Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

Ya hayat arkadaşı olamayacak bir kadınla evlenmiş olmak için evlenmektense bekar kalmak öyle ölmek daha iyidir bence. Kocası asgari ücretle sabahtan akşama kadar çalışacak sırf karı şehirde rahat etsin diye.... bunu isteyen kadınla zaten olmaz. Allaha şükür ben 21 yaşındayım nişanlıyım. Nişanlım bursalı köyle alakası yok ama benden hevesli. Geçem yıl onun zoruyla susam ektim 10 dönüm geldi çalıştı benimle, bu yıl 20 dönüm ektirecek [emoji28]. Önemli olan bence eğitimli yada kendini eğitmiş biri olmalı. Yani hayatı paylaşmayı bilen sorumluluk duygusu olan başkalarını kendi rahatı için feda etmeyi istemeyen, eşi çalışırken yatmaktan utanan biri olmalı.
Mustafa senide,eşinide tebrik ederim.
Ve olması gerekenleri çok güzel anlattın.
Ömür boyu mutluluklar dilerim sana.
Nasibiniz bol olsun kardeşim.

Şimdi onunda kolayı var.
Sadece 1 yıl sürüyor.
Bir ev kiralama;
Sonra güvenlik sertifikası veya basit bir iş.
20 bin tl'ye bir araba.
Sonra bir buket çiçek. iş tamam.
Evlenip şehire götürüyor yengeyi.
2-3 ay sonra kiradan ve işten çık.
Yengeyide alll doğru köye. :)
Yusuf abi senden gazı aldım bu hızla yarın sabah köye taşınıyorum.Hanım boşarsa tüm ahali şahit suçlusu sensin [emoji1] [emoji1] [emoji12]

Şuan köyde yaşamak engel değil, asıl problem şu sosyal yaşam sıkıntısı ! Asıl sorun çifçiliğin bi meslek olarak görülmemesi ! Asıl sorun yaşam döngüsü içinde yerimiz olmaması!!

Yani aslında bizim yaptıklarımız boşuna! Düşünce ve fikir değişmedikce...

köydekiler de şehire gelmek istiyor sanki b.k var...köyde adam bulamadık ki ilacımızı attıralım gidip otomatik ilaç makinası aldık...millet ne meraklıymış şehir hayatına, maaşa..halbuki köyde yaşasa tavuğu eti yumurtası sütü peyniri olur...yok illa hazır olacak..burada ürün para edince millet şehirden ev almaya başladı..köyün yarısından çoğu yok..terk edilmiş havası var..
Malesef pek çok yerde aynı problem var

Ya hayat arkadaşı olamayacak bir kadınla evlenmiş olmak için evlenmektense bekar kalmak öyle ölmek daha iyidir bence. Kocası asgari ücretle sabahtan akşama kadar çalışacak sırf karı şehirde rahat etsin diye.... bunu isteyen kadınla zaten olmaz. Allaha şükür ben 21 yaşındayım nişanlıyım. Nişanlım bursalı köyle alakası yok ama benden hevesli. Geçem yıl onun zoruyla susam ektim 10 dönüm geldi çalıştı benimle, bu yıl 20 dönüm ektirecek [emoji28]. Önemli olan bence eğitimli yada kendini eğitmiş biri olmalı. Yani hayatı paylaşmayı bilen sorumluluk duygusu olan başkalarını kendi rahatı için feda etmeyi istemeyen, eşi çalışırken yatmaktan utanan biri olmalı.
Sen şanslı olanlardansın diyelim keşke allah herkese öyle bi eş nasip etse ama makesef pek çoğu ben köyde tozun toprağın içinde çalışamam ahırda b.k küreyemem diyo. Bide köyler iyice boşaldı can sıkıntısı sohbet edecek insan bulamama problemi var.

Bnce konuyu mustsfays duyuralim mustafa bu genc ciftci arkadaşlari tek tek everecez haberin olsun [emoji3][emoji3]