Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

Yok babam yok insanin icinde olmali biseyler eşeğe altin semer taksan yine eşektir sözüm neclisten disari affiniza signirim maalesef kizlarimizin yetismedenmi diyelim cevre faktorlerindenmi diyelim artik neyse koy hayati onlara gore ayaklarina zincir vurmak gibi bisey sizden saklim yok abilerim kardeslerin gorucu usulu ile tanisip 3 gundur konustugum biri var bizim koy merkeze 15 dk iki lafinin biri carsida ev olacak koye git gel ben sadece yazdan yaza giderim oldu kendide koylu kizi ve emin olun evindeki yaptiklarinin hic birini benim evimde yapmayacak yasadigi köy merkeze 2 saatlik yol kisin yolu kapaniyor kayseriden bi haber yasiyor bana gelince kriterlerin ardi arkasi kesilmiyor
Allah gönlüne gore verfin anam hadi birbirimizi oyalamayalim dedim .
usta sen niye öyle yapıyon al ilçeye götür sonra bir yıl geçmeden o köye kendi gitmek ister zaten ilk tanışmada nerde oturacaza üç günde gelmeyin derim bekardan bekara tavsiye oldu ama şahsi tecrübe tanıştığınız gibi kesin evlenmek ister tavırda olmak yanlış kriterler havada uçuşur size alışınca kriterleri azalıyor [emoji16]

usta sen niye öyle yapıyon al ilçeye götür sonra bir yıl geçmeden o köye kendi gitmek ister zaten ilk tanışmada nerde oturacaza üç günde gelmeyin derim bekardan bekara tavsiye oldu ama şahsi tecrübe tanıştığınız gibi kesin evlenmek ister tavırda olmak yanlış kriterler havada uçuşur size alışınca kriterleri azalıyor [emoji16]
Ben oyle yaparak kendimi ona ezdirmem haci abi iki lafinin biri o olacaktir emin ol nereye diye aldin nereye getirdin der durursa isin ucu kotu boyutlara gider ne yapacaksam onu vaad ederim

Ben oyle yaparak kendimi ona ezdirmem haci abi iki lafinin biri o olacaktir emin ol nereye diye aldin nereye getirdin der durursa isin ucu kotu boyutlara gider ne yapacaksam onu vaad ederim
sende haklısın doğrudur ama bu kızlara kuzen yeğen tayfası bu fikirleri aklına pompalıyor. seninle tanışıp nasıl yaşadığını gördüğünde filimler değişiyor tabi üç günde canından bezdirene o kadar eyvallah etmeye gerek ailenle yaşıyorsan evlilik için yanlış karar vermeye hiç gerek yok.

Abilerim kardeslerim ben bu konunun aynisini 3 sene once acmistim ve 1 saatte 4 5 sayfa yazi yazildi simdi nekadar oldu bilmiyom bulabilirsem hortlatirim birde o mesajlara bakarsiniz simdi olaya girelim
Ben 29 yasindayim askarden 2008 son ayinda geldim 2009 dan beri evlenilecek kiz arayis icersindeydi bizim aile buyuklwri ben ozaman istemiyodum sonra 5 6 sene bole gecti sonra bi akraba araciligi ile gorucu tanistik kizin ilk dedigi araban varmi yok sehirde evin varmi yok isin varmi yok ben senle evnenmem dedi konu kapandi sonra bi baskasi kiz bise demiyo gorustuk anlastik annesi kibirli benim kizimi kimler istedi siz kim olyosunuz dedi moralim bozuldu kestirip attim 2 yil hic bu islerle ugrasmadim tek geldik tek giderim hicte sikinti etmedim benim arkadaslarimin 3 4 yasinda hatta 3 tane cocuk yapanlar oldu neyse birgun inat ettim cok caliscam diye 3 sene pes pese 6o donum kavun karpuz domatez yaptik gece gunduz uyumadim 3 kisi yetistirdik cokta guzel para kazandik sonra ilk sene 30 binliraya 1 yasinda araba aldim 2.sene sehirden 3.1 ev son senede 50 tane cumhuriyet altini yapip evlencek olan sansli kisiye bilezik yapmak icin sonra 2 sene evlenemedim yine o arada ev bombos duruyo birgun koyden bi akrabam birinin araciligi ile biriyle tanistirdi sonra bikacgun gorustuk kiz calisyo ayni yastayiz ailemle tanistirdim sonra ailecek gorusup anlastik hemen soz yaptik sonra nisan derken dugun icin gun alcaz amma kizin ailesi ben fabrikaya girmesem bu isi bozarim diyo o arada dugun gunu belli oldu davetiye basildi dugune 1 ay kaldi olmazda olmaz derken biz nikahta yaptik ailesi bozcak sonra kiz ailesine resti cekti dugun oldu bitti sonra halen beni ise girmedi diye huzursuzluk yapyolardi halen yapiyolar ama duymazdan geliyom 1600 liraya ben mumkun degil gwcinemem ev kendimin oldugu halde hem koyde dayali doseli evim var hem ilcede ama bi alisamadim sehire 2 ay sonra koye gitcem yazin gelmeyi dununmuyom mecbur hanimda gelcek cocuk biraz buyuse temelli koyde kalmayi dusunyom sehir hayati cok pahali heleki kisin dogalgaz parasi 400 den assa gelmez isinmak istiyosan insallah Allah herkezin gonlune gore verir

