Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
Günümüzde 'Evlenilecek bay/bayanda' aranan özellikler, evlendikten sonra en iyi ihtimalle üçüncü-beşinci sıraya gerileyen hatta bazen sıralamaya bile girmeyen özellikler aslında. Asıl aranması dikkat edilmesi gereken konular ise tercih sırasında göz ardı ediliyor. Bu sebeple pembe bir aşk masalı gibi başlasada bir kabus olarak sonlanıyor. Paranın yenmediği, güzelliğin sivilceye bağlı olduğu, diploma ile eğitimin ( görgü, ahlak ) ölçülmediği anlaşılınca evlilikler kısa süre sonra boşanma ile sonuçlanıyor.
Evli olan bay-bayanlar daha iyi anlayacaktır. Eşinizin eğitim durumu, maddi durumu, güzelliği/yakışıklılığı aklınıza geliyor mu?
Mezuniyeti değil siz ve etrafınızla olan ilişkileri sizin için önemli olan.
Maddi durumu değil paraya 'amaç' mı 'araç' mı gözüyle baktığı dikkatimizi çeken.
Güzelliği/yakışıklılığı değil duygularının berraklığı bizi cezbeden, bağlayan...
a.mutlu link=topic=87017.msg1046059#msg1046059 date=1450309368' Alıntı:Çiftçilik evlenmeye engel DEĞİL (Dİ)!!!!
Yakın bir geçmişe gözatalım.. Bizler kimin torunları kimler çocuklarıyız.
Koca YUSUF 70 küsür yaşına gelmiş kırkpınardan DELİ YUSUF güreşmek için haber yollar ama Koca Yusuf ' un pekte gücü kalmamıstır.olaydan hanımına bahseder hanımıda bey öküzün birini keselim yede gücün yerine gelsin der Koca Yusuf da öküzsüz kalma korkusuyla olmaz der.Hanımı namın gideceğine ökuz gitsin kazanamazsan öküzün yerine beni kosarsın der nitekimde güreslere katılır ve kazanır 2 çift öküz ve çeşitli hediyeler alır.
Kimin çocuklarıyız evin reisi yatmadan yatmayan sabah kalkmadan kalkan annelerin çocuklarıyız.
Peki şimdi ne oldu da bunları tartısır olduk...
Köy evi istemiyor kimse havuzlu bağ evi olsun mantığı yayıldı.
Bu gidişin temeli 80 ' lerde yeşilçam kusagında atıldı. köyün güzel kızını ya ağanın oğlu alırdı yada şehirden gelen zengin şımarık çocuk gariban çiftçi ya mapusa girerdi yada şehre çalışmaya giderdi.nesil böyle büyüdü toplum baskısı hep çiftçileri dışladı utanır oldu babam çiftçi demeye benim utandıgım gibi ve 8 yaşındaki oğlumun babasının yaptığı işi arkadaşlarına söyleyemediği gibi...
Utanma oğlum dedim biz üretmezsek kimse yiyemez biz kazanmassak harcama yapayız kimsede kazanmadan harcayamaz. Bu döngünün başlangıçı biziz herkes bir şekilde olsa biz üreticilere muhtaç
Hiç unutmam 1998 senesi İstanbuldayız bodrum katına Aydının bir köyünden gelin geldi yol tarafı yarım metre cam arkada biraz bahçe belki hafta sonları belediye parkı ona pek şahit olmadım o kadara hayatı sıkıştı belkide annesi istanbula kızını verdi diye seviniyordu. yarı açık ceza evi... bu mu ? yani şehir hayatı
Peki ya şimdi kimse köyü istemiyor neden sürekli uyutuluyoruz .Dizi furyası ortalığı kasıp kavuruyor herkes öyle bir hayat yaşamanın peşinde kimin eli kimin cebinde belli olmayan, yalan dolan,birbirinin kuyusunu kazmalar ne ararsan hepsi var. 2014 yılında evlilikler azaldı boşanmalar artı meclis komisyon kurma kararı aldı .Peki nereye gidiyoruz ALLAH yardımcımız olsun İNANÇ ' ımız kaybolmaya başladı.
Günümüzde 'Evlenilecek bay/bayanda' aranan özellikler, evlendikten sonra en iyi ihtimalle üçüncü-beşinci sıraya gerileyen hatta bazen sıralamaya bile girmeyen özellikler aslında. Asıl aranması dikkat edilmesi gereken konular ise tercih sırasında göz ardı ediliyor. Bu sebeple pembe bir aşk masalı gibi başlasada bir kabus olarak sonlanıyor. Paranın yenmediği, güzelliğin sivilceye bağlı olduğu, diploma ile eğitimin ( görgü, ahlak ) ölçülmediği anlaşılınca evlilikler kısa süre sonra boşanma ile sonuçlanıyor.
Evli olan bay-bayanlar daha iyi anlayacaktır. Eşinizin eğitim durumu, maddi durumu, güzelliği/yakışıklılığı aklınıza geliyor mu?
Mezuniyeti değil siz ve etrafınızla olan ilişkileri sizin için önemli olan.
Maddi durumu değil paraya 'amaç' mı 'araç' mı gözüyle baktığı dikkatimizi çeken.
Güzelliği/yakışıklılığı değil duygularının berraklığı bizi cezbeden, bağlayan...