Bugün traktörümü az daha kaybediyordum ( ibretlik konuk )

Ynt: Bugün traktörümü az daha kaybediyordum ( ibretlik konuk )

alipasalierkan link=topic=74464.msg875602#msg875602 date=1396638650' Alıntı:
Geçmiş olsun. Bu tarz konulara çok dikkat etmek lâzım. Mümkünse garajda dururken bile şalterini kapatmak lâzım. Ben traktörlere hep yangın tüpü koyuyorum. Ne olur ne olmaz diye. Haşmet ' e de aldım. Fakat koymayı unutmuştum. Hatırlattığınız iyi oldu. Bir ara monte edeyim...

çok geçmiş olsun Allah korumuş.. (şalterlerini indir derken ..hangi şalterler bunlar ...kabin içerisindeki küçük küçük farklı renklerde olan şeylermi???)

öncelikle geçmiş olsun
malesef birçogumzuda yangın tüpü vs yok
su oluyor oda biyere kadar kurtarır sonrası sıkıntı
yalnız sizin durum biraz farklıymış 1 bardak su bile yeter demişsiniz

böyle bir durumda su yoksa kimsede yanınızda yoksa yada bölgede o an su bulamıyorsanız kaba bir tabir olacak ama fermuarı indirip işeyin
1 bardak çıkar illaki :D
güldüügme bakmayın bu şekilde söndürülen yangın oldu bölgemizde :D

şerefsiz fareye bak yer bulamamış da motorun içi ne mi yapmış yuvayı acayip bi iş verilmiş sadakan varmış sen yine de bigaribe yardım ed ALLAH rızası için

ilkertetik link=topic=74464.msg875637#msg875637 date=1396641036' Alıntı:
çok geçmiş olsun Allah korumuş.. (şalterlerini indir derken ..hangi şalterler bunlar ...kabin içerisindeki küçük küçük farklı renklerde olan şeylermi???)
Senin bahsettiğin renkli şeyler sigortalar.Şalter bazı traktörlerde akünün yanında oluyor .Kutup başını sökmeye gerek kalmadan elektiriği kesiyor.Erkuntlarda bu şalter mevcut.

Geçmiş OLsun, Traktörlerimizde Yangın Tüpü Olmaması Gerçekten Büyük Eksiklik... Artık Fabrikalar da Kendileri Tüp Koyacak Yeri Yapıyorlar Zaten...

Geçmiş olsun.Benzer bir olay bende yaşadım.Edindiğim tecrübeleri paylaşayım sizlerle.Öncelikle fare denen malukattan canımız çok yandı.Eğer deponuzda ve çevresinde su yoksa yazın bu hayvanlar suya çok ihtiyaç duyuyor.Kaç tane şişe traktörde kalıyorsa patlatıyorlar içmek için.O yüzden traktörde su bulundurmak çare değil.Fare sıcak ortamı en güzel kaput içinde sağlıyor.O yüzden biz iş bitimi traktörlerin kaputlarını yukarı doğru açık bırakırız.Hem soğusun hem fare çalı-çırpı taşıyıp yatak yapmasın diye.Ayrıca traktörlerimizde kontağa giden elektiriği kesmekte kullanılan şalterler var(Sonradan yapılma).Bunlarıda kapalı konuma getiririz iş bitimi.Yangın tüpü bulundurulmalı ama kabin zaten dar kaçımız taşıyoruz orası tartışılır.Aslında güzel bir yere sabitlense neden olmasın.
Yaşadığınız olayda verilmiş sadakanız varmış.Eğer yangın, yağ hortumuna yada mazot devir daimine sıçrasa o tüp sizin motoru kurtarmayabilirdi.Son bir önlem olarakta traktöre kasko yaptırtmak lazım.(Ben yaptırmıyorum şahsen ama yaptırmam lazım.)
Kalın sağlıcakla... :)

Geçmiş olsun , yangın tüpü tüm satılan traktörlerde standart olmalı ve uygun bir yere monte edilecek bir düzen olmalı.
Allah korumuş , çok kötü sonuçlar doğurabilirdi.

Büyük geçmiş olsun... Bende bu sene 265 fergusonu garajdan çıkarttım bahçeye çıkarırken jantın arasındn bi fare düştü deylemedim.sonra benim köpek mototu paralıyo tırmalıyo havlarken engel olamadım sonra actım kaportayı mazot deposunla kaportanın arasına girmiş bir fare. o günden beri motoru garaja bile çeksem kutup başını çıkarıyorum...

Geçmiş olsun, ben geçen yıl yangın tüpü takmak için aparat sordum fabrikaya, yardımcı olmadılar, tesadüfen yangın tüpü almaya gittiğim dolumcuda çöpe atılmak üzere olan bir aparat gördüm çöpe atacak olunca parada almadı, temizledim boyadım traktörün yan tarafına monte ettim, fotoğrafını çekip paylaşayım, (paylaşma işini oğlana yaptırayım).