Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

a.mutlu link=topic=87017.msg1046059#msg1046059 date=1450309368' Alıntı:
Çiftçilik evlenmeye engel DEĞİL (Dİ)!!!!

Yakın bir geçmişe gözatalım.. Bizler kimin torunları kimler çocuklarıyız.
Koca YUSUF 70 küsür yaşına gelmiş kırkpınardan DELİ YUSUF güreşmek için haber yollar ama Koca Yusuf ' un pekte gücü kalmamıstır.olaydan hanımına bahseder hanımıda bey öküzün birini keselim yede gücün yerine gelsin der Koca Yusuf da öküzsüz kalma korkusuyla olmaz der.Hanımı namın gideceğine ökuz gitsin kazanamazsan öküzün yerine beni kosarsın der nitekimde güreslere katılır ve kazanır 2 çift öküz ve çeşitli hediyeler alır.
Kimin çocuklarıyız evin reisi yatmadan yatmayan sabah kalkmadan kalkan annelerin çocuklarıyız.
Peki şimdi ne oldu da bunları tartısır olduk...
Köy evi istemiyor kimse havuzlu bağ evi olsun mantığı yayıldı.
Bu gidişin temeli 80 ' lerde yeşilçam kusagında atıldı. köyün güzel kızını ya ağanın oğlu alırdı yada şehirden gelen zengin şımarık çocuk gariban çiftçi ya mapusa girerdi yada şehre çalışmaya giderdi.nesil böyle büyüdü toplum baskısı hep çiftçileri dışladı utanır oldu babam çiftçi demeye benim utandıgım gibi ve 8 yaşındaki oğlumun babasının yaptığı işi arkadaşlarına söyleyemediği gibi...
Utanma oğlum dedim biz üretmezsek kimse yiyemez biz kazanmassak harcama yapayız kimsede kazanmadan harcayamaz. Bu döngünün başlangıçı biziz herkes bir şekilde olsa biz üreticilere muhtaç
Hiç unutmam 1998 senesi İstanbuldayız bodrum katına Aydının bir köyünden gelin geldi yol tarafı yarım metre cam arkada biraz bahçe belki hafta sonları belediye parkı ona pek şahit olmadım o kadara hayatı sıkıştı belkide annesi istanbula kızını verdi diye seviniyordu. yarı açık ceza evi... bu mu ? yani şehir hayatı
Peki ya şimdi kimse köyü istemiyor neden sürekli uyutuluyoruz .Dizi furyası ortalığı kasıp kavuruyor herkes öyle bir hayat yaşamanın peşinde kimin eli kimin cebinde belli olmayan, yalan dolan,birbirinin kuyusunu kazmalar ne ararsan hepsi var. 2014 yılında evlilikler azaldı boşanmalar artı meclis komisyon kurma kararı aldı .Peki nereye gidiyoruz ALLAH yardımcımız olsun İNANÇ ' ımız kaybolmaya başladı.

Günümüzde 'Evlenilecek bay/bayanda' aranan özellikler, evlendikten sonra en iyi ihtimalle üçüncü-beşinci sıraya gerileyen hatta bazen sıralamaya bile girmeyen özellikler aslında. Asıl aranması dikkat edilmesi gereken konular ise tercih sırasında göz ardı ediliyor. Bu sebeple pembe bir aşk masalı gibi başlasada bir kabus olarak sonlanıyor. Paranın yenmediği, güzelliğin sivilceye bağlı olduğu, diploma ile eğitimin ( görgü, ahlak ) ölçülmediği anlaşılınca evlilikler kısa süre sonra boşanma ile sonuçlanıyor.

Evli olan bay-bayanlar daha iyi anlayacaktır. Eşinizin eğitim durumu, maddi durumu, güzelliği/yakışıklılığı aklınıza geliyor mu?
Mezuniyeti değil siz ve etrafınızla olan ilişkileri sizin için önemli olan.
Maddi durumu değil paraya 'amaç' mı 'araç' mı gözüyle baktığı dikkatimizi çeken.
Güzelliği/yakışıklılığı değil duygularının berraklığı bizi cezbeden, bağlayan...

