Dünya Türk doktoru konuşuyor!


Dünya Türk doktoru konuşuyor!
Tıp literatürüne geçen operasyon

22 Eylül 2014 Pazartesi, 08:12:46Güncelleme: 08:27:25
TÜRK cerrah, tıp dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. Doç. Dr. Önder Sürgit karından açtığı tek delikten aynı seansta 5 ayrı ameliyat gerçekleştirdi.

LÜTFİ ERDOĞAN / HT GAZETE

TÜRK cerrah, tıp dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. Doç. Dr. Önder Sürgit karından açtığı tek delikten aynı seansta 5 ayrı ameliyat gerçekleştirdi. 6 saat sürmesi gereken ameliyatlar 3 saatte bitti. Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi cerrahlarından Sürgit, 68 yaşındaki bir hastaya karından açtığı tek delikten histerektomi (rahmin alınması), salpenjektomi (tüplerin alınması), ooferektomi (yumurtalıkların alınması), burch (idrar kaçırma operasyonu) ve sakro-kolpopeksi (mesane sarkması) ameliyatları gerçekleştirdi.

Operasyonların kapalı olarak göbek altından ayrı yerlerden açılan 4-5 delikten yapıldığını belirten Sürgit, “Tek delik ile ağrı 5’te 1 azalıyor” diyor. Sürgit’in operasyonu Archives of Gynecology and Obstetrics adlı tıp dergisinde “dünyada ilk uygulama” olarak yayımlandı.

 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt