çiftçilik mi memurluk mu?

Ynt: çiftçilik mi memurluk mu?

Ahmet745 link=topic=47611.msg458987#msg458987 date=1319229061' Alıntı:
benim tavsiyem memurluk 10 sene önceki durum olsa tereddütsüz çiftçilik 10 sene önce bizim köye tırlarla gübre geliyodu ağaç başı 4 5 kilo gübre atn vardı ama şimdi 1 kilo dahi atamıyoruz ben sulu tarımla uğraşıyorum biz 2002 yılına kadar her sene 10 dönüm yer alıyoduk şimdi elimizdekileri kaybetmemek için çabalıyoruz ayakta zor duruyoruz satmadık çok şükür ama bu şartlarda giderse dayanmak çok zor çünkü bizim sulu tarımda masraf daha çok ben 120 dönüm yer işliyorum bu sezon 4 ton mazot aldım harcadım ve şeftali 50 krştan gitti sen yap hesabını böyle bi kaç sene daha dewam ederse traktörleri takoza çekip giricez bi fabrikaya işe eldekileri kaybetmemek için çabalıcaz yani anlıcan bu (AMPUL) yandığından beridir hayatımız karardı....

Allah razı olsun abı bızım sıkıntılarımızı anlattıgın ıcın ahmet abı ye 100 de 100 katılıyorum aynı durumu yasıyoruz mal alırken mal satıcak duruma gelıyoruz...

Ben çiftçiliği sectim. İktisat bölümü mezunuyum ve paranin hesabının nasıl yapıldığını iyi bilirim. KPSS den a grubu memurluklarida tutturabilirdim ki benden tembel arkadaslarım kimi gumrukcu kimi vergi denetmeni kimi bankacı oldu.
Bana gelecek olursak bana çiftçilik daha makul geldi. Halim ' den memnunum Allah ' a yüzlerce kez şükürler olsun. Ama senin duruma gelirsek 200 dönüm arazi ve kuru tarim bence yapılacak is değil. Memur ol eğer bekar isen bide memur eş bulursun kendine ohhh çift maaş toz yok çamur yok :)

Buda sorumu şimdi, ben ilk yapılan memurluk sınavını kazandım, ilkleri yerleştiremediler adamı olanı aldılar yine adamı olmayan kaldı, haliyle biz köylü adamız öyle heryerde adamımız yok, arkadaşlar buldu girdi, benim puanımda yüksekti ama olmadı tabi zaten çiftçilik işlerinide yapageldiğimiz için devam ettim.

İnanın çalışması üretmesi şu kadar zor gelmez, gece yarılarına kadar çalışrım, gece saat 2,5 olur millet uyarır beni abi millet 2. rüyayı görüyo der zor bırakırım işi, sabah 6 da devam, onun için pekde benle çalışmaya gönüllü olan yoktur.

Bunlara rağmen hayatımda çok iyi bir gözlemciyim ve şunu net söylüyorum, eğerki hayatında düzen ve mutlu bir hayat isteyen varsa sırtını maaşı azda olsa devlete dayamalıdır, evine giriş çıkış saati belli olup akşam yemeğini sofrada efendice ailesiyle yemelidir, bizim gibi kepazelik çekip çok para kazanıp demire mazota gübreye vereceğine efendiler gibi yiyip içip yaşamak en doğrusudur.

Çiftçi milletin efendisidir sözü tarih oldu, ampul hayatımızı kararttı evet çok kazanç olsada yapılacak en son iştir zaten, benim imzama bakın okuyun eskiden beri bilinir çiftçilik kıymetlidir ama değeri çok az kişi tarafından bilinir ve anlaşılır, genelde toplum anlamaz.

Toplum genel olarak anlamadığı içinde kalabalık nüfusu bakmak yalnız başımıza bize düşer, ama en ufak bir sorununla ilgilenen olmaz, sorunlarla başbaşasındır, çalışmak çalışmak çalışmak kurtarır seni ancak, dediğim gibi düzensiz hayat yaşamaktır çiftçilik, kendi rahatını bozup para için mal mülk için kepazelik çekmek iş değil, bu dediklerimi yazın bi kenara, yeni nesil azıcık akıllı olun emi benim genç toy ve değerli gardaşlarım.

