comman rail Traktörlere takılan CHİP lerle 25 beygir ve tork yükseltme hakkında

Ynt: comman rail Traktörlere takılan CHİP lerle 25 beygir ve tork yükseltme hakkında

nailyetek link=topic=86165.msg1030690#msg1030690 date=1446156500' Alıntı:
Lamborghini dir o. :) Hacım benim.

Lombarini ' lerde sadece krank-piston degisimiyke guc artirilaniliyor diye biliyorum. Bendeki 9 ' luk mesela. 13 ' luk olsun istiyorum. Eger chip motora zarar vermeyecekse düşünürüm:

http://youtu.be/A2-iJ9tciK0

Ynt: comman rail Traktörlere takılan CHİP lerle 25 beygir ve tork yükseltme hakkında

Chip tuning işleri arabalarda sıkça yapılan bir işlemdir, traktörlerdede kesinlikle başarılı olacağını düşünüyorum.
Mesela 5430 diyelim 90hp traktör. Ama üretici her ihtimale karşı dayanıklılık konusunda 5430a 90hpden daha fazla güç kaldırabilecek bir şanzıman koymuştur. Tabi sadece şanzıman değil pompa, hidrolik vs. dede durum aynıdır. Birşeyi sürekli sınırlarda kullanırsanız eninde sonunda sıkıntı çıkarır bence. Chip tuning işininde aynen bu şekilde işleyeceğini düşünüyorum, traktörü sürekli sınırlarda kullanırsınız. Ama sınırı en ufak geçtiğinizde size ciddi manada masraf çıkartabilir.
Atalarımızın meşhur bir sözü vardır;
'Kaz peşinde koşarken evdeki tavuktan olmayın' :)
Sözü tam hatırlayamadım ama buna benzer bişeydi :)

nailyetek link=topic=86165.msg1030690#msg1030690 date=1446156500' Alıntı:
Lamborghini dir o. :) Hacım benim.
bizim burada bunu biliyoruz hacı. .

spor araba mevzusunda yanılmışım..
daha sonradan bu firmanın traktör bölümünü 75 ' li yıllarda
fiat ' a ve daha sonrada sdf bünyesine katıldığını okuyup
unutanlardanım ... :)
yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim...

bizim gibi sıra bağımsız silaj makinası kulananlar için çok güzel görünüyor
ama sonuçları düşününce gerek yok diyorum.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86165.msg1030768#msg1030768 date=1446221103' Alıntı:
bizim burada bunu biliyoruz hacı. .

spor araba mevzusunda yanılmışım..
daha sonradan bu firmanın traktör bölümünü 75 ' li yıllarda
fiat ' a ve daha sonrada sdf bünyesine katıldığını okuyup
unutanlardanım ... :)
yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim...
Yusuf emmi bizim lombardını 28,5 hp acaba yazılımla 35 hp olur mu :)

Bu chip uygulaması gereksiz masraf orjinal neyse o bence.

Ercan AYKUŞ link=topic=86165.msg1030790#msg1030790 date=1446227346' Alıntı:
Yusuf emmi bizim lombardını 28,5 hp acaba yazılımla 35 hp olur mu :)

Bu chip uygulaması gereksiz masraf orjinal neyse o bence.
olur canım. ..
bi yazılım atarız senin hp 300 olmakla kalmaz birde
markası ferrari olarak değişir ...
Ayrıca içine wc, yatak, mutfak ve veranda eklenir. .
:)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86165.msg1030890#msg1030890 date=1446242879' Alıntı:
olur canım. ..
Hacı bizim kralada bi muska yazdırsak, acaba az yakması için bir faydası olurmu? Batırdı benide, son çare dedim, acaba :(

nailyetek link=topic=86165.msg1030891#msg1030891 date=1446242973' Alıntı:
Hacı bizim kralada bi muska yazdırsak, acaba az yakması için bir faydası olurmu? Batırdı benide, son çare dedim, acaba :(
A9 tv ' ye hoşgeldiniz. .
olur hacı olur...
senin yaramaza bir muska yaparız. .
az yakar çok kaçar. .
akşamları ayak masajı sabah kahvaltı koyar..
geceyi karıştırma. :)
yok daha neler...

