Dekara kullanılan su miktari

Hepinize selamlar
Kuru tarım yapıyoruz malum mevsimler değişti ve çok kurak geçiyor arpa ve buğday bitkilerinin ortalama ne kadar suya ihtiyaç oldukları hakkında net bilgiye rastlamadım herkes toprağın neminden bahsetmiş tanker ile santrifujlu sulama düşünüyorum tek sulama için süt döneminde 8 tonluk bir Tanker 10 dönüme sizce kafi gelir mi yoksa boşa mazot ve emek masrafı mi olur
Şimdiden teşekkürler 🖐️

Hocam size şöyle bir hesap yapayım örneğin yıllık yağış miktarı 300 mm olan bir yerde yaşıyorsunuz fakat buğdayınız trakya gibi 600 mm yağış alsın istiyorsunuz. Aradaki 300 mm yağış 1 dekar için 300 ton su yapar.

Hepinize selamlar
Kuru tarım yapıyoruz malum mevsimler değişti ve çok kurak geçiyor arpa ve buğday bitkilerinin ortalama ne kadar suya ihtiyaç oldukları hakkında net bilgiye rastlamadım herkes toprağın neminden bahsetmiş tanker ile santrifujlu sulama düşünüyorum tek sulama için süt döneminde 8 tonluk bir Tanker 10 dönüme sizce kafi gelir mi yoksa boşa mazot ve emek masrafı mi olur
Şimdiden teşekkürler 🖐️
Sen malesef aynı benim gibi bahçe sulamaya felan aklın gıdıyor. Önce bende öyle zannediyordum ama bizim çiftcilerin maşallahı var 500 tonu bile duydum ben 1 dekar için. O yüzden bizim işimizi rabbim çözer