Çalışan adama yaptığı işin hakkını veren adama göre hiç farketmez her yerden ekmeğini kazanır ama ilerde yaşlanınca işler ters gidince mahsül para etmeyince zarar edince pişman olmayacaksan memurluğu seçmediğin için çiftçilik derim ben.. niye diye sorarsan kendi işinin patronusun ne amirin var ne müdürün, işe geç kaldın diye sana fırça çekecek amirin yok mesela çiftçilikte yada yıllık iznini kullanman için peşinde gezeceğin müdürn yok... ben şuan gümrük muhafaza memuruyum ama sorsan çiftçilik mi memurluk kesinlikle çiftçilik derim ama işte nasip geldik burada gümrükçü olduk

memurluk en iyisidir kardeş elin ayağın tertemiz alacağın para belli kar yağmaz dolu vurmaz bankamatiğe kartı sok maaşı al çiftçilikte ise yağmur yağar sıkıntı yağmaz sıkıntı tarlaya saçtın bi ot olacakmı olmayacakmı belli değil bildiğin kumar yani günahkar olmaktan başka bişey değil ALLAH bütün çiftçi abilerimizin kardeşlerimizin yardımcısı olsun işimiz zor

Şunuda herkes bilsin, nüfus arttı, artan nüfus bi iş beceripde para kazanamıyor, mecbur devlet politikası pirinç az zamlanacak olsa hooop dışardan getir ucuzlat, yani bu nüfus iş yapmaz 89 yıl oldu bi araba bile yapamadı kendi markası yok üretip satamıyor para kazanamıyor, dolmuşçu olmuş üç kuruşa beş köfte yok efendim onu satacak bunu satacak, üretmeden tüketmesi gerek aç yaşayamaz.

Mecbur üretileni ucuza tüketmek zorunda ve bunun yoluda çiftçinin ürettiğini son 10 yılda olduğu gibi tüketirken üreticiye para kazandırmadan yapmak zorunda, ben ikdisatçıyım, kıtlık bilimidir, bu aç kalmış milleti bedavaya doyurmak artık bizim görevimiz görünen köy kılavuz istemez, başkada çıkar yolu yok bu milletin, Allah yardımıcısı olsun bu milletin ne diyelim.

Diyeceğim o ki bu manzaraya göre çiftçiliği yapsanda otomatikman çiftçiye terliği ters giydirirler haberiniz olsun, çok çok mücadeleci vede yapacağınız tarımın zenaatkarı olunması gerekir, iştir evet ama bundan sonra bu ülkede yapılacak iş değil.

Bakın dev firmalara, hepsi gıda işleme şirketi kurar bi taneside tarla ucuz diye tarla satın alıp üretim yapıyomu?

neden yapmıyor biliyormusunuz?

o kadar masraf maliyete karşı kar marjı çok düşükte ondan

yoksa sabancı koç bile binlerce dönüm tarla alırdı, tarladan ucuz ne kaldı?

ama onlar sadece üçe alır beşe satar, marketçilik zart zurt, holdinglerin her işte yatırımı vardır bu işte yatırım yapamazlar

denedi doğan holding koç holding, kazanacaklarını bilsinler hücum ederler parası olanlar.

zarar ettiler kapattılar .

eğer kar marjı yüksek olsun zaten sana bana kalmazdı bu işler.

akıllı olun demem odur.

az kar marjına çalışacaksınız, çok çalışıp gece gündüz çok üretip kazandığınızıda yine demire ve girdilere vereceksiniz

sonuç efendilikten çok uzaktır akıllı olun akıllı.

bull trakmarket link=topic=47611.msg712253#msg712253 date=1362302610' Alıntı:
Şunuda herkes bilsin, nüfus arttı, artan nüfus bi iş beceripde para kazanamıyor, mecbur devlet politikası pirinç az zamlanacak olsa hooop dışardan getir ucuzlat, yani bu nüfus iş yapmaz 89 yıl oldu bi araba bile yapamadı kendi markası yok üretip satamıyor para kazanamıyor, dolmuşçu olmuş üç kuruşa beş köfte yok efendim onu satacak bunu satacak, üretmeden tüketmesi gerek aç yaşayamaz.

