Besicilikte Püf Noktalar

Arkadaşlar;

Artık herkes rasyon hazırlama işini biliyor. Ama taktir edersiniz ki normalin dışındaki ayrıntılar besi performansında çok etkili. Ben burda işini çok iyi yapan kişileri gördüm. onların tecrübesi önemli.

sorum şu: 'Beside püf noktalar nelerdir?'

Mesela birisi bana akşam yeminden 2 saat sonra hayvanlara az arpa kırması ver dedi. bunun gibi püf noktalar nelerdir?

Ynt: Besicilikte Püf Noktalar

bişey daha söyleyim ineklerine iyi davran neden dersen ben vallaha ineği sopayla döven adam gördüm bu ineklerde stres yaratır.

Tohumdan başla önemli
Annenin besiye uygunluğu
İlk emzirme ,ağız sütü mayalanma
İlk üç ay sağlık için temel, iyi düzgün bakım yeterli , doğru besleme.
Bu arada sağlığını ömür boyu etkileyecek rahatsızlık geçirmemesi.
Bulunduğu ortam , mera yada , ahırın hava şartları çok sıcak yada çok soğuk. yada kirli havaya maruz kalması.
Bunlarda sorun yoksa besi doğru rasyon ve doğru düzgün mekan ile sağlanır , bende beside arpa ezmesinden , memnunum.

sıcak havalarda karşılaştığımız en büyük sorunlardan ' ' sinek ' ' hayvanda stres ve kovrken enerji kaybı yaratır.