Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar..
bugün td75b ile tümosan 5255 in yakıtlarını denedik yüksüz-düz yolda ve normal kullanımda(max.20 gaz) deneme yaptık her 2 traktörüde serumlama yaptık ve yine her 2 traktöre 35şer liralık(7.7 litre) mazot koyduk ve seviyeyi işaretledik her 2 traktörüde aynı kişi kullandı yani önce tümosanı sonra tdyi sırayla denedik bizim için kmde yakılan yakıt önemli olmadığı için net bir km hesabımız yok fakat her 2 traktörde aynı rotayı izledi ben NH sahibi olarak benim traktörün yüksek beygirli olduğundan fazla yakacağını tahmin ediyordum fakat bidonları işaretli seviyeye kadar doldurunca herşey ortaya çıktı tümosan 22.64 lira--td 15.64 lira yakıt yaktı...
yakıtları shellden aldık pompa fiyatı 4,56 lira/litre
deneme belki çok eşit şartlarda değil 5255 biraz ağır bir traktör hız olarak td daha seri bir traktör fakat tümosan sahibi abi 100 saate kadar düz yolda 3600 lira mazot yakmış ve durumdan şikayetçi bende benim traktör az yakıyor diyince deneme yapmak istedi bizim mantığımıza göre NHnin her şekilde fazla yakması gerek çünkü nh 75bg tümo ise 55bg aradaki beygir farkına bakılınca fazla yakması gerek diye düşündük denedik fark ortada...
böyle maceralı bir gün geçirdikten sonra akşam üzeri servise gidip hem bidonu söktürdüm hemde 50 saatlik ilk bakımı gelmişti onu yaptırdım bakım kitine 270 lira ödedim kit orjinal olduğundan işçilik ücreti ödemedim...
NH TD75B
TÜMOSAN 5255
yakıtları shellden aldık pompa fiyatı 4,56 lira/litre
deneme belki çok eşit şartlarda değil 5255 biraz ağır bir traktör hız olarak td daha seri bir traktör fakat tümosan sahibi abi 100 saate kadar düz yolda 3600 lira mazot yakmış ve durumdan şikayetçi bende benim traktör az yakıyor diyince deneme yapmak istedi bizim mantığımıza göre NHnin her şekilde fazla yakması gerek çünkü nh 75bg tümo ise 55bg aradaki beygir farkına bakılınca fazla yakması gerek diye düşündük denedik fark ortada...
böyle maceralı bir gün geçirdikten sonra akşam üzeri servise gidip hem bidonu söktürdüm hemde 50 saatlik ilk bakımı gelmişti onu yaptırdım bakım kitine 270 lira ödedim kit orjinal olduğundan işçilik ücreti ödemedim...
NH TD75B

TÜMOSAN 5255