bizim emektar duvara tırmanırken yakalandı

Ynt: bizim emektar duvara tırmanırken yakalandı

sağ olun verecek sadakamız varmış

omerfarukkoc link=topic=51518.msg522571#msg522571 date=1327769196' Alıntı:
gecmiş olsn...
bu tüp seylere önlem için takviyeye veya vitese müşür atmak lazım... bosa almadan calısmıcak, yksa cocuklar için sakat iş olur...
285 gibi :D debriyaja basmayı unutmayız heralde :S

Geçmiş olsun abi.. :(

Bizim fordda vitesteyken çalışıyordu... :) 4-5 sene önce bizim kuzen 6 yaşında falan üzüm kaldırıken motorda oturuyor,çalıştırdı karşıda da kurutma bende bilmiyorum o zaman traktör kullanmasını 12-13 yaşında falanım ama hep izleri traktörde giderken,1.viteste gidiyordu sanırım, koştum yetiştim istop ettim..Durdurdum...Yoksa herkes karşıdan bakıyor çamurun içine uçacaklardı... :) Bayramda çocuklar falan gelmişler bizim Fordda oynuyorlar motorda fırına karşı hafif meyilli duruyor vitesten çıkarınca motor geri geri gitmeye başladı,hepsi atladı üstünden kaçıyorlar, :D ;D koştum bu sefer vitese taktım durdu...Yoksa anneannemin fırın tarihe karışıyordu... :D

Kötü sonuçlar doğurabilirdi belki bunlar...Her türlü güvenlik önlemi şart...

geçmiş olsun kardeş, bizimde 640ın takviye müşürü bozulmuş çocuklar kurcalarken çalışmış eski bir evin içine uçmuştu, dedem üzerindeki çocukları zor kurtarmış,

geçmiş olsun. bizim td hepsi vitesteykende boştaykende çalışyor ama bizde traktöre binipte çalıştırcak çocuk yok.
önlem almak lazm aslında. başka şeylerde olabilrdi.

nh_fıat link=topic=51518.msg525325#msg525325 date=1328026154' Alıntı:
geçmiş olsun. bizim td hepsi vitesteykende boştaykende çalışyor ama bizde traktöre binipte çalıştırcak çocuk yok.
önlem almak lazm aslında. başka şeylerde olabilrdi.
Bazen çocuklar kalabalık olunca akünün kutup başlarını bile çıkarıyorum ok-*-s Önlem almak lazım bizim motor çalışırsa önüne gelen her şeyi düzler ;D zuha-*-s

Dqn link=topic=51518.msg525331#msg525331 date=1328026375' Alıntı:
Bazen çocuklar kalabalık olunca akünün kutup başlarını bile çıkarıyorum ok-*-s Önlem almak lazım bizim motor çalışırsa önüne gelen her şeyi düzler ;D zuha-*-s
bzmkine kmse biniemz sıkar biraz zuha-*-s hacı nabar sonra :D :D misafir çocuklarıda ellemez merak yoktur onlarda :)

allah muhafaza iyi vukaatsız atlatmışsınız bununla geçmiş olsun. traktörde orjinal galiba arkadaki etiketi duruyo bi ara detaylı fotolarını paylaş..

nh_fıat link=topic=51518.msg525651#msg525651 date=1328042264' Alıntı:
bzmkine kmse biniemz sıkar biraz zuha-*-s hacı nabar sonra :D :D misafir çocuklarıda ellemez merak yoktur onlarda :)
Bizimkine de kimse binmez ben şakasına söyledim. Eğer çalışsa yanlışlıkla köyün bir ucundan girer diğer ucundan çıkar dozer gibi dümdüz eder güçç*-*

Dqn link=topic=51518.msg525758#msg525758 date=1328045540' Alıntı:
Bizimkine de kimse binmez ben şakasına söyledim. Eğer çalışsa yanlışlıkla köyün bir ucundan girer diğer ucundan çıkar dozer gibi dümdüz eder güçç*-*
bizde çıkabilecek bi yeri yok avluya soktunmu kapıyı yıkması lazm ama bayırda kalıyo seri 2de bırakıyorz direk debrajdan bırakırsa istop eder.
fkt bizmkine debraja basmadan çalışmaz.

nh_fıat link=topic=51518.msg525785#msg525785 date=1328046497' Alıntı:
bizde çıkabilecek bi yeri yok avluya soktunmu kapıyı yıkması lazm ama bayırda kalıyo seri 2de bırakıyorz direk debrajdan bırakırsa istop eder.
fkt bizmkine debraja basmadan çalışmaz.
Bizimde takviyeyi boşa alacanki çalışsın. Bence çok iyi birşey. Ben hep boşta bırakıyorum traktörü. El frenini çekip vitesi boşa alıyorum.

Dqn link=topic=51518.msg525789#msg525789 date=1328046800' Alıntı:
Bizimde takviyeyi boşa alacanki çalışsın. Bence çok iyi birşey. Ben hep boşta bırakıyorum traktörü. El frenini çekip vitesi boşa alıyorum.
düzde öyle ama rampada öle bırakma gider. :)
evet eski fıatlarda öle 240s de öle :)
bizimki bazende iyiyaw balyede fln boyna inip bindiğimden rahat oluyor :)

nh_fıat link=topic=51518.msg525802#msg525802 date=1328047168' Alıntı:
düzde öyle ama rampada öle bırakma gider. :)
evet eski fıatlarda öle 240s de öle :)
bizimki bazende iyiyaw balyede fln boyna inip bindiğimden rahat oluyor :)
Genel olarak rampa yokki öyle bıraktığım.. Ama bazı zaman dik yere bırakırsam 1 takviyeye alıp el frenini sonuna kadar çekiyorum de--*-s de--*-s de--*-s

Dqn link=topic=51518.msg525815#msg525815 date=1328047443' Alıntı:
Genel olarak rampa yokki öyle bıraktığım.. Ama bazı zaman dik yere bırakırsam 1 takviyeye alıp el frenini sonuna kadar çekiyorum de--*-s de--*-s de--*-s
ön tarafı aşağı olursa levyeyi geriye çekip 2ye takarım el frenini çekerim
ön tarafı yıkarı doğru olursa direk 2ye atarım. + el f.
sen takviye deilde seriye atman gerekir ? :S

nh_fıat link=topic=51518.msg525823#msg525823 date=1328047765' Alıntı:
ön tarafı aşağı olursa levyeyi geriye çekip 2ye takarım el frenini çekerim
ön tarafı yıkarı doğru olursa direk 2ye atarım. + el f.
sen takviye deilde seriye atman gerekir ? :S
;D zuha-*-s Muzafferim yanlışın var küçük viteste daha emniyette olur. Traktörün akü bitmiş çalışmıyor. Başka traktör getirip çekeceksin. Küçük vitese mi takarsın büyük vitesemi ? ok-*-s

Dqn link=topic=51518.msg525828#msg525828 date=1328047914' Alıntı:
;D zuha-*-s Muzafferim yanlışın var küçük viteste daha emniyette olur. Traktörün akü bitmiş çalışmıyor. Başka traktör getirip çekeceksin. Küçük vitese mi takarsın büyük vitesemi ? ok-*-s
akü başka rampada bırakmak başka şety*-*