Mecbur üretileni ucuza tüketmek zorunda ve bunun yoluda çiftçinin ürettiğini son 10 yılda olduğu gibi tüketirken üreticiye para kazandırmadan yapmak zorunda, ben ikdisatçıyım, kıtlık bilimidir, bu aç kalmış milleti bedavaya doyurmak artık bizim görevimiz görünen köy kılavuz istemez, başkada çıkar yolu yok bu milletin, Allah yardımıcısı olsun bu milletin ne diyelim.

Diyeceğim o ki bu manzaraya göre çiftçiliği yapsanda otomatikman çiftçiye terliği ters giydirirler haberiniz olsun, çok çok mücadeleci vede yapacağınız tarımın zenaatkarı olunması gerekir, iştir evet ama bundan sonra bu ülkede yapılacak iş değil.

Bakın dev firmalara, hepsi gıda işleme şirketi kurar bi taneside tarla ucuz diye tarla satın alıp üretim yapıyomu?

neden yapmıyor biliyormusunuz?

o kadar masraf maliyete karşı kar marjı çok düşükte ondan

yoksa sabancı koç bile binlerce dönüm tarla alırdı, tarladan ucuz ne kaldı?

ama onlar sadece üçe alır beşe satar, marketçilik zart zurt, holdinglerin her işte yatırımı vardır bu işte yatırım yapamazlar

denedi doğan holding koç holding, kazanacaklarını bilsinler hücum ederler parası olanlar.

zarar ettiler kapattılar .

eğer kar marjı yüksek olsun zaten sana bana kalmazdı bu işler.

akıllı olun demem odur.

az kar marjına çalışacaksınız, çok çalışıp gece gündüz çok üretip kazandığınızıda yine demire ve girdilere vereceksiniz

sonuç efendilikten çok uzaktır akıllı olun akıllı.
eline sağlık baştan sona haklısın

ben hala daha açık öğretim işletme okuyan biriyim. Yaşım 22 açıköğretim olduğu için çiftçilik yapabiliyorum ama memurluk sınavını kazansam bile memur olmam. Allaha çok şükür durumumuz gayet güzel ama bu tarla çokluğundan ve yan gelir olarak birkaç dükkan ve ev kiralarının var olmasından kaynaklanıyor. Giderimiz elbette çok ama kazancımızda var 200 dönüm tarla kirası mazotudur gübresidir toğumudur vb. şeylerle senede 100bin kadar giderimiz oluyor. Aslında kuru tarım olduğu için hem memurluk yapıp hem çiftçilik yapabilirsiniz yada tarlaları kiraya verebilirsiniz.

memurluğu seç arkadaşım; 200 dekar arazi ile bişey olmaz!
tarlaları kiraya verirsin tarlalar yine sana kazandırır, emekli olunca( Allah kısmet ederse) tarlaları yine işlersin.
tarlalar hazır kenarda dursun.

