. Buna denecek şey belli ama yeri değil.

Bu haberi ilk baştan onlarda daha pahalı bizde yinede ucuz diyecekler diye okudum. Ancak sonuna geldiğinde aradaki uçurumu ortaya koydu. 58 bin dolar nere, 7 bin dolar nere? Sözde enflasyon yok, refah yüksek, zengin ülkeyiz. Buna denecek şey belli ama yeri değil.
Aynen öyle gelir dengesizliği var, Dünya'da her şey dolara endeksli haliyle bizde gelirler TL ile giderler Dolar ile olunca bu olay ortaya çıkıyor. Hoş dolar TL 1-1 olsa ne olacak? 21000 tl olsa 7 bin dolar işte, yine 58000 dolar Nerede? Yine 2.75 katı falan olur. Yine fakiriz. Ne yapsın bu insanlar ölsünler mi?

Çünkü Amerika'da bireysel başarı önemli. Çok çalışırsa, çok hizmet ederse, çok faydalı olursa ancak yükselebiliyor. Bizde ise dayısı olan bir yerlere geliyor!

Çalışkan, ülkesize hizmet eden adamlar hakettikleri yerlere gelirse tabi ekonomi de düzelir, refah düzeyi de artar, güç de artar!

Japonya'da da işin insancıl yönüne göre makam mevki yükselişi oluyor. Zaten adamlar donanımlı ve zeki. Mevkide yükselmek için insanlarla ilişkisine ve grup çalışmasına bakılıyor. Bu da Amerika'dan sonraki aşama...

Biz daha yolun başında mıyız, yoksa yola daha çıkamadık mı bilemiyorum...

Çok şaşırdığım ve üzüldüğüm şey çok komik kar oranlarıyla bu işi besicilerin yapması.Çok çok üzücü bir durum bu.Bir süre sonra bu işi bu ülkede yapan da olmayacak gibime geliyor.Kimse yüzbinlerce lirasını çok yüksek risk içeren ve bu kadar düşük getirisi olan birşeye bağlamaz.Ev alsa evi kiraya verse daha risksiz ve daha çok getirisi olur neredeyse...

Börtü böcek yeme işi batı da başladı zaten protein değerinden dolayı, biraz Sam Amca'nın İstihbarat elemanı Google a yazarsanız size cewap werecektir:)

Böcek de çok ucuz değildir herhalde :D. Ben balığa giderken mamun alıyordum, plastik bardak dolusu fiyatı 2-3 TL. Bu fiyata tavuk döner satılıyor, gider tavuk döner yerim :D. Ya da bardakta mısır alırım, hiç değilse tadı iyidir :D.

Çekirgenin de 50 gr'ı 25 TL'ye satılıyor, şimdi baktım :D. Etten pahalıya gelecek :D.

200 adet büyük boy çekirge 104 TL :D.

60 adet hamam böceği 18 TL :D.

Son düzenleme:
kişi başına milli gelir malesef hiçbirşey ifade etmiyor niye derseniz dünyanın en zengin 70-75 kişisinin geliri 3,5 milyar insanın gelirine eşit
türkiyede 10-12 bin dolar 12 bin dolar 36000 tl/12=3 bin türkiyede kaç kişinini geliri aylık üç binin üzerinde %5 bile değil

türkiyede 2014 verileri
%75.3 ünün mal varlığı 10 bin dolardan az.
%22.8 inin mal varlığı 10 bin ila 100 bin dolar arasında.
%1.8 inin mal varlığı 100 bin ila 1 milyon dolar arasında
%0.2 sinin mal varlığı 1 milyon dolardan fazla.

ve bu durum bütün dünyada buna yakın her ülkenin fakiri fakir
hep kıyaslama yapılan avrupada birçok şey türkiyenin 1,5-2 katı