bugün itibariyle balya fiyatı..

Ynt: bugün itibariyle balya fiyatı..

5 sene önce de böyle dedıler dı. Bende balyacı tuttum tanesini 1,25 den yaptırmıstım 2000 adet. 2 sene durdu bir Allahın kulu sormadı. Gençler geceleri ısınmak için kullanıyorlardı. Baktım olacağı yok zaten çürümüştü çoğu. Verdim ateşi :) bu senede 1000 dönum bugday sapı var kabala alan olursa satarım yoksa ne balye yaparım nede saman.

bu gidişle hem hayvan hem et fiyatları düşer,mesela benım balyam yok hayvan aç satayım diyorum ama alacak adamın elinde de yok ki... pancar küspeleri biraz rahatlatır hayvancıları sonra yine sıkıntı.... bolarka yediremezler... en olmadı pancarı pateyi doğra doğra ver inek yesin :D o da diyabet hastası yapıyormuş ineği

murat_saribas link=topic=57620.msg618894#msg618894 date=1344099247' Alıntı:
saman para etti slaj da geri kalmaz 20 kuruşu görür
ben saman yerine slajı tercih ederim. Cihan bilader duy sesimi.:D
tümosancı sefa link=topic=57620.msg618822#msg618822 date=1344069085' Alıntı:
nail abi haleen duruyormu tarlada duruyorsa gelip baglıyım ben hemen bizim burda da 15 16 istiyolar ardiyeden ama kışa kadar ne olur bilemiyorum
Yağmur yağdı, biçerin işi bittiği için gönderdik, balya makinası köyde bağlamadan bırakmaz biçerci.:D
alakazem_43 link=topic=57620.msg618788#msg618788 date=1344034674' Alıntı:
NAİL ABİ.. balya işi çıkarmı sizin orda makinayı sürelim o tarafa?
Bu sene iş çıkmaz, sap kısıtlı be Kazım.
anayurtlu 3105d link=topic=57620.msg618746#msg618746 date=1344022052' Alıntı:
abi ucuzluğu bişey değil adam bide parayı vermeden kaçtı ;D bize kalan tarlanın birini toplamayı unutmuş 50 balya var tarlada duruyo kimseyi yanaştırmıyoz tarlaya ;D ;D
vah vah, üzüldüm bak şimdi. Kalan balyaları taşı bir kenara ıslatma. İyi bir cep telefonu alır sana 50 balya.

çiftçilik tam sanş ya :D
daha önce hayvancılık çok güzel diyorduk düveleri 6bine veriyorduk şimdi yarısına düştü bu senede domates ve yonca burda yok çok rabet görüyor 14 liradan balyayı satanlar war.. bakalım seneye ne olucak :)

Arkadaşlar, gerçek olan bir şey varsa o da Türkiye ' de kaba yem açığının olduğudur.
Ne yaparsanız yapın balyaları erkenden ve aracıdan değil üreticiden almaya bakın. Yoksa çok pis yolunursunuz.
Ben bu yaz 650 dekar korunga yem bitkisi hasat ettim. Ramazan nedeni ile balya taşıyacak adam bulamadım, bulduklarım da çok fazla fiyat çektiler. Taşıma+depolama malıyetlerı ve bazı diğer riskler yüzünden hepsini sattım. Hiç bir nakit sıkıntım yoktu, 1 ay daha elde tutsam daha fazla para edeceğini de adım gibi biliyordum.
Allaha çok şükür benimle ölmüş eşek pazarlığı yapmak isteyenlerin eline düşmedim. Malımı olabildiğince simsarlara değil de hayvancılıkla uğraşan ihtiyaç sahiplerine satmak nasip oldu. Gönül isterdi ki bunun ticaretini yapanlara 1 balya bile vermeden hepsini ihtiyaç sahiplerine satabilseydim. Bizim yetiştiricimizde de hata yok değil, neden üreticiden daha ucuza balya almak varken aracı simsarlardan çok daha pahalıya balya alıp kendilerini yoldururlar anlamak mümkün değil. :)