ibrahim_11 link=topic=87017.msg1046053#msg1046053 date=1450307544' Alıntı:
trakkulüp ün kanayan yarası evlenme sorunu
valla bendede aynı sıkıntı vardı yaklaşık 4 senedir evlenmek için aracılar falan baya araştıryor ama bi türlü kısmet olmuyor
her kapıyı çaldımız ev araba iyi bi iş istiyodu
köydede durumlar şükür iyi herşeyimiz fazlasıyla var ama köyü kimse istemiyor
sonrabaktım olacağı yok bu işin önce bi araba aldım
sonra sıfır bi daire şimdi biraz daha rahat olur isteme işi derken yine olmadı neymiş fabrika çalışcakmışım
sonra yine olmadı 2 sene daha geçti ve tam dedim köyden gidicem sonra bi aracı ile bi kızla tanışma falan derken ilk görüşte ikimizde birbirimize sırılsıklam aşık olduk ne araba soran var ne ev nede fabrikada çalışcan dien yani anladımki birbirini sevdikten sonra köymüş şehirmiş hikaye çok mutluyum çok :)
hadi hayırlısı.düğüne geliriz artık :D

ibrahim_11 link=topic=87017.msg1046057#msg1046057 date=1450308441' Alıntı:
doğru diyosun aslında şurda son 4 senedir evlenenlerin tamamı gitti köyden bende köyü sevdim için kaldım köyde ve şimdiye kadar evlenemedik ama bi kısmetim var şimdi sonu iyi olur insallah
inşallah abi Allah mutluluğunuzu daim etsin

Köylü nedir diye sorduğumuzda

Köylü milletin efendisi olmaktan çıktı artık çiftçi küçük görülüyor ne kadar tarlan dekarın olursa olsun sen patronluk yapmazssan kendin çalışırsan küçük görüyorlar illaki bu türkiyede patron olucaksan ezilen diğil ezen olucaksın modern hayatın olucak ve insanları****** ( böyle küçümseyenleri)

Ve birazda cahillik ve gerilik var köylü insanlarda örnek veriyorum Türkiyede Hapishanelere bi bakın Çoğu şehirli diğil köylüdür veya okumamış cahil insanlardır aynı şey. Kavede oturan birine ailevi küfür et öldürmeye kalkar kavga et dayak et öldürmeye kalkar hakkını ye öldürmeye kalkar tartış boşar yemek yapmasın hanımın boşar sinirlensin dine kitaba A**ah ' a küfr ederler ( haşaa)

Ve köylü ben cidden şehit olduğum olaylardan dolayı 100 dekar bağı vardı 5-6 yılda 5 dekar yeri kaldı ipotek verdi kredi çekti ödeyemedi satıldı neden ? Çünkü kumar var Alkol desen su niyetine içiyor sudan çok alkol içiyor Meyhanelerde karılara para basıyor

Senin evde gül gibi hanımın var gidip meyhanelerde orda burda evin rıskını yiyor..

Alkol olayı Desek Alkol içilir içilmez demiyor ama 2 kadeh 3 kadeh içilir ağzını siler yatarsın köylerde böyle olmuyor hele düğünlerde Kasa kasa bira içiyor istifra edesiye kadar içiyor K bakmasın kimsede yani Bu yüzden Köylü de bunu kendisi biliyor belkide eskiden de öyleydi oğlunu kızını okutmak için şehir lerde yaşatmak için canla başla okutuyor ve köydende kimseye vermek istemiyor Severlerse damat Köyde durmayacak kızın çalıştığı yerleden iş bulacak yada o da okuyacak Üniversite bitirecek.. Yani sistem bu Tabi bu eskiden %95 böyleydi
Şimdi nasıl bilmiyorum..

Şehirdede var ama şehir modern hayat insanlar modern
( Cahil dostun olacağına okumuş bilmiş düşmanın olsun Ona göre savaşır ) diye bir söz var kimisine göre doğru kimisine göre yanlış tartışılır mı evet tartışılır Köyde Şiddet çok şehire göre Artık yok Kadına şiddet bi nebze adelet daha arttı Eskiden Adamlar karılarını döver ayrılırdı ama kaçan kadınlar bişey yapamazdır içer gelir döverdi bu da zihinlere sabitlendi işte bunlardan dolayı hep Çiftçi diğilde köylü küçük görünüyor.

Artık çevremde de çoğu hapse mezara gitti artık eskisi gibi yok Ama genede köylü zihniyetler aynı onlar değişmedi..

CAHİLLİK VE BU OLAYLAR KALKMIŞ OLABİLİR KİMSE GICIK YORUMLAMASIN AMA NE DEĞİŞMEDİ BİLİYOR MUSUNUZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM..

ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ BUNDAN SONRADA DEĞİŞMEZ gibi Allah Kimseyi zora Sokmasın gönlüne göre Versin herkezin.

valla arkadaşlar çok guzel bır konu açtınız telefondan takıp ettım ama yorum yazamadım malesef bır çok koylu kızı boye davranıyor erkeklere eskışehırlı kardeşım şehır hayatını çok guzel anlatmış tekırdağlı arkadaşımda kızlara rest çekmış ama hayat orta yolu bulmakla mumkun bence evlılıği ertelemeyın hayat kısa arkadaşlar evleneceklere allah hayırlı kısmet nasıp etsın

eminyarkin link=topic=87017.msg1045706#msg1045706 date=1450210171' Alıntı:
çiftçilik evlenmeye engel değil tabiki(?) önce en kralından traktörün olacak(100 beygir ve üstü mümkünse sıfır)sonra köyde hatırı sayılılır arazin(400 500 dönüm)sonra köyde kendine ait müstakil bir evin(kaynana dan ayrı)sonra en kralından birde araba(mümkünse pickup tarzı arazi aracı)bunun yanında şehirde birde ayrıyeten bir daire(kira getiren cinsinden) bütün bunlar mevcut ise tabikiiiiiii.
Olmayınca olmuyor bizim bi arkadaş geçenlerde kız isteme gitti kapıda t6090 (165 beygir sıfır) var bi transporter var 1000 dönümden fazla tarla geçim sıkıntısı hiç yok kızın babası aylık 5000 tl maaşın varmı diye sormuş bizimkinin amcasıda bizim oğlan aylık 5000 tl ye çalışmaz bile demiş ama nafile herşey kader kısmet

memati_06 link=topic=87017.msg1046434#msg1046434 date=1450422562' Alıntı:
Olmayınca olmuyor bizim bi arkadaş geçenlerde kız isteme gitti kapıda t6090 (165 beygir sıfır) var bi transporter var 1000 dönümden fazla tarla geçim sıkıntısı hiç yok kızın babası aylık 5000 tl maaşın varmı diye sormuş bizimkinin amcasıda bizim oğlan aylık 5000 tl ye çalışmaz bile demiş ama nafile herşey kader kısmet

Aylık 5 bin TL ' ye doyacak kızı almadıkları iyi olmuş. Allah akıl fikir versin. Onu diyen kız babasının 5 bin lira ayılığı varmış ki kızın anasını almış.

memati_06 link=topic=87017.msg1046434#msg1046434 date=1450422562' Alıntı:
Aynen dediginiz gibi. Aylık gelirin varmı dedi gorustugum kız. Aylık gelirim yok sezonluk gelirim giderim su dedim.
Kız aylık gelir olsun asgari ücret olsun dedi iyimi
Yeri geliyor ben günde bir asgari ücret parası kazanıyorum dedim ama nafile.
Sonradan duydum güvenlik görevlisi koca bulmuş, bir sene sonra kocasıni işten çıkarmışlar. Şuan koca işsiz ve ayrılma noktasına gelmiş.

Mevlam hepimize hayırlı bir eş, hepimizide o eşe hayırlı koca olmayı nasip etsin.

omeryucel link=topic=87017.msg1046478#msg1046478 date=1450430805' Alıntı:
Aynen dediginiz gibi. Aylık gelirin varmı dedi gorustugum kız. Aylık gelirim yok sezonluk gelirim giderim su dedim.
Kız aylık gelir olsun asgari ücret olsun dedi iyimi
Yeri geliyor ben günde bir asgari ücret parası kazanıyorum dedim ama nafile.
Sonradan duydum güvenlik görevlisi koca bulmuş, bir sene sonra kocasıni işten çıkarmışlar. Şuan koca işsiz ve ayrılma noktasına gelmiş.

Mevlam hepimize hayırlı bir eş, hepimizide o eşe hayırlı koca olmayı nasip etsin.

Abi zaten para için evlenen kızdan hayır gelmez :)

Aygün ATALIK link=topic=87017.msg1045866#msg1045866 date=1450270383' Alıntı:
beni sevdiğim işten koparacaksa millete hamallık yaptıracaksa varsın gelmesin arkadaş çokta umrumda.
bekara karı boşamak kolay dedikleri bu oluyo herhalde

serdar38 link=topic=87017.msg1046551#msg1046551 date=1450449259' Alıntı:
bekara karı boşamak kolay dedikleri bu oluyo herhalde
Yanlışım varsa affola. Daha yaşım 16 görüldüğü gibi. Ben sadece evliliğin artık fabrikada çalışmaya bağlı olmasından yakınıyorum abi. Şimdi sana bi örnek 3000 lira maaşla sevmediğin bi işte çalışıyosun her sabah ayakların geri geri gidiyo mutlu bi yaşantı sürebilirmisin? Bide sevdiğin bi işte atıyorum gelirin 1500 1800 lira arasında hangisini seçersin?