Abilerim kardeslerim ben bu konunun aynisini 3 sene once acmistim ve 1 saatte 4 5 sayfa yazi yazildi simdi nekadar oldu bilmiyom bulabilirsem hortlatirim birde o mesajlara bakarsiniz simdi olaya girelim
Ben 29 yasindayim askarden 2008 son ayinda geldim 2009 dan beri evlenilecek kiz arayis icersindeydi bizim aile buyuklwri ben ozaman istemiyodum sonra 5 6 sene bole gecti sonra bi akraba araciligi ile gorucu tanistik kizin ilk dedigi araban varmi yok sehirde evin varmi yok isin varmi yok ben senle evnenmem dedi konu kapandi sonra bi baskasi kiz bise demiyo gorustuk anlastik annesi kibirli benim kizimi kimler istedi siz kim olyosunuz dedi moralim bozuldu kestirip attim 2 yil hic bu islerle ugrasmadim tek geldik tek giderim hicte sikinti etmedim benim arkadaslarimin 3 4 yasinda hatta 3 tane cocuk yapanlar oldu neyse birgun inat ettim cok caliscam diye 3 sene pes pese 6o donum kavun karpuz domatez yaptik gece gunduz uyumadim 3 kisi yetistirdik cokta guzel para kazandik sonra ilk sene 30 binliraya 1 yasinda araba aldim 2.sene sehirden 3.1 ev son senede 50 tane cumhuriyet altini yapip evlencek olan sansli kisiye bilezik yapmak icin sonra 2 sene evlenemedim yine o arada ev bombos duruyo birgun koyden bi akrabam birinin araciligi ile biriyle tanistirdi sonra bikacgun gorustuk kiz calisyo ayni yastayiz ailemle tanistirdim sonra ailecek gorusup anlastik hemen soz yaptik sonra nisan derken dugun icin gun alcaz amma kizin ailesi ben fabrikaya girmesem bu isi bozarim diyo o arada dugun gunu belli oldu davetiye basildi dugune 1 ay kaldi olmazda olmaz derken biz nikahta yaptik ailesi bozcak sonra kiz ailesine resti cekti dugun oldu bitti sonra halen beni ise girmedi diye huzursuzluk yapyolardi halen yapiyolar ama duymazdan geliyom 1600 liraya ben mumkun degil gwcinemem ev kendimin oldugu halde hem koyde dayali doseli evim var hem ilcede ama bi alisamadim sehire 2 ay sonra koye gitcem yazin gelmeyi dununmuyom mecbur hanimda gelcek cocuk biraz buyuse temelli koyde kalmayi dusunyom sehir hayati cok pahali heleki kisin dogalgaz parasi 400 den assa gelmez isinmak istiyosan insallah Allah herkezin gonlune gore verir

Allah birlikteliğinizi daim kılsın.

