DANELIK MISIR HASATONDAN SONRA ANIZ MUCADELESI

sa danelik misir hasatindan sonra aniz cok buyuk sorun oluyor tarla sürümünde. bunun icin aniz yakmak disinda ne yapabiliriz birde pullukta on govdecik kullanan varmi bu anizin topraga gommek icin yardim eden herkese simdiden tesekkur ederim

Sap parçalama bir nebze çözüm olabiliyor. Pullukla sürüm yaparken tıkanma yapmıyor böylece. Eğer hemen kıştan sürmek gibi bir niyetiniz yoksa bahara girerken kabaran toprakta alabora da iş görür sürüm öncesi.

Toprağa güzelce karıştırdıktan sonra üre gübresiyle biraz gübreleme yaparsanız çok faydasını görürsünüz.Topraktaki mikroorganizmalar besin olarak azot kullanıldığı için organik maddeye bulaşmış azota hızlıca saldirirak parçalar.Hem yeni sezona mikroorganizmalarin faaliyetini artırmış olarak hemde organik maddece zenginleşmiş olarak girersiniz.Denemenizi tavsiye ederim.Şahit alan bırakınki farkı görün

Bende bu sezon çok büyük sıkıntısını çektim yeri biçince gecesine yağmur yağdı sürüp haftasına buğday ekmeye kalktım. Bu kez sürülü yer taş gibi oldu ağır tip (700 kg) goble x tipi goble ile 4 sefer sürerek ektik ama kardeşlenme zayıf kaldı tabii çok sap olduğu için mibzer ile ekemedik o da eksi yanı oldu. Benim tercihim en az 14 numara pullukla sürmek olur bundan sonra başkası kapatmıyor zaten

gecen sene sezon yagisli oldugundan bicim sonrasi rotavatorle parcalayip 14 numara ile surdum ama bugday ekemedim cok sert oluyor toprak buna bir cozum arıyorum varmi bu isin sizce cozumu

Mısır, buğday, ayçiçek dönüşümü, ayçiçek yeri tavlandırır, anız arkası patlatma çekerek pulluk tabanı kırılır.
Yaş sürüm yapılıp yağmura yakalanırsanız, yer taşlaşır, kış sezonu kaz ayağı, ekim öncesi diskaro çekilip ayçiçeğine dönülebilir.
Hümik asit kullanılabilir, organik madde miktarlarınız az, bununda etkisi oluyor.Yanmış ahır gübresi kullanılan arazide çalışmak daha rahattır.Toprak sıkışmasını engellemek için biçere çift lastik takılabilir.Kolay gelsin.

Bende bu sezon çok büyük sıkıntısını çektim yeri biçince gecesine yağmur yağdı sürüp haftasına buğday ekmeye kalktım. Bu kez sürülü yer taş gibi oldu ağır tip (700 kg) goble x tipi goble ile 4 sefer sürerek ektik ama kardeşlenme zayıf kaldı tabii çok sap olduğu için mibzer ile ekemedik o da eksi yanı oldu. Benim tercihim en az 14 numara pullukla sürmek olur bundan sonra başkası kapatmıyor zaten

İyidde usta 700 kg agir tip degilki agir tip disk basina 75 kg-80 kg olmasi lazim ozaman 20 cm kadar isleyebilir
Ben direk daliyorum diskaro ile bi kat sonra 3-5 gun sonra tekrar 2 kat atip ekiyorum hic bisey kalmiyor

arkadaşlar bu pazarda taze satılan mısırdan yetriştiren var mı hiç kimler veriyor haberınız var mı nasıl oluyor

Misir anizi 14 numara da bence az, tıkama az oluyor belki ama tam %100 alta deviremiyor.
Yabancı videolarda pulluklar18-20 numara, belki daha fazla. Bir de ön kulakçık kullaniyorlar.
Pulluk toprağı alt üst edebilen tek toprak işleme aletidir malesef Türkiyede anızlar otlar üstte kaliyor malesef.