Aygün ATALIK link=topic=87017.msg1046623#msg1046623 date=1450456972' Alıntı:
Yanlışım varsa affola. Daha yaşım 16 görüldüğü gibi. Ben sadece evliliğin artık fabrikada çalışmaya bağlı olmasından yakınıyorum abi. Şimdi sana bi örnek 3000 lira maaşla sevmediğin bi işte çalışıyosun her sabah ayakların geri geri gidiyo mutlu bi yaşantı sürebilirmisin? Bide sevdiğin bi işte atıyorum gelirin 1500 1800 lira arasında hangisini seçersin?

baştan haklı gibi gözüksen de fedakarlık yapmadığına gün gelip pişman oluyorsun. şöyle ki : bu gün tek kişisin 1500-1800 yetiyor. yarın iki kişi oluyorsun bu rakamlara idare ediyorsun. çocuk olunca o rakamlar yavaş yavaş yetmemeye başlıyor.hele ki üniversite başlamaya gör senin yazdığın rakamlar çocuğun okul, apart,ulaşımına yetmiyor. birde bunun evlenmesi var . işte o zaman iş çığrından çıkıyor. keşke diyorsun sevmediğim iş olsun da getirisi bol olsun çoluk çocuğum kendine rahat bir düzen kursun.

şehirde yaşıyoruz tamamda trakkulupçünün kaderi heryerde aynı
değiştiricem ama ben bunu lan şu kızı bir ayarlıyamassam en çokta yaktığım gaza yanarım :D

Aygün ATALIK link=topic=87017.msg1046623#msg1046623 date=1450456972' Alıntı:
FEHİM link=topic=87017.msg1046686#msg1046686 date=1450463332' Alıntı:
baştan haklı gibi gözüksen de fedakarlık yapmadığına gün gelip pişman oluyorsun. şöyle ki : bu gün tek kişisin 1500-1800 yetiyor. yarın iki kişi oluyorsun bu rakamlara idare ediyorsun. çocuk olunca o rakamlar yavaş yavaş yetmemeye başlıyor.hele ki üniversite başlamaya gör senin yazdığın rakamlar çocuğun okul, apart,ulaşımına yetmiyor. birde bunun evlenmesi var . işte o zaman iş çığrından çıkıyor. keşke diyorsun sevmediğim iş olsun da getirisi bol olsun çoluk çocuğum kendine rahat bir düzen kursun.
estagfirullah ne yanlışı.fehim abininde dediği gibi geçim başa düşünce işin cinsi sevgisi değil getirisi ön plana çıkıyor.ben o yüzden söylemiştim o sözü.

Ne yazık ki bizim buralarda da öyle ..
Çoğunlukla kızımız büyükşehire gitsin rahat etsin,köy işinden uzak olsun diye dışarı tercih ediliyor. Bu yüzden köylerde genç de kalmadı artık ,askerden gelen büyükşehirlere çalışmaya gidiyor.

Ben 15 yaşındayken köyden sehre geldim çalışmak için sehir hayatı daha cazip geldi o anki akılla bi cafede çalışmaya başladım işi ögrendim koye gitmez oldum sadece babam koye gider ıslerı ustun koru halleder GUN ıcınde donerdı ben işimde ilerlemeye basladım iyi bi Cafeninişletme sefi oldum gel zaman git zaman cafe el değiştir di ve işsiz kaldım işletme sefiyken Bosda kaldım o sene de babam elmalardan guzel para kazandı (malatyalıyım) ondan sonra kayısı ekmeye ka ra r verdım 300 kok kayısı ekecem elmam da var bos arazimede baska seyler ekecem kışları geri sehre dönecem kabaca bu gelelim sehordeyken cafede çalışırken beraber olduğumuz kızlar gezdıgımız kızlar hep gunluk du gez toz hava at kendını kanıtlamaya calıs anladım kı hepsi bos onemlı olan hem köy işini hem sosyal hayatını bı arada göturmek ne tamamen koyde ne tamamen sehırde yaşanmaz kışları sehre gel kafa dinle dinlen yazları al aileni koye git koyde kafa dinle ben meyve ektıgım başından ayrılma fırsatım oluyor sosyal hayata zaman ayırabliyorum demem oki once para sonra sosyal yasam sızı boyle kabul etmeyenlerı bence elinizin tersiyle sizler itmelisinız

" Bekar hanım boşamak kolay gelirmiş".
Evli olanada "nasip acele etme, seni kabullenmeyeni sil gitsin" demek kolay geliyor herhalde.

Not: Evliyim.