Cemal abi ne güzel eşin kendi bildiğini yapıp seninle devam etmiş maalesef herkes biryerde asgari ücretle çalışmaya takmış. Dediğin gibi nasıl gecinilecek kimse orasını düşünmüyor..iyiki ev almışsın oturmasanda kiraya verirsin ordan gelen parayla bir ihtiyacını karşılarsın..sen halletmissin darısı tüm bekar kişilere🙂

cemal başkannn sen hallettın darısı diğer arkadaşlara ama gerçekten bu kadar stres yapmayın arkadaşlar bugun iş yerıne sabah gıttım arkadaş ver edıyor küfürü la nıye böyle sınırlısın dedım yıne bır kıza gıtmıs olmamış kızlar gerçekten mılletın psikolojısını bozuyor evlenmemek için sebeb çok sigara bıle bır sebeb hele bır evlende belkı bırakır adam be mübarek

Allah birlikteliğinizi daim kılsın.
Sagol Allh razi olsun cumlemizin insallah
Cemal abi ne güzel eşin kendi bildiğini yapıp seninle devam etmiş maalesef herkes biryerde asgari ücretle çalışmaya takmış. Dediğin gibi nasıl gecinilecek kimse orasını düşünmüyor..iyiki ev almışsın oturmasanda kiraya verirsin ordan gelen parayla bir ihtiyacını karşılarsın..sen halletmissin darısı tüm bekar kişilere🙂
Ilk basalarda esimde fabrikada calismami istiyodu sonra kabullendi
cemal başkannn sen hallettın darısı diğer arkadaşlara ama gerçekten bu kadar stres yapmayın arkadaşlar bugun iş yerıne sabah gıttım arkadaş ver edıyor küfürü la nıye böyle sınırlısın dedım yıne bır kıza gıtmıs olmamış kızlar gerçekten mılletın psikolojısını bozuyor evlenmemek için sebeb çok sigara bıle bır sebeb hele bır evlende belkı bırakır adam be mübarek
Amin baskan

Kızları anlamak çok zor abi ciddi düşünüp sevgili oluyorsun baya zaman geçiyor çok ararsan sıkma beni diyorlar bu sefer aramayinca kimle konuşuyorsun oluyor daha ciddi yola girmeden bitiyor 😀

Konuyu baştan aşağı okudum herkesin ortak sorunu köyde kalana kız yok kardeşim hadi başka kapıya. Cemal abi sen başarılı olmuşsun bu konuda Allah analı babalı büyütsün oğlunu. Bu konuda faydali biz gençlere referans oluyor ileride lazım olucak, herkese teşekkürler.

Tek sıkıntı :
-bilinçsiz nesil
-paraya tamah
-rahat hayat
-bencillik

En büyüğüde dış baskılar

Kişiyi kendi özgürlüğüne bıraksalar herşey normal olur.

Örnek vereyim : bi arkaşımla oturduk konu buraya geldi. Dedim ki sen olsan bnimle bu şartlar altında evlenirmiydin dedim. (7 yıllık can dostu)

Cvp şu : bnim için meslek, para, mal, mülk, konum, statü fark etmez. İnsan olması bana deger vermesi bunu göstermesi önemli. Kız kendi sivil havacılık okuyo,
Peki kabul edermiydin dedim : bn ederdim ama ailem istemezdi ailem istese ikna etsem çevre faktörü var bide onlar ailme büyük baskı yapardı.

Şimdi problem demekki kızda değil ailede başlıyo.

Buna ragmen bi çok abim arkadaşım evli köyde ve kızlar Üniversitesi mezunu. 😄 bilinçli aile bilinçli insan.

Kimisi paraya tenezzül eder kızını zengin birine verir kız dayanamaz atar gelir. Aileye hayat zindan olur. Kimisi de okul falan düşünmez kızı mutlu olsun ister istediğiyle evlendirir. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

Etrafta veteriner teknisyenligi, ziraat ve ya zootekni okul varsa oralara takilin, isleri zaten hayvanla ciftlikle onlarin, 4 yillikokuyan belki nazlanir ama iki yillik okuyan icin de iyi olur. Yuz gorumlugu birkac hayvan alirsiniz, kadin girisimci , genc ciftci diye kredi aliverir bir kucuk isletmesi de onun olur. Hem gecime yardimi olur, hem sizin yukunuz hafifler hem o da okudugundan faydalanir kendi parasini kazanir. Hele bir deneyin, takilin kantine, okul cevresindeki yerlere staj icin cagirin falan, ugrasin biraz, holsteinin nazi onlardan fazla, hemen bikmayin, ugrasin.

yenice laf ortaya düştü bu konu çok uzar mıllet evlenemıyor arkadaş haydı bakalım dertlerı dökmeye ıyı kı okulu okudum da esimi buldum yoksa bende kalırdımm