bu da benim çiftlik arkdaşlar ...

Ynt: bu da benim çiftlik arkdaşlar ...

neo8787 link=topic=73701.msg867069#msg867069 date=1395001089' Alıntı:
yok fabrika çıkışı.biraz cesur bir tasarım ama hiç hoşuma gitmiyor.zaten şuan ikisinide kullanmaıyorum dikey başka bi makinaya geçtim.en güzeli dikey bence yatayda hep şanzıman problemi yaşadım illanlah. bak buda 8 lik eski makinam
Benimkide şanzumandan problem çıkardı

tabiki bunun için ayrıntılı bir labratuar analizi lazım ben sadece mısırda ne olayı için bunu yzadım orada başka bişey anlattım sadece nemine protein ve yağına bakarak zaten rasyonda yapılmaz bende ayrıntılı değerleri tek tek değerlendiriyorum tabikide .bizim burada aksaray üniversitesi ayrıntılı bir şekilde analiz yapıyor hatta burda ihracat için yetiştirilen yoncalarda bu labaratuar çıktıları zorunlu olduğu için yaptıran arkadaşlarımda var belki sizin olduğunuz ildeki üniversitede de böyle bir hizmet vardır araştırın derim. boğa sperması konusunda da şuan net bişeyler yok kafamda öncelikle kullandığım spermaların sonucunu tam olarak almalıyım kimseyi yanlış yönlendirmek istemem .ama amerikan spermalar tabiki bide uzman kişiler taradından sizin hayvanınıza en uygun sperma tespit edilmelidir.yani benim hayvanımda iyi sonuç aldığım bir spermada siz iyi bir sonuç alamayabilir yada tam tersi sizin iyi sonuç aldığınız spermada ben iyi sonuç alamam.ilerliyen aylarda bu konuda paylaşımlarda bulunacağım ....

Konuyu takipteyim ilgiyle,hocam Aksarayın neresindensiniz?
Analiz konusunda yem firmaları destek sağlıyorlar,dikey kullandığınız mikserin markası nedir,sperma konusunda bende araştırıyorum bahsettiğiniz gibi hayvanlarımıza uygun sperma kullanmalıyız ama veteriner hekimler bu desteği sağlamıyorlar yani bunun değerlendirmeside bize kalıyor bende Demsadan Toystory ve Massey adlı Holstein spermaların sparişini verdim bu yıl denem yapcağım .

ortaköyde kırşehir yolu üzerindeyim .ancak yer olarak memnun deyilim sebebi yollarımız aksaray merkezde olmayı yada konya yolu yada adana yolu üzerinde olamayı isterdim yani merkeze yakınlık uzaklık problem değil ama tem e karayollarına uzak olmak büyük problem benim için şuanda gönlümde çok var adana yolu veya konya yolu üzerinde bir araziye geçmek ancak insallah önümüzdeki yıllarda ilk planım ve hedefim bu şuan. dikey makina fimaks ancak kendi makinam değil geçici bir süre kullanıyorum ama çok memnun kaldım makinadan .sperma olarak massey i çok tercih ediyorlar tpi si inanılmaz. bende massey düşünüyorum açıkcası .denemekte fayda var...

bereketli olsun maşllh .emeğini esirgemiyorsun.
özellikle yem konusundaki titiz ve örnek tutumun, meyvesini yüksek verim olarak alıyorsun.
Allah nazardan saklar inşllh.........

maşallah güzel çiftlik süt verimleride güzelmiş ve yemi kendinizin yapması çok güzel bişey kolay gelsin

neo8787 link=topic=73701.msg867565#msg867565 date=1395082401' Alıntı:
ortaköyde kırşehir yolu üzerindeyim .ancak yer olarak memnun deyilim sebebi yollarımız aksaray merkezde olmayı yada konya yolu yada adana yolu üzerinde olamayı isterdim yani merkeze yakınlık uzaklık problem değil ama tem e karayollarına uzak olmak büyük problem benim için şuanda gönlümde çok var adana yolu veya konya yolu üzerinde bir araziye geçmek ancak insallah önümüzdeki yıllarda ilk planım ve hedefim bu şuan. dikey makina fimaks ancak kendi makinam değil geçici bir süre kullanıyorum ama çok memnun kaldım makinadan .sperma olarak massey i çok tercih ediyorlar tpi si inanılmaz. bende massey düşünüyorum açıkcası .denemekte fayda var...
Konya yolu üzeri daha mantıklı olur ama yol boyunda birçok çiflik olduğu için hem arazi fiyatları çok yüksek hemde salgın hastalık yayılma riski var ama Adana yolu olsun Konya yolu olsun Sütaş,Torku ve Ülkerin geçiş güzergahı olduğu için pazarlama konusunda üstünlüğünüz olur zaten Aksarayda rekabetten dolayı süt fiyatları Türkiye ortalamasının çok üzerinde.