DEDEM HEP SÖYLER BİN DÖNÜM TARLAN OLACAĞINA SABİT GELİRİN OLSUN DAHA İYİDİR...BURALAR SİZİN ZAMANI GELİNCE GELİN YAPIN ÇALIŞIN BEN BU KADR YAPTIM SİZ DAHA FAZLASINI YAPIN AMA BURDAN GİDİN DERDİ...BEN ASKERİ PERSONELİM KARDEŞİM VETERİNERLİK OKUYOR ULUDAĞDA HAFTASONLARI VE NÖBET VS İSTİRAHATLERİ DAHİL KÖYDEYİMDİR...ÇİFTÇİLİK BİTMİŞ DURUMDA ESKİDEN 40 DÖNÜM DOMATES ARTI 40 DÖNÜM ŞEKER PANCARIYLA 270 M ' 2 LİK EVİN KABA İNŞAATINI YAPMIŞTIK ŞİMDİ NERDE... AAAAA GÜN GELİYOR KÖYDE KALIPTA 2 İNEK BAKSAYDIMDA DİYORUM AMA YAZ OLUNCA 150 DÖNÜMLÜK MISIRIN İÇİNDE ÇALIŞIRKENDE İYİKİDE GİTMİŞİM DİYORUM...İKİ UCUDA B...DEĞNEK YANİ...AMA ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIĞIM İYİ SEVDİKLERİM YANIMDA DİYECEKSİN GERİSİ BOŞ...

:)))
Konu çetrefilli.
herkes kendince birşeyler döktürmüş.. Haklılar da.. Ama hesaba katılması gereken faktörler var.
Nasıl bir memurluk? Ben bir üniversitede Yardımcı Doçentim. Yani Öğretim üyesiyim. Kısmetse Doçent, Profösör olacağım.
Ama benim bölümümde evrak memuru da var. Sabah 8 ' de gelir akşam 5 ' te çıkar. Aldığı maaş bellidir.
Soruyu soran arkadaşa şunu söylemek isterim. Şayet memurluğu elde edebiliyorsa memur olsun. Ama eğitim aşamasında ise mutlaka üniversiteyi bitirsin. Çünkü eğitim farklı birşey. Ben lisansı yüksek lisansı ve doktoranın ilk yıllarını köyde çiftçilikle uğraşırken yaptım. Hoş çok fazla tarlamız da yok 250 dönüm sulu işliyoruz ama 40 dönümü kendimizin. Şu anda köyde abim var ve iktisadi olarak köyle ilgileniyorum. yazları köydeyim. Ama açıkçası şartlar zor. sosyal hayat köyde sıkıntı bir dengesizlik söz konusu. Yazın çok çalış, kışın çok yat.
genel olarak söylemek gerekirse..benim köyümün en zengininin yaşam standartları, refahı, vs bir memurdan fazla değil. Böyle bir meslek çiftçilik..düşün taşın, sigortası,tazminatı vs.

konu tarihi eski fakat dert güncel :D
günümüz şartlarında isterse bin dekar kendi adına tapulu arazin olsun ki böyle kişi sayısı çok azdır
gelir belli gider belli riskler belli çok kazanan çiftçinin çokda masrafı olur sadece sürümden kazanır birmiktar
yok eger kamuda çalışıyorsan degişik rakamlar olmakla beraber ögretmen veya polis maaşlarıda belli he birde bekarsan ve bir memur bayana gönlünü kaptırmışsan
ayda eve 5-6bin temiz para girer
yagmuru yok kuraklıgı yok kışı yok yazı yok
agada sensin paşada
fakat birde insanın sevdigi iş var
köyü seversin dogayı seversin hayvanları seversin ozaman çiftilik daha cazip derim

benim şuanda tek işim çiftçilik egitim hayatımı tamamlayıp tarih ögretmeni olmama ragmen üstüne birde yüksek lisans yapmama ragmen atama olmadıgı için veya kpssde gereken puanı alamadıgım için 2006dan buyana köyde çiftçilikle ugraşıyorum vede halada bekarım :D
köy şartlarında maddi durumum nekadar iyi olsada insanın aklının ucundan herzaman kamuda çalışmak geçiyor tabi bu kpss olayı varken imkankansız olsada :D

butür onalrca sebepe neden sayılabilir
buyüzden benim şahsi düşüncem kimse alınıp gücenmesin
sitedeki arkadaşalrımzıın da zaten birçogu çiftçilig i ek iş olarak yapıyorken
kimse dedesinin babasının tarlasına bahçesine güvenip illada çiftçilik demesin hele hele bu zamanda çok zor bu iş
gün olur miras bölünür ozaman dahada vahim olur memurluggu elinin tersiyle itenler kafasını taştan taşa vurur