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86165.msg1030894#msg1030894 date=1446243213' Alıntı:
A9 tv ' ye hoşgeldiniz. .
olur hacı olur...
senin yaramaza bir muska yaparız. .
az yakar çok kaçar. .
akşamları ayak masajı sabah kahvaltı koyar..
geceyi karıştırma. :)
yok daha neler...
İşte beklediğim buydu, Baba Moderatör, Deutzcuların Reizi, can dostum benim, kış gelsede bi buluşma yapsak, kış gelmeden aman yanlış oldu. :D Özledim laa seni.

nailyetek link=topic=86165.msg1030896#msg1030896 date=1446243345' Alıntı:
İşte beklediğim buydu, Baba Moderatör, Deutzcuların Reizi, can dostum benim, kış gelsede bi buluşma yapsak, kış gelmeden aman yanlış oldu. :D Özledim laa seni.
hacı canın yerem
valla bende seni özledim. ..
ama bu sefer de sponsor bulup Otelde kalalım
bol bol vaktimiz olur inşallah

Toyota marka aracıma yaptırdım araçta gayet güzel oldu ancak yakıt tüketimi konusuna gelince öyle bir tasarruf yok... Artı takma cihazlarda devir oynatma gibi sıkıntılar doğabilir direk aracın kendi beynine yazılım yüklendi... Artıları aracınız gerçekten hissedilir bir güç artışı oluyor gaz pedalına dokunduğunuz anda bunu hissedebiliyorsunuz... 90 hp 190 tork olan araç 130 hp 300 tork üretmeye başladı... Araçlar bu gücü üretecek güce sahip ancak fabrikalar gerek bakımlarında aksaklık gerekse motor ve turbodaki yıpranmayı azaltmak amacıyla kısıtlanıyor... Bu yazılımda yapılan işlem turbo basıncını yükseltmek oluyor tabi emisyon değerleriyle oynanıyor... Eksilere gelince bakımlarını zamanından önce yaptırmanız gerekiyor, yakıt tüketimi artıyor.. Ayağınızın altındaki güç yerinde durmuyor cünkü... Ne kadar fazla güç o kadar fazla yakıt... Bu ikisi aynı oranda ilerlemekte...

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86165.msg1030890#msg1030890 date=1446242879' Alıntı:
olur canım. ..

Yok illa lombardını olacak 36 hp yeter yoksa şanzuman ve diferansiyele de atmamız gerekir :(

nailyetek link=topic=86165.msg1030891#msg1030891 date=1446242973' Alıntı:

Eyvahlar olsun Nail emmi :(
Chip tuning gidiyor muskaya filan başımıza ağırlık demiri yağacak :(

Bukadar yorumdan Kısaca şunu anlamamız gerekiyor sanırım motora faydali olduğu kadar zararı da olabilir erken rektefiye filan, bilinçli kullanılırsa zarar olmayabilir mesela dyna 4 şanzımanı 70 beygirden hemen hemen 200 beygire kadar hidroligi aktarma organları pompası v.s kullanılabilecek şekilde üretmisler..Bu beygir aralığında güç ve artırımı yapmak Traktore zarar vermeyebilir. Limiti 90 beygir olan carora şanzıman lı bi Traktörü 125 beygire çıkarırsak ortaya ciddi sorunlar çıkabilir. silaj rotavatör nakliyat gibi uygulamalarda güç artırımı iyi olacağı kanatindeyim..

