Ynt: bugün içimiz çok yandı.
Doğuğumdan bu yana, aklım erdi ereli bu ülkeye, bayrağına, diline, insanlarına, toprağına, suyuna v.s. her bişeyine saygı duydum ve bu böylede devam edecektir. ' Yaradılanı sevdim, yaradandan ötürü. ' felsefem oldu benim.
Hiç kaçak mazot kullanmadım, hiç kaçakçılık yapmadım. Bana 10 km olan kömür işletmesinden hiç bedava kömür almadım, yıllarca tozunu yutuk, termik santralide sadece 10 km..ama elektriğe 1980 de kavuştuk, 1kw bedava elektrik kullanmadım,hala satabilize yoldan şehre gidip geliyoruz, yinede devlete saygı duyuyoruz.. Benim bulunduğum coğrafyadan ülkemizin en büyük nehirleride geçmiyor, üzerinde ' altın gerdanlık ' diye adlandırılan barajlar da yok, ucsuz bucaksız, kilometrelerce uzunluğunda sulama kanaletleri olan suya kavuşmuş ovalarımızda yok. Yinde bu ülkenin kanunlarına ve kanun koyucularına saygısızlık etmiyorum, 7 yıldır muhtarım; değil gelen askere ters bakmak, en kötü günümde bile onlara yüzümdeki tebessümü göstermeye çalışıyorum. İzzet-i ikramda bulunamazsam içimde bi burukluk oluyor..
Bu öfke, bu kin acaba ne için.? Devletimiz okul yaptı, yaktılar, öğretmen gönderdi kanını akıttılar, sağlık konusunda doğmadan yeşil kart sahibi oldular. Kışın ortasında doğum yapmaya kalkarlar; devlet helikopter gönderir.. 1 gün elektriksiz kalmasınlar diye, Tedaş görevlileri canları pahasına çalışıp onarım yaparlar..Hemde karşılığını alamadıkları halde.. Mayın döşemesinler diye mezraların yolları bile asfalt yapıldı..
Karşılığı bu mu olmalıydı.?
Egenin ortasında başkentimize 4 saat, İstanbula 5 saat mesafedeyiz, şu an bunları yazıyorum ama inanın net var, telefonla görüşme yok.. Gsm lerin zaten hiçbiri çekmiyor. Hemde Egede.. Ama ben isyan etmiyorum, belki etik bulmayabilirsiniz; artık şuna inanıyorum.
' YA SEV YA TERKET '
KARDEŞİM BEYENMİYORSAN SİKTİROLUP GİDECEKSİN, KAFANA, İDOOLİJİNE NERESİ UYUYORSA ORDA KENDİ KANUNLARINLAR, KURALLARINLA YAŞIYACAKSIN.
Tekrar; Şehitlerimize Yüce Allahtan Rahmet, Geride kalanlarına Sabır Selamet dileklerim.