facebookta arkadaşım koymuş bende oradan aldım paylaştım ve bu kişiler kangal üretimi yapıyor asla köpek dövüştürmezler
Bu fotoğraf uzun zamandır internette dolaşıyor. Ben de bazen denk geliyorum bu fotoğrafa. Arkadaşınıza mı ait bu fotoğraf?
Fotoğraftaki köpek kesinlikle kangal değil. Ülkemizde kangal çiftliği diye isimlendirilmiş çoğu çiftlikte kangal yok. Genelde kırma köpekler üretiliyor. Hatta devlet çiftliklerinde bile onlarca kangal kırması köpek bulabilirsiniz. Kendimi bildim bileli Türk Çoban Köpeklerine ilgiliyim. Araştırırım, üreticileri takip ederim. Eskiden kangallarımız da vardı ama köy hayatından kopunca onlar da gitti. Bu sebeple yukarıdaki yorumu yaptım.
Ülkemizde köpek dövüşü sektörü çok büyük. Bu tarz kırma köpekler de ya dövüş için ya da daha iri kangal görünümünde köpekler üretmek için üretilir. Ha kurt boğma ihtimalleri tabi ki de var. Ama emin olun bu köpek kurt boğmuş olsaydı, kurdun ölüsü de yanında olurdu. Kangal veya çoban köpeği üreticileri arasında kurtçu diye tabir ettiğimiz, kurt boğan köpekler üretmek övünç kaynağıdır ve fotoğraflarla, videolarla belgelenir. Burada sadece kan içinde bir köpek görüyoruz.