Bende kimya proses mühendisiyim. Gıda mühendisi ile münasebete gerek yok. Bu proseslerin derslerini bende gördüm. Şu an üretimi yapılmakta olan, hazır satılan meyve suyu üretim proseslerinin hepsi bu ve benzeri şekildedir. Bu makineler çalıştırıldıktan sonra sterilizasyon işleminden geçirilir. Aynı süt sağım makinelerinde olduğu gibi. Aynı zamanda hammadde prosese girerken o sıvı karışımında da temizlenir. Aynı zamanda proses içerisinde bakterilerin yaşamlarını devam ettiremeyecek düzeyde sıcaklık mevcuttur. Ha tabiki evde sıkılmışın zevkide, tadıda ayrıdır ona benimde lafım yokdustero link=topic=81450.msg966396#msg966396 date=1423064328' Alıntı:evde sıkılmışını tercih ederim herhangi bir gıda mühendisi ile münasebetiniz olsa aslında bu makinelerin nekadar mikrop yuvası olduğunu bilirdiniz ananasın dış kabuğu bakteri dolu.
doganbey1 link=topic=81450.msg966482#msg966482 date=1423073585' Alıntı:Bende kimya proses mühendisiyim. Gıda mühendisi ile münasebete gerek yok. Bu proseslerin derslerini bende gördüm. Şu an üretimi yapılmakta olan, hazır satılan meyve suyu üretim proseslerinin hepsi bu ve benzeri şekildedir. Bu makineler çalıştırıldıktan sonra sterilizasyon işleminden geçirilir. Aynı süt sağım makinelerinde olduğu gibi. Aynı zamanda hammadde prosese girerken o sıvı karışımında da temizlenir. Aynı zamanda proses içerisinde bakterilerin yaşamlarını devam ettiremeyecek düzeyde sıcaklık mevcuttur. Ha tabiki evde sıkılmışın zevkide, tadıda ayrıdır ona benimde lafım yok![]()