IsKnDr link=topic=86165.msg1030674#msg1030674 date=1446149120' Alıntı:
Üniversite yıllarımda filtre,egzost ve ecufast yazılımlı 1.4 cıvıc hatcback in ozaman ki 1.6 16v Megane2 me rollingte 2 boydan fazla ara açmasını sağladı.Alan sapmasın fakat yazılım farkını gorduğum ilk andır

Atmosferik motora yazılım pek bişey katmaz 1.4 civic ' e 8 hp civarında alırsın hadi be dedirtçek bir + sağlamıyor sonuçta motorun doğal emişi bellli, turbo motorda asıl fark ortaya çıkıyor. Ayrıca Meg2 yi ayırmak 1.4 civic le zor hatta imkansızdır ilk başta hantaldır ama 4.vitese ulaştığında babasını bile tanımaz muhtemelen kısa mesafe yürüdünüz Meg2 ninde pilotajının zayıf olduğunu düşünüyorum.

dustero link=topic=86165.msg1031007#msg1031007 date=1446312920' Alıntı:
Atmosferik motora yazılım pek bişey katmaz 1.4 civic ' e 8 hp civarında alırsın hadi be dedirtçek bir + sağlamıyor sonuçta motorun doğal emişi bellli, turbo motorda asıl fark ortaya çıkıyor. Ayrıca Meg2 yi ayırmak 1.4 civic le zor hatta imkansızdır ilk başta hantaldır ama 4.vitese ulaştığında babasını bile tanımaz muhtemelen kısa mesafe yürüdünüz Meg2 ninde pilotajının zayıf olduğunu düşünüyorum.

Yıllardır bu işin içinde oldum.fakat ilk defa sizden boyle bir yorum aldım.aynı cıvıc 97 hb 2 gün sonra 1.4 meggy3 turbo 140 lıkla denedi.belki 3 boya yakın fark açtı.bir araçta rolling yaparken surucu hatası olarak ya geç basarsın,ya kesicide kalırsın yada en kotu vites kaçırırsın.bundan sonrası keyfe keder ;) denk araçlarda bir kaç,kilo bile 1-2 boy fark demektir her zaman bunu çoğu arkadaşımızda gorduk yaşadık.imkansız diye dusunuyordanız bu konu hakkında fazla bilginiz olmayabilir

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86165.msg1030898#msg1030898 date=1446243950' Alıntı:
hacı canın yerem
valla bende seni özledim. ..
ama bu sefer de sponsor bulup Otelde kalalım
bol bol vaktimiz olur inşallah
O işi bana bırak, misafir hane işi bende.

dustero link=topic=86165.msg1031007#msg1031007 date=1446312920' Alıntı:

IsKnDr link=topic=86165.msg1031106#msg1031106 date=1446329473' Alıntı:
Yıllardır bu işin içinde oldum.fakat ilk defa sizden boyle bir yorum aldım.aynı cıvıc 97 hb 2 gün sonra 1.4 meggy3 turbo 140 lıkla denedi.belki 3 boya yakın fark açtı.bir araçta rolling yaparken surucu hatası olarak ya geç basarsın,ya kesicide kalırsın yada en kotu vites kaçırırsın.bundan sonrası keyfe keder ;) denk araçlarda bir kaç,kilo bile 1-2 boy fark demektir her zaman bunu çoğu arkadaşımızda gorduk yaşadık.imkansız diye dusunuyordanız bu konu hakkında fazla bilginiz olmayabilir

Sitemizin iki tecrübeli modifikasyon uzmanı karsı karşıya.

Konu, yazilimsal modifikasyonun atmosferik motorların performansına etkisi.

İlgiyle takip ediyoruz. İyi olan kazansın :)

sebazios link=topic=86165.msg1031142#msg1031142 date=1446371359' Alıntı:
Sitemizin iki tecrübeli modifikasyon uzmanı karsı karşıya.

Konu, yazilimsal modifikasyonun atmosferik motorların performansına etkisi.

İlgiyle takip ediyoruz. İyi olan kazansın :)

Bunun yeri bu site değil,alan sapmasın diye en başta da belirmiştim ;) konuyu dağıtmaya gerek yok